Počinje Sundance festival, a ovo su filmovi koje iščekujemo
Počinje Sundance festival, a ovo su filmovi koje iščekujemo

Počinje Sundance festival, a ovo su
filmovi koje iščekujemo

Počinje Sundance, nezavisni filmski festival koji se održava u planinama države Utah. To je mesto na kom tragamo za najboljim indie filmovima. Nastao 1985. godine na inicijativu čuvenog glumca i reditelja Roberta Redforda, ovaj festival čuven je po gotovo besprekornoj selekciji. Neretko, filmovi koji premijeru imaju na Sundance-u dominiraju u sezoni dodele nagrada. Podsetimo, ona je uveliko u toku, a počela je sa Critics Choice Awards i dodelom Zlatnih globusa.

Sa filmovima u više gradova, bogat repertoar Sundance-a donosi filmove u konkurenciji igranih, dokumentarnih i kratkometražnih filmova. Ovo su ovogodišnja ostvarenja koja željno iščekujemo.

#1 Presence

Reditelj Steven Soderbergh gotovo je sinonim za Sundance festival. Kada je 1989. godine njegov film Sex, Lies, and Videotape premijerno prikazan na ovom festivalu, mišljenje o nezavisnom filmu se promenilo. Reditelji su se ohrabrili da (uz mali budžet) fokus stave na priču, te ne čudi da je dekada koja je usledila donela neke od najboljih filmova svih vremena. Ove godine, Soderbergh će prikazati svoj horor film Presence. Smešten u predgrađe, film otkriva šta se dešava kada porodica otkrije da u novoj kući nije sama. Glavne uloge tumače Lucy Liu i Julia Fox.

Presence

#2 A Different Man

Edward (Sebastian Stan) je stidljiv i nesiguran glumac koji pati od neurofibromatoze. Nakon podviga eksperimentalnoj operaciji, njegovo stanje se poboljšava. Odjednom, menja identitet. Kada se u priči pojavi Ingrid (Renate Reinsve), njegova simpatija iz mlađih dana, stvari se zakomplikuju. Ubrzo, ona postaje opsednuta Edwardom i njegovim novim izgledom. Film A Different Man, nastao u produkciji A24, definitivno ide na našu watchlistu.

A Different Man

#3 Freaky Tales

Od reditelja filmova Half Nelson i Sugar stiže novi film pod nazivom Freaky Tales. Ryan Fleck i Anna Boden su ovog puta glavnu ulogu poverili Pedru Pascalu, a priču smestili u kasne osamdesete. Pratićemo simulativne priče o skinhead-ima, kriminalcima, sportistima i reperima u Kaliforniji. Ostatak glumačke ekipe čine Jay Ellis, Normani i čuveni Fez iz Euphorie, glumac Angus Cloud koji je letos tragično preminuo.

Freaky Tales

#4 A Real Pain

Reditelj i scenarista filma A Real Pain je čuveni glumac Jesse Eisenberg. U ovom filmu, on udružuje snage sa nagrađivanim glumcem Kieranom Culkinom i vodi nas na put Poljske. Dva rođaka odlaze u posetu svojoj baki, ali put će za obojicu biti više od toga. Tako, suočavaju se sa porodičnim problemima i traumama nastalih tokom Drugog svetskog rata i Holokausta.

#5 Girls State

GIRLS STATE
Učitati još
Zatvori