Popularna serija „The X-Files“ dobija nastavak?
Popularna serija „The X-Files“ dobija nastavak?

Popularna serija „The
X-Files“ dobija nastavak?

Serija The X-Files, u koju smo se zaljubili zbog mešavine misterije, naučne fantastike kao i hemije dva agenta može uskoro dobiti nastavak. Kažemo može zato što Disney, koji ju je razvio i u čijoj je produkciji i dalje ništa nije potvrdio. Ono što nam je dodatno privuklo pažnju i navelo na još veće uzbuđenje zbog ovog reboot-a jeste da će se X-Files ovog puta vratiti sa rediteljem Black Panthera Ryanom Cooglerom. Ako volite misteriju i SCI FI elementa, uz to ste ljubitelji Black Panthera, fasten your seatbelts, uskoro ćete opet biti na rubu kauča dok pokušavate da dokučite još jednu vladinu zaveru pre Foxa Muldera (David Duchovny) i Danae Scully (Gillian Anderson).

The X-Files
The X-Files
The X-Files

Zašto smo voleli The X-Files?

Serija The X-Files, je prvobitno emitovana od 1993. do 2002. godine, da bi zatim ponovo kratko oživela od 2016. do 2018. godine. Radnja prati dva  FBI-a agenta Foxa Muldera i Danu Scully kojeg tumače David Duchovny i Gillian Anderson. Oni istražuju neobjašnjive slučajeve i bave se vladinim zaverama, često se susrećući sa paranormalnim fenomenima. Zašto je X-Files bio toliko popularan? Mislimo da tajna leži u savršenoj kombinaciji napete radnje, kompleksnih likova i inteligentnog pisanja. Serija je uspela da stvori jedinstvenu atmosferu, gde se granica između stvarnosti i fantastike često briše, terajući gledaoce da preispitaju svoje pretpostavke o svetu oko sebe. Jedan od ključnih elemenata uspeha bila je hemija između glavnih glumaca. Dinamika između skeptične Scully i otvorenog uma Muldera, koji veruje u vanzemaljce i paranormalno, bila je srž serije. Njihov odnos, koji se razvijao od profesionalnog do duboko ličnog, držao je publiku prikovane za ekrane.

Reboot?

Naime, Disney radi na razvoju nove verzije serije, gde će režiju potpisati reditelj Black Panthera i Creeda, Ryan Coogler. Cela priča je krenula početkom prošle godine kada je Cris Carter, prvobitni reditelj serije, izjavio da je razgovarao sa Cooglerom o nastavku. Napomenuo je da će se se naći raznovrsna ekipa, te je ostavio prostor za nagađanje da li će ovo biti nastavak originalne serije ili reboot. I dalje ostaje pod znakom pitanja da li ćemo imati priliku da uživamo u otkrivanju interesantnih misterija. Ipak, s obzirom na to da je Disney produkcija u pitanju, ukoliko lansira ovaj nastavak, ne sumnjamo da ćemo uživati.

Foto: IMBD/ Youtube

Učitati još
Zatvori