Slavni režiser M. Night Shyamalan i njegova ćerka Ishana potpisuju dva najiščekivanija filma
Slavni režiser M. Night Shyamalan i njegova ćerka Ishana potpisuju dva najiščekivanija filma

Slavni režiser M. Night Shyamalan i njegova ćerka Ishana potpisuju dva najiščekivanija filma

Uskoro stižu The Watchers i Trap  – najnapetiji filmovi koje potpisuju M. Night Shyamalan i njegova ćerka Ishana. Mesecima unazad ova ostvarenja svrstavaju se u red najiščekivanijih. A nakon brojnih nagađanja, poznat je i datum njihove premijere.

Najpre, 6. juna, stiže The Watchers – roditeljski debi Ishane Shyamalan. Dok je 8. avgust rezervisan za premijeru filma Trap.

The Watchers – o čemu se radi?

Misterija s elementima horora snimljena je na osnovu istoimenog bestseller romana koji potpisuje irski književnik A. M. Shine. Roman je ubrzo po objavljivanju stekao veliku popularnost i samo je bilo pitanje vremena kada će uslediti adaptacija. Na svu sreću, rediteljka Ishiana Shyamalan je u rekordnom roku snimila istoimeni film – koji u domaće bioskope stiže 6. juna. Pored same premise, The Watchers privlači veliku pažnju i zbog činjenice da iza njega stoji ćerka proslavljenog režisera M. Nighta Shyamalana. Ostaje nam da saznamo, da li će ovo ostvarenje zaista opravdati visoka očekivanja?

U središtu radnje nalazi se Mina, devojka koja usled kvara na automobilu završava nadomak napuštene šume. Uskoro, mlada umetnica nailazi na tri stranca – koji se, nakon što padne prvi mrak, skrivaju u betonskom skloništu. Kako radnja odmiče, Mina postaje svesna da šumu pohode noćna stvorenja, dok sveopštoj tenziji doprinosi činjenica da se iz takve situacije ne nazire izlaz. Ko su zapravo Posmatrači i koja je njihova krajnja namera? Glavne uloge u filmu tumače Dakota Fanning, Oliver Finnegan i Georgina Campbell.

Trap – o čemu se radi?

Planetarno popularni reditelj, M. Night Shyamalan, koji se proslavio kultnim ostvarenjem  The Sixth Sense – uskoro će predstaviti novi film Trap. Premijera je zakazana za 8. avgust, dok prvi trailer i glumačka ekipa od samog početka izazivaju veliku pažnju. Američki sineasta indijskog porekla, osim režije, potpisuje i scenario ove misterije – te nestrpljivo iščekujemo dodatna iznenađenja koja su gotovo neizbežna kada je reč o njegovom dosadašnjem kinematografskom opusu.

S obzirom na to da se poslednjih godina sve zasniva na već viđenom, Shyamalan je prepoznatljiv po autentičnosti. Mimo toga, po svemu sudeći, neće proći ni novi film Trap. Radnja ovog psihološkog trilera prati oca i ćerku koji odlaze na koncert tinejdž pop zvezde. Iako se prvo činilo da će to biti najbolji dan u njihovom životu, uskoro postaje jasno da glavni lik krije brojne tajne. Da li je Cooper samo brižni otac ili serijski ubica – ostaje nam da saznamo. U glavnoj ulozi našao se holivudski glumac Josh Harnett, a lik njegove ćerke tumači mlada Alison Pill.

Učitati još
Zatvori