U drugoj sezoni dokumentarne HBO serije Zero Waste Chef predstavljena je Srbija
U drugoj sezoni dokumentarne HBO serije Zero Waste Chef predstavljena je Srbija

U drugoj sezoni dokumentarne HBO serije Zero
Waste Chef predstavljena je Srbija

U drugoj sezoni dokumentarne HBO serije Zero Waste Chef (Kuvanje bez otpada), mladi ekolog Diego Garcia-Vega putuje kroz 12 zemalja, uključujući Srbiju, Hvratsku i Sloveniju, pronalazeći održive inicijative, kao i načine borbe protiv rasipanja hrane i prekomerne eksploatacije poljoprivrede.

Nova epizoda stiže svake subote na HBO Max platformi, a u epizodi koja se emitovativala 22. oktobra predstavljena je Srbija.

Zero Waste Chef

Mladi ekolog iz Madrida putuje po Evropi u potrazi za održivim inicijativama i pronalaženjem načina minimiziranja prehrambenog otpada kroz inovativne kulinarske kreacije. U poslednjoj epizodi dokumentarne serije Zero Waste Chef, Diego Garcia-Vega došao je u Srbiju, a njegov vodič i glavni sagovornik je gospodin Vanja Puškar, osnivač pokreta New Balkan Cuisine.

U epizodi posvećenoj Srbiji, domaćin Vanja Puškar, zajedno sa voditeljem Diegom i njegovom ekipom, obišao je nekoliko lokacija u Beogradu, rezervat prirode Zasavica, i za kraj pripremio nekoliko recepata koji oslikavaju njegovu viziju održivosti.

U najskorijoj epizodi ove dokumentarne serije, pored Vanje, kreativne i inovativne prakse i inicijative u oblasti održivog života i poslovanja predstavili su Milja Vuković (Divlji Beograd i Za manje smeća i više sreće), Momčilo Antonijević (Snaga bilja), Anastasija Ćetković (Gaia Pokret i Silosi), Dario i David Mardešić, Ivan Kaličanin (Mad Med) i Slobodan Simić (rezervat prirode Zasavica).

Zero Waste Chef je posvećen očuvanju životne sredine, promovišući racionalno i održivo korišćenje prirodnih resursa. Dokumentarni serijal, zajedno sa svojim voditeljem, deli vrednost brige za životnu sredinu i učešće u stvaranju održivijeg sveta, sve sa ciljem kontrole i minimiziranja potrošnje otpada i emisija.

Format emisije je takođe povezan sa drugim vrednostima kao što su talenat, nemir i inovativnost koje predstavljaju neki od najpriznatijih kuvara u Evropi, od kojih su mnogi povezani sa održivošću.

Foto: Instagram @dieg.gv

Učitati još
Zatvori