Saint Laurent produkcija i njeno apsolutno vođstvo na 77. Filmskom festivalu u Kanu
Saint Laurent produkcija i njeno apsolutno vođstvo na 77. Filmskom festivalu u Kanu

Saint Laurent produkcija i njeno apsolutno vođstvo na 77. Filmskom festivalu u Kanu

Uz sve filmske senzacije koje nas trenutno okružuju, u koje ubrajamo najavu novog filma Margot Robbie i prelaska ikonične Legally Blonde sage u format serije, Filmski festival u Kanu odlučio je da do danjeg privuče našu pažnju. S obzirom na to da smo svedočili premijeri serije Becoming Karl Lagerfeld na ovoj posh destinaciji, još jedan modni gigant odlučio je da pridobije trominutni aplauz. Još jednom, Saint Laurent Productions pronašao se u samom epicentru, kako modne tako i filmske industrije, svojim filmovima koji će ugledati svetlost dana na 77. Filmskom festivalu u Kanu.

SAINT LAURENT SCORES 3

Vaccarello svoju filmsku igru ovog puta shvatio je i više nego ozbiljno. Nakon što je zanemeo modni svet svojom Fall 2024 kolekcijom, odlučio je da ovaj uticaj prenese i na sve fanove kinematografije. Vaccarello knows fashion, ali ne možemo osporiti i business mindsetu ovog kreativca koji nas svakim svojim potezom sve više i više iznenađuje. Iako smo prošle godine svedočili debi prezentovanju stvarlaštva ove produkcijske kuće, uz film Strange Way of life s Pedrom Pascalom, ovog puta Saint Laurent Productions donosi čak tri filma u svojoj produkciji.

#1 Emilia Perez – singerija mode i kinematografije ovog puta obradovala nas je i više nego ikoničnim cast-om. Ovog puta glavne uloge tumače Zoi Saldana i Selena Gomez.Već poznate zvezde gledaćemo u krimi melodrami reditelja Jaquesa Audiarda koja približava život žene u ulozi kartel lidera i poteškoća koje ovaj svet donosi. Ne sumnjamo da će pomeutu priču pratiti i izvanredan tracklist.

#2 The Shrouds – svojim novim izdanjem Saint Laurent Productions osvrnuo se na preteče tehnologije. Uz Vincenta Cassela, ovaj film spojio je ljudske najveće gubitke, i nostalgiju za dragum izgubljenim ljudima povezivajući ih inovativnom tehnologijom kojom mogu pratiti dalji život preminulih. U rediteljskoj stolici ovog puta našao se ni manje ni više no David Cronenberg.

#3 Parthenope – osvrnuvši se na grčku mitologiju, pomenuta produkcija ovog puta oživela je čuvenu grčku sirenu Parthenope. Zajedno s Isabellom Ferrari, otkrićemo da li je ova magnetična žena bila samo grči mit ili sirena koja je svojom senzualnošću osvojila ceo grad. Obećavajuće izdanje režirao je reditelj Paolo Sorrentino.

Foto: IMBD

Učitati još
Zatvori