Svi pričaju o britanskoj seriji koja je zaludela gledaoce Netflixa – u čemu je tajna uspeha?
Svi pričaju o britanskoj seriji koja je zaludela gledaoce Netflixa – u čemu je tajna uspeha?

Svi pričaju o britanskoj seriji koja je zaludela gledaoce Netflixa – u čemu je tajna uspeha?

Britanska serija Supacell zaludela je korisnike na Netflixu podjednako kao i kritičare. Letnja sezona nam je ove godine donela mnogo televizijskih i filmskih ostvarenja koji su zavredili pozitivne recenzije – a tu su i one koje željno iščekujemo.

Saznali smo kada stiže poslednja sezona serije My Brilliant Friend. Takođe, istražili smo da li će se glumica Kim Catrall vratiti ulozi Samanthe. Ljubitelji serije Emily in Paris dočekali su dugoiščekivani trailer za četvrtu sezonu, koja samo što nije stigla. Dok čekamo nove sezone već voljenih serija, obradovao nas je jedan novitet. To je serija Supacell – saznajte zašto je popularna.

Serija Supacell – hit koji smo čekali?

Serija Supacell pojavila se krajem juna ove godine i ubrzo je postala jedna od najgledanijih na Netflixu. Ovo ostvarenje iz Ujedinjenog Kraljevstva pružilo je drukčiji uvid u svet superheroja i sci-fi žanr. Priča prati grupu običnih ljudi iz Londona koji iznenada shvate da poseduju supermoći. Naizgled stranci, oni ubrzo bivaju povezani upravo tim superherojskim moćima – with no rhyme or reason.

Dok žive svoju rutinsku svakodnevicu, shvataju da postoji jedan čovek koji može, odnosno mora, sve da ih spoji. Cilj? Zaštita od agenata koji su shvatili da oni poseduju posebne moći.

Presuda – 100% na Rotten Tomatoes-u

Čuveni sajt Rotten Tomatoes, koji služi kao mesto za gledaoce i kritičare da ocene pogledani sadržaj i ovoga puta je presudio kada je reč o kvalitetu. Poznat po brutalno iskrenim recenzijama i ocenama, Rotten Tomatoes zabeležio je rejting od čak 100% kada je serija Supacell u pitanju. Gledaoci su oduševljeni – iz više razloga.

Pre svega, za razliku od brojnih sci-fi ostvarenja, u ovoj seriji su glavni likovi naizgled obični ljudi. Upravo taj realistični element je ono što ume da presudi kada se govori o kvalitetnoj ili nekvalitetnoj seriji (i filmu). Takođe, deo uspeha leži i u tome što je ovaj žanr retko zastupljen u serijama. Većinski, teme superheroja i supermoći rezervisane su za holivudske blokbastere – bez neke dublje priče ili poruke. U seriji Supacell to ipak nije slučaj. Likovi nisu jednodimenzionalni, a priča gledaoca uvlači već od prvih kadrova. Zbog toga je takođe – smatraju mnogi – idealna bingeworthy serija.

supacell profimedia
foto: Profimedia

Priča je intrigantna i nije uprošćena, a gluma protagonista kvalitetna. Sa Londonom kao backdropom ove serije, kvalitet je podignut na (još) viši nivo. Gledaoci imaju priliku da vide i realnu sliku života u velikom gradu, da se suoče sa činjenicom da postoje bande i – baš kao i u stvarnom životu – heroji i antiheroji.

supacell
Foto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Foto: IMDb / Netflix / Profimedia / Instagram (@supacellseries)

Učitati još
Zatvori