Eddie Redmayne i Úrsula Corberó tumače glavne uloge u seriji „The Day of the Jackal“
Eddie Redmayne i Úrsula Corberó tumače glavne uloge u seriji „The Day of the Jackal“

Eddie Redmayne i Úrsula Corberó tumače glavne uloge u seriji „The Day of the Jackal“

Atraktivne lokacije koji se nalaze širom Hrvatske poslednjih godina u kontinuitetu privlače svetske televizijske i filmske produkcije. Nakon što smo uživali u špijunskoj avanturi The Union, koja je snimana širom Istre, uskoro stiže još jedan projekat čije kadrove upotpunjuju Rijeka, Dubrovnik i ostrvo Pag. U pitanju je serija The Day of the Jackal. Radnja je razvijena na osnovu istoimenog bestseller romana iz 1971. godine, a ovo će biti treća po redu ekranizacija. Glavne uloge tumače Eddie Redmayne i Úrsula Corberó. U nastavku saznajte zbog čega je The Day of the Jackal  naslov koji ne propuštamo ove jeseni.

O čemu se radi?

The Day of the Jackal je kultni roman britanskog književnika, novinara i bivšeg vojnog pilota, Fredericka Forsytha. Ovaj politički triler je zahvaljujući broju prodatih primeraka postao svetski bestseller – dok zainteresovanost čitalačke publike ni pet decenija od objavljivanja ne opada. O tome najbolje govore i filmske interpretacije iz 1973. i 1998. godine. U prvoj verziji Jackala je otelotvorio Edward Fok, a kasnije je i Bruce Willis uspešno prikazao lik plaćenog ubice.

Kada je reč o samoj radnji, ona prati tajnovitog i efikasnog plaćenog ubicu Jackala. Bez emocija, programiran da ubija, ovaj (anti)junak prihvata kompleksan zadatak pobunjeničke tajne organizacije. Međutim, usled političke upletenosti biva stavljen u situaciju opasnu po život. Šta se dešava kad lovac postane plen – odgovor ćemo dobiti u intrigantnom trileru The Day of the Jackal.

Kada možemo očekivati premijeru?

Eddie Redmayne je nagrađivani britanski glumac koji se proslavio u filmovima The Theory of Everything i The Danish Girl. On predano bira projekte u kojima će se pojaviti, te obično glumi u jednom filmu godišnje. Uglavnom se posvetio filmu i pozorištu, poslednju televizijsku ulogu ostvario je 2012. godine u mini seriji Birdsong – dok predstojeća serija The Day of the Jackal označava njegov povratak ovakvom formatu.

Serija je okupila internacionalnu glumačku postavku, a glavnu žensku ulogu tumači nezaboravna Tokio iz serije La casa de papel (Money Heist). Úrsula Corberó je odavno prešla granicu španske kinematografije, te sve učestalije dobija uloge u holivudskoj produkciji.

Serija najpre stiže na platformu Peacock 7. novembra. Mesec dana kasnije, tačnije 6. decembra, uslediće i domaća premijera putem streaming platforme SkyShowtime.

U nastavku ostavljamo link do istoimene knjige koja vam može upotpuniti period iščekivanja serije. Ujedno, donosimo i oficijelnu najavu.

Učitati još
Zatvori