Filmski maraton: Zaboravljene romantične komedije dvehiljaditih godina koje (ponovo) gledamo
Filmski maraton: Zaboravljene romantične komedije dvehiljaditih godina koje (ponovo) gledamo

Filmski maraton: Zaboravljene romantične komedije dvehiljaditih godina koje (ponovo) gledamo

Romantične komedije dvehiljaditih jedan su od onih (pod)žanrova koji je siguran izbor kada je filmsko veče u pitanju. Dok svi znamo i volimo filmove poput The Devil Wears Prada, How to Lose a Guy in 10 Days i The Holiday, postoji nekolicina filmova koja je podjednako vredna gledanja – a koja vam je možda prošla ispod radara. U nastavku teksta otkrijte koje (zaboravljene) romantične komedije dvehiljaditih godina (ponovo) gledamo – a zašto biste trebali i vi.

A Lot Like Love, 2005

A Lot Like Love je romantična komedija-drama o Oliveru i Emily. Na letu iz Los Anđelesa u Njujork, oni bez upoznavanja reaguju na međusobnu privlačnost. Nakon što slete, Oliver (Ashton Kutcher) želi da bolje upozna Emily (Amanda Peet) koja nije zainteresovana za to i želi da zadrži anonimnost – posebno jer je nedavno raskinula dugo vezu. Ipak, ponovni slučajni susret značiće i početak prijateljstva između njih dvoje.

Ne-toliko-platonska osećanja i tajming obeležiće dobar deo sedmogodišnjeg odnosa između ovog para, a priča je uzbudljiva, duhovita i emotivna. Ukoliko još niste, A Lot Like Love obavezno stavite na listu must-watch nostalgičnih 2000-ih romcom-a.

27 Dresses, 2008

Još jedna potcenjena romantična komedija jeste 27 Dresses iz 2008. godine. Jane, novinarka koja je 27 puta bila deveruša, stavljena je pred poseban izazov kada se njena sestra veri za njenu dugogodišnju simpatiju (i šefa). U cilju sprečavanja venčanja, Jane će pronaći saveznika u Kevinu, takođe novinaru.

Nakon što se umešaju emocije, u filmu se dešava niz preokreta. Sve to ispraćeno je sceničnim prikazima Njujorka, koji je uvek dobra podloga za romcom. Da li će 28. haljina Jane biti drukčija od prethodnih? U glavnim ulogama igraju Katherine Heigl i James Marsden.

What Happens in Vegas, 2008

Filmsko ostvarenje What Happens In Vegas govori o ludoj noći u Las Vegasu tokom koje se Joy i Jack venčavaju. Međutim, drama počinje u trenutku kada osvajaju jackpot u kazinu. Njihov jednostavan plan da se brzo razvedu i podele tri miliona dolara postaje govoto neizvodljiv. Lukavi sudija zamrzava nagradu i odbija da ponišiti brak, a Jack (Ashton Kutcher) i Joy (Cameron Diaz) ostaju zarobljeni pokušavajući da im improvizovani brak ipak uspe.

Ova komedija pravi je izbor za opuštajuće filmsko veče puno nostalgičnih momenata 2000-ih godina. Od mode, preko muzike, sve do same činjenice da gledamo Kutchera i Diaz – ovaj romcom obavezno (ponovo) gledamo.

Forgetting Sarah Marshall, 2008

Forgetting Sarah Marshall je jedna od onih potcenjenih komedija koja može da se pohvali impresivnom glumačkom postavkom. Tako u ulogama gledamo Jasona Segela, Paula Rudda, Milu Kunis, Kristen Bell i Billa Hedera. Peter (Jason Segel) odlazi na Havaje nakon što ga devojka Sarah (Kristen Bell) ostavi. Njegov idealni odmor biva naglo prekinut nakon što shvati da je Sarah u istom rizortu – i to sa novim momkom.

Peter ponovo proživljava bolne emocije, sve dok ga ljubazna recepcionarka (Mila Kunis) ne pozove na druženje. Njihovo prijateljstvo služi samo kao paravan pred novim momkom bivše devojke – ali da li ipak ima nečeg više u celoj priči? Ova komedija je duhovito i originalno filmsko štivo koje preporučujemo.

He’s Just Not That Into You, 2009

Ako je prethodni film imao impresivnu glumačku postavku, He’s Just Not That Into You podigao je to na još viši nivo. Tako u ovoj komediji koja paralelno prati živote stranaca (koji zapravo i nisu toliki stranci) igraju najveća imena Holivuda. Jennifer Aniston, Ben Affleck, Jennifer Connelly, Bradley Cooper, Scarlett Johansson neka su od njih.

Ova romatična komedija je poprilično kontradiktorno delo, budući da je poruka filma – shvatiti kada neko i nije baš preterano zainteresovan za vas. U brojnim ljubavnim pričama koje pratimo u ovom filmu ima negativnih i pozitivnih likova, kao i priča za koje navijamo – a za koje i ne baš. Pored toga što će vas zabaviti, ovaj film pružiće i neke od bitnih životnih lekcija.

Foto: IMDb / Instagram @livunltd

Učitati još
Zatvori