Manje poznati filmovi u kojima glumi Tom Hanks, a koje bi trebalo bar jednom da pogledate
Manje poznati filmovi u kojima glumi Tom Hanks, a koje bi trebalo bar jednom da pogledate

Manje poznati filmovi u kojima glumi Tom Hanks, a koje bi trebalo bar jednom da pogledate

Američki glumac Tom Hanks stekao je svetsku slavu zahvaljujući ulogama u različitim filmovima. Ipak, većini su prva asocijacija na njega ostvarenja kao što su Forrest Gump i The Green Mile. Kada su u pitanju noviji filmovi u kojima je ostvario zapažene uloge, neretko se izdvaja film A Man Called Otto iz 2022. godine. Međutim, jedan od najvoljenijih glumaca u Holivudu će se uskoro pojaviti u novom projektu – i to nekoliko decenija mlađi. Dugoiščekivani film koji je poneo naziv Here će premijerno biti prikazan u bioskopima već 15. novembra. Dok do toga ne dođe, prisećamo se pojedinih filmova u kojima se pojavljuje popularni glumac. Ovaj put, u fokusu su manje poznati filmovi koje bi trebalo bar jednom da pogledate, a kroz koje je Tom Hanks dokazao zašto se neretko svrstava u kategoriju najpoznatijih glumaca današnjice.

Sleepless in Seattle (1993)

Romantična komedija Sleepless in Seattle prostorno nas smešta u istoimeni američki grad – Sijetl. U njemu pronalazimo Sama Baldwina (Tom Hanks) koji je nedavno postao udovac. Upravo zbog toga, njegov osmogodišnji sin Jonah (Ross Malinger) odlučuje da pozove lokalnu radio stanicu sa namerom da ispriča očevu životnu priču. Priču je, između ostalog, čula i Annie Reed (Meg Ryan). Upravo tada kreće filmski zaplet koji je rezultirao nominacijama za različite nagrade. Ipak, čini se da se, u odnosu na druge filmove u kojima Tom Hanks tumači glavnu ulogu, Sleepless in Seattle neretko zaboravlja. Stoga je ovaj film idealan za sve ljubitelje rom-com žanra.

Apollo 13 (1995)

Već na osnovu naziva, pojedini će vrlo lako zaključiti o čemu je reč kada je u pitanju film Apollo 13. Ovo filmsko ostvarenje iz 1995. godine donosi priču o tri astronauta koji su, iz Svemirskog centra Kenedi na Floridi, lansirani u svemir. Međutim, nedugo zatim, usled iznenadne eksplozije, posada se našla u situaciji koja je okarakterisana kao prava borba za život – i koja je trajala pet dana. Film Apollo 13 inspirisan je istinitim događajem koji se odvio 1970. godine, a njegovu režiju potpisuje Ronald Howard.

Road to Perdition (2002)

Film Road to Perdition iz 2002. godine se, žanrovski, može opisati kao krimi-drama, odnosno triler. U njemu popularni glumac tumači ulogu Michaela Sullivana, a u fokusu je priča koja gledaoce vremenski smešta u tridesete godine prošlog veka. Na samom početku filma, Michael Sullivan je, pre svega, predstavljen kao osoba koja radi za šefa irske mafije. Međutim, tokom njegovog trajanja, u fokus dolaze teme kao što su porodica, osveta i pravda. Pored Toma Hanksa, u filmu se pojavljuju Paul Newman, Jude Law, Daniel Craig, Tyler Hoechlin i mnogi drugi.

Catch Me If You Can (2002)

Kada je u pitanju film Catch Me If You Can, on donosi spoj dva – mnogima omiljena – glumca. U pitanju su Tom Hanks Leonardo DiCaprio. Pored toga, zapaženu ulogu imao je i Christopher Walken. U ovom filmskom ostvarenju, koje je okarakterisano kao biografska drama, Tom Hanks našao se u ulozi FBI agenta. Sa druge strane, Leonardo DiCaprio tumači ulogu Franka čiji život je zasnovan na lažima i prevarama. Film, koji je utemeljen na istoimenoj knjizi, režirao je Steven Spielberg. Upravo on će, zajedno sa Tomom Hanksom, dve decenije kasnije režirati miniseriju Masters of the Air.

The Terminal (2004)

Kada su u pitanju Tom Hanks i manje poznati filmovi u kojima je glumio, neophodno je pomenuti i film The Terminal. On predstavlja spoj drame i romantične komedije, a u njemu glavnu ulogu tumači i glumica Catherine Zeta-Jones. U fokusu filma je Viktor Navorski, putnik iz izmišljene zemlje pod nazivom Krakozhia, koji dolazi u Njujork. Ipak, njemu je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, a istovremeno, zbog vojnog udara, i povratak u zemlju iz koje dolazi. Zaglavljen na aerodromu, Viktor (Tom Hanks) dolazi u kontakt sa različitim ljudima. Posledično, filmska priča – praćena različitim situacijama i događajima – kreće postepeno da se razvija.

Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas je, u osnovi, naučnofantastični film nastao na osnovu istoimenog romana koji je 2004. godine napisao David Mitchell. U njegovom fokusu nalazi se čak šest priča – i to iz potpuno različitih vremenskih perioda. Od 19. veka pa se do daleke budućnosti, ovaj film poseban je zbog činjenice da veliki broj glumaca tumači više od jedne uloge. Štaviše, pojedini tumače i šest uloga. Pored Toma Hanksa, glumačku postavu ovog filma čine Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving i mnogi drugi. Stoga, ukoliko ste ljubitelji ovakve tematike – Cloud Atlas predstavlja ostvarenje koje bi trebalo da dodate na must-watch listu.

Učitati još
Zatvori