Serije koje gledamo dok željno iščekujemo novu sezonu „The White Lotus“
Serije koje gledamo dok željno iščekujemo novu sezonu „The White Lotus“

Serije koje gledamo dok željno iščekujemo novu sezonu „The White Lotus“

The White Lotus je jedna od onih serija koja je od prve epizode očarala gledaoce. U (do sada) dve sezone gledali smo kako i bogati plaču. Komična i serija puna misterije, The White Lotus je ona čiju novu sezonu željno iščekujemo. Ipak, do 2025. godine, odnosno godine kada će se ista i pojaviti na streaming platformi MAX ima dosta vremena. Zbog toga smo pronašli nekoliko serija koje će ispuniti The White Lotus-shaped prazninu. Saznajte koje u nastavku teksta.

Succession (2018–2023)

Serija Succession može lako da parira The White Lotusu kada je o hype-u reč. To nije bez razloga. Naime, ova serija, koja prati živote bogate porodice Roy i dešavanja u njihovoj mega-uspešnoj medijskoj kompaniji Waystar-Royco ima mnogo sličnosti sa gorepomenutom. Problemi su, kao i u The White Lotusu, mahom lične prirode.

Da bogatstvo ne leči duboke rane dokazala je porodica Roy, na čijem vrhu se nalazi beskrupolozni otac Logan. Ko će biti (očev) naslednik među Naslednicima (serija je upravo tako prevedena na srpski) neizvesno je do poslednje epizode. Pripremite se za mnogo crnog humora sa luksuznim Menhetnom kao cherry on top.

 

Big Little Lies (2017–2019)

Serija Big Little Lies, a posebno njena prva sezona, jedna je od naših favorita. Razlog za to nije (samo) impresivna glumačka postavka. Iako su Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Zoe Kravitz, Alexander Skarsgård maestralno odigrali uloge, to ne bi bilo dovoljno da nije i sjajnog scenarija i režije. Serija prati žene, majke i devojke u kalifornijskom gradiću i živote njihove dece (koja idu u privatne, ekskluzivne škole).

Kada se proširi vest o misterioznoj smrti jednog člana privilegovane zajednice, gledaoci kao i detektivi u seriji pokušavaju da saznaju o kome je reč. Ova serija držaće vas u neizvesnosti do samog kraja, ali ka istom nećete žuriti – svaka epizoda je remek-delo za sebe. Preporučujemo da je pogledate više puta radi brojnih Easter eggs-a.

Enlightened

Pre nego što je kreirao seriju The White Lotus, scenarista i reditelj Mike White kreirao je (potcenjenu) Enlightened. Laura Dern (miljenica White-a) tumači Amy, ženu koja nakon nervnog sloma izazvanog stresnim poslom odlazi na spiritualnu rehabilitaciju. Po izlasku, Amy je Prosvetljena (engl. Enlightened) i taj pozitivan stav pokušava da zadrži u svetu u kom vlada negativnost.

Posvećena ekologiji i boljitku Planete, Amy kreće na misiju rušenja konkurentske korporacije. Dirljiva i urnebesna priča čini seriju Enlightened must-watch televizijskim štivom. Prepoznatljiv glas Mikea Whitea koji toliko volimo u The White Lotus i ovde je loud & clear.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori