Demi Moore u glavnoj ulozi koja bi joj mogla doneti Oskara – uskoro i u domaćim bioskopima
Demi Moore u glavnoj ulozi koja bi joj mogla doneti Oskara – uskoro i u domaćim bioskopima

Demi Moore u glavnoj ulozi koja bi joj mogla doneti Oskara – uskoro i u domaćim bioskopima

Filmska vest o jednoj od najvećih filmskih zvezda i glumačkih talenata, Demi Moore, mora se ispratiti. Film koji je svetsku kritiku inspirisao na sijaset pozitivnih komentara i koji je dobitnik nagrade za najbolji scenario na Kanskom festivalu, uskoro će biti prikazan u domaćim bioskopima. Nakon svečane premijere u Kanu gde je zajedno sa glumačkom ekipom pobrao veliki aplauz, film The Substance će se naći a repertoaru domaćih bioskopa već od četvrtka, 19. septembra.

demi moore film The Substance (1)

The Substance – film koji je prikazao glumačke sposobnosti Demi Moore u najboljem svetlu

Uporedo sa svetskom publikom i domaća javnost moći će da vidi najnovije ostvarenje rediteljke i scenaristkinje Coralie Fargeat. Coralie je upravo za ovo ostvarenje dobila kansku nagradu za najbolji scenario.

Reč je o body horor žanru i osvrtu na tekuću opsesiju sveta ka stalnim podmlađivanjem i željom za opstankom u surovom svetu smenjivanja i zaboravljanja.

demi moore film The Substance (1)
demi moore film The Substance (1)

Margaret Qualley i Dennis Quaid u glavnim ulogama

Kada Elisabeth Sparkle bude prepoznata kao odgovarajuća prilika za novi proizvod koji je osmislila misteriozna laboratorija, glas sa reklame koju iznenada dobija na usb-u, sa sigurnošću je ubeđuje: Da li ste ikada sanjali o boljoj verziji sebe? Morate isprobati ovaj novi proizvod. Zove se Supstanca. Promenila je moj život! Neverovatna Demi Moore se potpuno posvećeno našla u ulozi zvezda aerobik emisije koja na svoj 50. rođendan dobija otkaz. Nakon šoka koji je usledio, za Sparkle stiže neočekivana ponuda. U njoj se predlaže supstanca koja, kroz replikaciju ćelija čini da Elisabeth postane mlađa i bolja verzija sebe.

Pored Demi Moore glavne uloge tumače i Margaret Qualley i Dennis Quaid. Margaret tumači Sue televizijskih producenata koji su spremni da od nje naprave novu zvezdu. Sa druge strane, Dennis je u ulozi opsednutog producenta Harveya. On je spreman da otpusti sredovečnu televizijsku fitnes zvezdu Elisabeth Sparkle, kako bi našao mlađu zamenu.

demi moore film The Substance (1)

Šta kaže kritika?

Svetska kritika puna je reči hvale za film The Substance. Među njima je i britanski Daily Telegraph koji ističe da Demi Moore ni kao mlađa nije odglumila ulogu sa takvom sigurnošću. Sa druge strane, Vanity Fair napominje da je uzbudljivo gledati glumce poput Mooreove. Napominju da je glumica odana cilju filma i i da rediteljka ne izneverava takvu odlučnost. Na sajtu Rotten Tomatoes, The Substance beleži do sada 91% pozitivnih ocena kritičara.

Foto: MCF Promo; Instagram: @trythesubstance

Učitati još
Zatvori