Odabrali smo 4 naslova za koje će ovog meseca važiti sajamski popust
Odabrali smo 4 naslova za koje će ovog meseca važiti sajamski popust

Odabrali smo 4 naslova za koje će ovog
meseca važiti sajamski popust

U našoj zemlji tradicionalno druga polovina oktobra protiče euforično u znaku sajamskih popusta. Već treću godinu zaredom ljubitelji književnosti uživaju u zaista sjajnim online pogodnostima koje su za svoje čitaoce spremile brojne izdavačke kuće.

Ove nedelje za vas izdvajamo četiri naslova iz IK Stela, koje na njihovom sajtu možete poručiti sa popustima i do 50%, uz besplatnu isporuku.

#1 Jutra u Dženinu – Suzan Abulhava

S obzirom na to da mnogi čitaoci posebno vole istorijske porodične sage koje prate višedecenijski put jedne porodice, kao preporuku za sam početak donosimo vam knjigu ,,Jutra u Dženinu’’ cenjene palestinsko-američke spisateljice i aktivistkinje za ljudska prava Suzan Abulhava. U centru radnje koja počinje 1941. godine, nalazi se palestinska porodica Abulhidža koja tradicionalno uzgaja masline u malenom mestu Ejn Hod. Braća Hasan i Derviš zaljubljeni su u istu devojku nemirnog duha Daliju, koja ipak potajno zaljubljena u Derviša. Stariji brat Hasan izabraće Daliju za svoju nevestu, a mir koji je do tog trenutka vladao u njihovom selu poremetiće se u trenutku kada Izrael objavi svoju državnost 1948. godine. Svi stanovnici seoceta Ejn Hod, odlaze u izbeglički kamp u Dženinu, a na tom putu Dalija ostaje bez mlađeg sina Ismaila, kojeg će jedan od izraelskih vojnika kidnapovati i podizati kao svog sina.

Godine prolaze, Ismailu je ime promenjeno u David i on je prinuđen da se u budućim ratovima bori protiv svojih, a da to ni ne zna. Na drugoj strani njegovi biološki roditelji obeleženi gubitkom sina, dobijaju ćerku Amel. Ratni sukobi se sve više rasplamsavaju, a novi rat dovešće nove udare na porodicu Abulhidža, a Dalija zbog nestanka supruga Hasana potpuno gubi razum.

Nakon masakra koji su počinili Izraelci, preživljava jedino malena Amel. Godine prolaze, i nenadano se ukrštaju putevi brata i sestre. Autorka čitaoce na potresan način upoznaje sa sukobima između Izraelaca i Palestinaca. Priča o besmislu ratnih dešavanja aktuelna je u svim vremenima i zato šalje snažnu poruku.

Jutra u Dženinu

#2 Zimski vrt – Kristin Hana

Ukoliko ste ljubitelji knjiga koje vas do poslednje stranice drže u neizvesnosti, onda svakako ne smete nikako propustiti porodičnu dramu ,,Zimski vrt’’. Autorka Kristin Hana povešće nas na nezaboravno emotivno putovanje o porodičnim tajnama koje prete da razore sve što im se nađe na putu kako bi ostale sačuvane.

Međutim, nakon smrti supruga, Anja mora ispuniti dato obećanje i ispričati istinu ćerkama Meredit i Nini, koju je godinama od njih skrivala. Sestre Meredit i Nina sušta su suprotnost. Dok se prva odlučila da sve vreme podredi porodici, druga odlazi putem avanture i postaje poznata foto-reporterka. Njih dve jedino spaja mučno odrastanje uz majku koja ni u jednom momentu nije pokazala ni trunku ljubavi prema njima. Porodični gubitak spojiće tri žene, a čim Anja započne na prvi pogled lucidnu priču, istog trenutka biće jasno da ona u pozadini nosi tajnu koja čitaoce vuče da do samog kraja nestrpljivo iščekuju rasplet koji ostavlja bez daha.

sajamski popust
Zimski vrt

#3 Nesavršene žene – Araminta Hol

Sigurni smo da bi mnogi od vas želeli da pročitaju i kvalitetan triler, i zato preporučujemo roman ,,Nesavršene žene’’ čiji uvod uliva strah, a svaka naredna stranica povećava napetost. Roman se sastoji iz tri poglavlja, i tu zasebno upoznajemo tri nerazdvojne prijateljice Elenor, Nensi i Meri koje se druže još od studentskih dana.

Na samom početku saznajemo da je jedna od njih, tačnije Nensi brutalno ubijena, međutim niko ne zna ko bi poželeo da ubije ženu koju apsolutno svi vole. Sloj, po sloj, saznajemo da je Nensi već duže vreme imala vanbračnu avanturu, i tu nas autorka navodi da su motiv za ubistvo imali muž ili ljubavnik. Sve će se dodatno zakomplikovati u trenutku kada svaka od tri prijateljice iznese svoju verziju priču pred čitaoce. I tu se krije genijalnost same radnje jer autorka vešto sve vreme pravi složene zaplete koji do samog kraja ne odaju pravog ubicu kao ni motiv za zločin. Sigurni smo da će vas ovaj roman potpuno opčiniti, baš kao što je i nas.

Nesavršene žene

#4 Sa đavolom sve vreme – Donald Rej Polok

Roman ,,Sa đavolom sve vreme’’ vodi nas kroz mračne hodnike ljudske duše, a radnja je smeštena u ruralne američke predele. Na prvi pogled tamo žive uzorni građani, koji su posvećeni veri. Međutim, uvidećemo da ovo predstavlja odličnu masku jer su duboko u sebi oni zli i čine svakakve gadosti. Kroz nekoliko poglavlja upoznaćemo različite likove koji na prvi pogled nisu povezani. Sve njih spaja mladi Arvin koji je ubio lokalnog propovednika Prestona zbog kojeg se njegova sestra ubila.

Arvin odlučuje da ode iz Virdžinije i promeni identitet. On slučajno naleće na bračni par Karla i Sendi, i ulazi u njihov auto kako bi stigao u drugu državu. Jedino što Arvin ne zna jeste to da su Karl i Sendi serijske ubice i da ubrzo planiraju i njega da ubiju. Ovo književno delo ekranizovano je 2020. godine na platformi Netflix, a u glavnim ulogama imali smo prilike da vidimo Tom-a Holand-a, Haley Bennett, Sebastian-a Stan-a, Bill-a Skarsgård-a, i Riley Keough.

sajamski popust
Sa djavolom sve vreme

Ovi sajamski popusti na sajtu IK Stela trajaće sve do 29. oktobra.

Učitati još
Zatvori