Timothée Chalamet i Gwyneth Paltrow u novom filmu „Marty Supreme“ – ovo je sve što znamo do sad
Timothée Chalamet i Gwyneth Paltrow u novom filmu „Marty Supreme“ – ovo je sve što znamo do sad

Timothée Chalamet i Gwyneth Paltrow u novom filmu „Marty Supreme“ – ovo je sve što znamo do sad

Novi film Marty Supreme, koji dolazi iz kreativne kuhinje Josha Safdieja i prestižnog A24 studija, već izaziva mnogo pažnje. I to ne samo zbog teme, već i zbog stelarnog kastinga koji uključuje imena poput Timothéea Chalameta, Gwyneth Paltrow, i Tylera, the Creatora. U ovom dugoiščekivanom ostvarenju, Chalamet preuzima glavnu ulogu Martyja, dok se Paltrow vraća na veliko platno prvi put od 2019. godine. Njihov neočekivan spoj na ekranu, uz nezaboravnu viziju Safdieja, stvorio je ogromna očekivanja, a prve slike sa snimanja samo su dodatno pojačale iščekivanje.

Marty Supreme nije samo još jedan film o sportu.

Inspirisan životom Martyja Reismana, legende američkog ping-ponga iz pedesetih, ovaj film donosi priču o strasti, borbi za priznanjem, i svetu koji je daleko više od samog stola za ping-pong. Safdie, poznat po napetim narativima i likovima koji balansiraju na ivici, poput onih u filmovima Uncut Gems i Good Time, ovoga puta donosi priču koja kombinuje autentične sportske elemente sa bogatom emotivnom pozadinom, pružajući publici uvid u turbulentni svet ping-ponga, ali i ličnih odnosa i unutrašnjih borbi glavnog lika.

Timothée Chalamet i Gwyneth Paltrow u novom filmu Marty Supreme

U središtu svega nalazi se Timothée Chalamet, koji je preuzeo izazov tumačenja Martyja, mladog i ambicioznog ping-pong šampiona. Chalamet je već poznat po svojoj sposobnosti da se potpuno transformiše za uloge, a ovaj film nije izuzetak. Na setu je viđen u potpuno novom izdanju. Sa zalizanom kosom, tankim brkovima, i staromodnim naočarima, čime nas ekspresno vraća u prošlost i autentični duh pedesetih. Njegova transformacija na setu već izaziva oduševljenje. S tim u vezi, fanovi nestrpljivo iščekuju da vide kako će njegova glumačka suptilnost i harizma doći do izražaja u ovoj ulozi.

Sa druge strane, Gwyneth Paltrow, čiji povratak u svet filma donosi dodatnu dimenziju ovom ostvarenju, igra jednu od ključnih uloga. Iako su detalji njenog lika još uvek nejasni, iz prvih scena sa snimanja jasno je da je njen lik u bliskoj vezi sa Chalametovim likom. To potvrđuju i fotografije na kojima dele strastven poljubac u Central Parku. Za Paltrow, ovo je prva uloga na velikom platnu nakon nekoliko godina pauze. Tokom tih godina se fokusirala na druge projekte, uključujući svoj lifestyle brend Goop. Njena povratnička uloga u Marty Supreme donosi sa sobom ne samo glamur, već i očekivanje duboke, emocionalne priče, u skladu sa njenim ranijim radovima poput The Talented Mr. Ripley i Shakespeare in Love.

Timothee Chalamet and Gwyneth Paltrow kissing at the
Gwyneth Paltrow i Timothee Chalamet / Profimedia

Da li će Marty Supreme biti nešto potpuno drugačije od svega što smo do sada videli u Safdiejevim filmovima?

Film takođe donosi glumačku podršku u vidu Tylera, the Creatora, koji će se u ovom ostvarenju pojaviti prvi put na filmu. Njegovo prisustvo (definitivno) donosi dodatnu dozu uzbuđenja. Pogotovo jer je poznat po svojoj unikatnoj energiji i kreativnosti u muzici. Pored njega, tu su i druge interesantne ličnosti, poput Fran Drescher, kultne dadilje, koja tumači Martyjevu majku. Takođe, i poznatog mađioničara Penna Jillettea.

Scenografija i kostimi vraćaju nas u doba pedesetih, sa detaljima koji verno prikazuju taj period. Chalamet je na setu viđen u vintage odelu, dok je Paltrow zablistala u elegantnoj crvenoj haljini sa dugim crnim rukavicama. Ovakvi kostimi dodatno doprinose autentičnosti epohe koju film prikazuje.

Sve što znamo do sad

Iako je mnogo informacija o radnji filma još uvek pod velom tajne, jasno je da će Marty Supreme biti nešto potpuno drugačije od svega što smo do sada videli u Safdiejevim filmovima. Uloga Chalameta kao Martyja, mladića opsednutog ping-pongom i životom pod pritiskom uspeha, u kombinaciji sa intrigantnim odnosom koji ima sa Paltrow, obećava emocionalno bogat i vizuelno upečatljiv film. A24, studio poznat po inovativnim i provokativnim ostvarenjima, nastavlja svoju tradiciju sa ovim filmom. Time donoseći priču koja se bavi više nego samo sportom. Bavi se ljudskim duhom, ambicijom i odnosima.

Marty Supreme se trenutno snima u Njujorku, a premijera filma se očekuje tokom 2025. godine. Sve oči su uprte u ovaj projekat, koji ima potencijal da postane jedan od najzanimljivijih filmova naredne godine.

Foto: Profimedia; Instagram: @martysupreme, @tchalamet, @gwynethpaltrow

Učitati još
Zatvori