„The Crow“: Najiščekivaniji remake napokon stiže u domaće bioskope
„The Crow“: Najiščekivaniji remake napokon stiže u domaće bioskope

„The Crow“: Najiščekivaniji remake napokon stiže u domaće bioskope

Filmska industrija je u prvoj polovini godine servirala raznolik sadržaj. Od scifi spektakla Dune: Part Two, preko hvaljene sportske rekreacije Challengers, sve do trilera Longlegs – pristizala su ostvarenja o kojima se neprestano polemisalo. Kako smo zakoračili u drugu polovinu godine, nastupila su iščekivanja filmskih noviteta. Među prvima stiže remake kultnog ostvarenja, The Crow, iz 1994. godine. Glumačka postava, oficijelni posteri i trailer deluju impozantno. The Crow film već je izazvao pažnju publike, a premijera je predviđena za 22. avgust. U nastavku donosimo sve dostupne informacije.

O čemu se radi?

Film, The Crow, zasniva se na istoimenoj grafičkoj noveli iz 1989. godine. James O’Barr, autor novele je smislio celokupnu priču i obavio je gotičkom atmosferom usled smrti voljene verenice koja je stradala u automobilskoj nesreći. Nakon što je strip zauzeo kultno mesto u underground kulturi snimljen je istoimeni film. Tokom rada na filmu, glavni glumac, Brandon Lee smrtno je ranjen metkom iz pištolja. Tako da je ostvarenje iz 1994. godine ispraćeno u znaku ove tragedije, ali je film zabeležilo veliku gledanost i postao jedan od kultnih ostvarenja kinematografije devedesetih godina. Dvadeset godina kasnije, čuveni sineasta Rupert Sanders donosi remake od kojeg se mnogo očekuje.

Radnja se odvija u oronulom i opustošenom Detroitu kojim vladaju različite kriminalne grupe. Tokom jedne noći, rok muzičar Eric i njegova verenica Shelly umiru nasilnom smrću. Kako po starom predanju duše mrtvih prenosi vrana, godinu dana kasnije Erica vaskrsava upravo ova ptica. Glavni junak postaje besmrtan, dolazi na mesto zločina i tako vraća sećanje na pogibiju. Nakon toga polazi u osvetničku misiju – a nasilnici koji su im oduzeli život ne mogu da pretpostave kakve nadljudske sposobnosti poseduje čovek maskiran u vranu.

Film The Crow – uloge / premijera

Glavnu ulogu tumači Bill Skarsgård. Švedski glumac poseduje zavidan talenat i moć transformacije, te mu olako polazi za rukom da u svakom ostvarenju bude autentičan. S tim u vezi, dovoljno je da se prisetimo njegovih ikoničnih likova u filmovima It, Boy Kills World ili pak The Devil All the Time – i odmah nam postaje jasno zbog čega ga mnogi ubrajaju u red najboljih glumaca današnjice. Osim Skarsgårda pojaviće se i FKA twigs, multimedijalna ličnost, čija pojava oduvek izaziva veliku pažnju. Režiju potpisuje Rupert Sanders, iza kojeg stoje hvaljeni naslovi – Snow White and the Huntsman i Ghost in the Shell. U nastavku donosimo oficijelnu najavu.

Učitati još
Zatvori