Serije van engleskog govornog područja dominiraju na Netflixu – a trenutno svi pričaju o brazilskoj seriji „Desperate Lies“
Serije van engleskog govornog područja dominiraju na Netflixu – a trenutno svi pričaju o brazilskoj seriji „Desperate Lies“

Serije van engleskog govornog područja dominiraju na Netflixu – a trenutno svi pričaju o brazilskoj seriji „Desperate Lies“

Repertoari streaming platforme Netflix neprestano su ispunjeni raznolikim novitetima. Poslednjih godina dominantno mesto zauzimaju naslovi van engleskog govornog područja, dok u prilog tome govori i nova brazilska hit serija Desperate Lies (Pedaço de Mim). Reč je o drami koja se delom temelji na istinitom događaju iz 2016. godine. Odgledali smo svih sedamnaest epizoda, u nastavku donosimo utiske.

Netflix / Everett / Profimedia

O čemu se radi?

Serija Desperate Lies obrađuje medicinski fenomen koji je poznat kao superfukundacija. U tom slučaju dolazi do oplodnje dve jajne ćelije, ili više njih, u odvojenim seksualnim odnosima. Tako, glavna junakinja, Liana, dobija pozitivne vesti o trudnoći. Ubrzo se ispostavlja da će kroz devet meseci roditi blizance. Međutim, problem leži u tome što oni imaju potpuno različit DNK – što znači da potiču od različitih očeva. Uslediće brojne komplikacije, a prava istina donosi razorne posledice.

Radnja je delom utemeljena po istinitom događaju iz 2016. godine, dok su propratni zapleti pridodati zarad dramske efikasnosti. Epizode su dinamične i donose brojne preokrete. Glumačku postavu predvodi Juliana Paes – koja je nadaleko poznata po ulozi u kultnoj seriji El Clon. Sledstveno tome, ako tražite naslov kojim biste prekratili duge letnje dane, neizostavno preporučujemo Desperate Lies. Ukoliko ste već odgledali svih sedamnaest epizoda, u nastavku donosimo slične latinoameričke telenovele koje su dostupne na Netflixu.

Pacto de silencio (2023)

Radnja se odvija u dve vremenske linije i prati život popularne meksičke influenserke Brende Rey. Iako se, površinski gledano, čini da je svakodnevica ove devojke ispunjena slavom i bogatstvom, scene iz prošlosti otkrivaju drugu stranu priče. Naime, ispostavlja se da je Brenda bila napuštena kao beba – dok je do sadašnjeg trenutka ostala bez saznanja o poreklu biološke majke. Uspeh i  uticaj na društvenim mrežama omogućili su joj da prikupi određene informacije koje je odvode do nekadašnje upravnice internata Ramone Castro. Ona Brendi delimično otkriva tajnu i nakon toga umire pod nerazjašnjenim okolnostima. Tako se susreću duhovi prošlosti i ostaje samo pitanje trenutka kada će na površinu isplivati potisnute mračne tajne. Seriju je režirao tvorac kultne La Reine Del Sur, a glavne uloge tumače Camila Valero, Adriana Louvier, Marimar Vega i Litzy, meksička pevačica i glumica, koju je svojevremeno proslavila uloga Daniele u istoimenoj sapunici.

The Marked Heart (Pálpito)

Ukoliko ste ljubitelji serija koje imaju neobičnu premisu, preporučujemo kolumbijsku telenovelu The Marked Heart. Ova drama s elementima trilera okupila je latinoameričke zvezde – Michela Browna i Anu Lucíu Domínguez. Dve potpuno različite porodice spaja inscenirana automobilska nesreća. Ispostavlja se da je tom prilikom oteta Valeria, a da je njeno srce presađeno drugoj ženi. Takav sled događaja navodi Simona da se osveti krijumčarima organa koji su usmrtili njegovu suprugu. Kako bi u potpunosti ostvario svoj plan, glavni junak dolazi na ideju da upozna ženu koja je primila Valerijino srce. Serija ima dve dinamične sezone. Pored Michela Browna i Ane Lucíe Domínguez, glavne uloge tumače Sebastián Martínez i Valeria Emiliani.

Foto: Netflix / Everett / Profimedia; Video: YouTube

Učitati još
Zatvori