Ukoliko vam se dopao „Sugar“ – preporučujemo slične detektivske serije
Ukoliko vam se dopao „Sugar“ – preporučujemo slične detektivske serije

Ukoliko vam se dopao „Sugar“ – preporučujemo slične detektivske serije

Nedavno je na streaming platformi Apple TV+ premijerno prikazana nova serija. U pitanju je ostvarenje Sugar – zahvaljujući kojem smo irskog glumca, Colina Farrella, ponovo gledali u detektivskoj ulozi. Ubrzo nakon premijere, ovaj novitet je svojom estetikom i vrhunskom glumačkom ekipom prikupio uglavnom pozitivne kritike, dok gledaoci nestrpljivo iščekuju vesti o eventualnom nastavku.

U središtu radnje nalazi se John Sugar, detektiv koji je nenadmašiv u svom poslu. Upravo zbog svih vrhunskih sposobnosti, njega angažuju širom sveta za najkompleksnije slučajeve. Nakon što se vratio iz Tokija, Johna u Los Anđelesu čeka novi zadatak. Naime, unuka čuvenog holivudskog producenta Jonathana Siegela nestaje, a tu na scenu stupa Sugar. Kako su ovom privatnom detektivu velika inspiracija stari holivudski krimi filmovi, on uz njih neprestano uči kako da poveže tragove i efikasno reši dati slučaj. Međutim, što bolje upoznaje porodicu Siegel, postaje očito da Olivijin nestanak nije tako jednostavan. Dok dani ubrzano odmiču, nizaće se brojne sumnjive okolnosti i ubistva – te i samom Sugaru preti opasnost

U slučaju da ste s oduševljenjem pogledali prvu sezonu detektivske serije Sugar, preporučujemo da na mustwatch listu dodate i ove naslove…

American Gigolo

Među detektivske serije koje neizostavno treba pogledati, dodajemo neonoir misteriju American Gigolo. Ovaj naslov snimljen je po istoimenom filmu s početka osamdesetih godina XX veka, u kojem je glavnu ulogu tumačio Richard Gere. Ovde je slavnog holivudskog glumca zamenio Jon Bernthal, dok se radnja samo u središtu oslanja na film.

Julian Kaye je mladi žigolo koji postaje glavni osumljičeni za ubistvo. Bez konkretnih dokaza on biva osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Petnaest godina kasnije Julian izlazi na slobodu i rešen je da otkrije ko mu je smestio zločin. Na tom putu pomoć mu pruža neustrašiva detektivka Sunday, koja je takođe sigurna da Keye nije počinio ubistvo. Kako radnja odmiče otvaraju se brojne zavere, te postaje neizvesno da li će glavni junak otkriti istinu. Pored Jona Bernthala, glavne uloge tumače Rosie O’Donell, Gretchen Mol i Leland Orser. Serija ima jednu sezonu i osam propratnih epizoda.

Justified: City Primeval

Zlatno doba američke televizije iznedrilo je veliki broj odličnih serija. Tu se neizostavno ubraja i FOX-ova kriminalistička serija Justified, emitovana između 2010. i 2015. godine. Deset godina kasnije stigao je njen nastavak,  Justified: City Primeval, uz koji se na male ekrane vratio omiljeni junak Raylan Givens.

Novi poslovni zadatak odvodi ga u Detroit, grad koji preuzima kriminalistička grupa predvođena harizmatičnim pljačkašem Clementom Mensellom. Uskoro glavni sudija biva ubijen pod sumnjivim okolnostima, a Raylan Givens pristaje da radi na ovom slučaju i ostaje u Detroitu duže nego što je planirao. Glavnu ulogu reprizirao je Timothy Olyphant, dok je uloga negativca pripala holivudskom glumcu Boydu Holbrooku.

Private Eyes

Uz nabrojane detektivske serije preporučujemo i Private Eyes. Ova kanadska serija spaja raznolike žanrove, te je idealan izbor za sve one koji traže sjajnu detektivsku priču, misteriju ili komediju.

U središtu radnje nalazi se bivši profesionalni sportista Matt Shade. Igrom slučaja, on upoznaje šarmantnu detektivku, Angie Everett, koja je preuzela detektivski posao nakon očeve smrti. Sledstveno tome, Matt i Angie postaju partneri u rešavanju brojnih misterija. Glavne uloge tumače Jason Priestley i Cindy Sampson.

Močvara

Na ovu listu dodajemo i jednu srpsku seriju. Reč je o Močvari, kriminalističkoj seriji koja se nesvakidašnjim konceptom, narativnim linijama i vrhunskom glumom izdvaja od svega što je dosad poteklo iz domaće produkcije. U središtu radnje nalazi se Nikola Krsmanović, inspektor izrazito preke naravi. U Beogradu se u kratkom vremenskom razmaku dešavaju ritualna ubistva, a žrtve su tri žene. Otpočinje napeta potraga za serijskim ubicom, dok istovremeno, davno potisnute tajne izlaze na površinu u želji da unište sve pred sobom.

Serija trenutno ima dve sezone, treća je u fazi nastajanja. Scenario potpisuje genijalna Milena Marković. Dok glumačku ekipu predvodi jedan od najboljih regionalnih glumaca – Goran Bogdan.

Učitati još
Zatvori