Odgledali ste novu sezonu serije „The Bear”? Ovo su slične serije koje će vam se svideti
Odgledali ste novu sezonu serije „The Bear”? Ovo su slične serije koje će vam se svideti

Odgledali ste novu sezonu serije „The Bear”? Ovo su slične serije koje će vam se svideti

Popularna američka serija The Bear počela je sa emitovanjem sredinom 2022. godine. Nakon velikog uspeha prve sezone usledila je i druga, te treća koja je izašla 26. juna ove godine. Svi ljubitelji serije The Bear i njenih glavnih likova koji su sa nestrpljenjem iščekivali 10 novih epizoda verovatno su ih pogledali u jednom danu. Stoga, ukoliko i vi spadate u ovu kategoriju, izdvojili smo još četiri slične serije – odnosno dramedije nalik na The Bear – koje će vam se svideti. U njihovom fokusu su, između ostalog, teme kao što su porodični i međuljudski odnosi, pronalazak načina za suočavanje sa sopstvenim emocijama, mentalno zdravlje, kao i različite vrste pritisaka.

Fleabag

Britanska serija Fleabag emitovala se od 2016. do 2019. godine. Ipak, ona je danas mnogo popularnija nego što je bila u periodu prikazivanja. Serija, koja ima svega dve sezone, nudi slojevit prikaz prijateljstva, ljubavnih odnosa i porodične dinamike. Ipak, sve ove teme su provučene kroz humoristički filter. Seriju je kreirala i napisala Phoebe Waller-Bridge koja tumači glavnu ulogu – Fleabag. Naposletku, nakon što ste završili svih 12 epizoda serije Fleabag, ovo su knjige slične tematike koje možete da pročitate.

Succession

Serija Succession ima četiri sezone, a u njenom fokusu je porodica Roy, kao i dešavanja u medijskoj kompaniji Waystar RoyCo koja je u vlasništvu njenih članova. Oni se, pre svega, bore za potpunu kontrolu nad ovim preduzećem. Stoga je naglasak na razvijanju narušenih porodičnih odnosa – ali uz veliku dozu crnog humora. O kvalitetu serije dovoljno govori činjenica da je ona proglašena za najbolju seriju na ovogodišnjoj dodeli Zlatnih globusa. Takođe, Kieran Culkin proglašen je za najboljeg glumca, Sarah Snook za najbolju glumicu, a Matthew Macfadyen za najboljeg sporednog glumca.

Beef

Kada su tema The Bear i relativno slične serije, dramedija Beef je neizostavna stavka na listi. U njenom fokusu su dvoje ljudi kojima nije loš dan, već im se na taj način može opisati čitav život. Kao glavne tematike u seriji izdvojili su se mentalno zdravlje i različite vrste pritisaka. Stoga ona u određnoj meri ima elemente socijalne drame, a jedan od glavnih razloga zbog kojih je serija postala popularna jeste mogućnost da se gledaoci poistovete sa glavnim likovima. Stoga, ukoliko još uvek niste, Beef možete pogledati već danas, i to na platformi Netflix.

Maid

Miniserija Maid predstavlja adaptaciju memoara koje je napisala autorka Stephanie Land. Serija koja je postala dostupna na streaming platformi Netflix 1. oktobra 2021. godine fokusirana je na mladu majku koja svojoj ćerki pokušava da obezbedi pristojne životne uslove. Zbog težine i obima posla, njena svakodnevica postaje sve teža. Uprkos tome, njeno glavno načelo ostaje isto – porodica je uvek na prvom mestu. Serija je u godini izlaska bila jedna od pet najgledanijih na Netflix-u. Upravo to dovoljan je razlog da je dodate na must-watch listu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori