Izdvajamo bestseller romane koji će obeležiti mesec septembar
Izdvajamo bestseller romane koji će obeležiti mesec septembar

Izdvajamo bestseller romane koji će
obeležiti mesec septembar

Nakon što smo u sklopu summer book cluba čitali žanrovski raznolike romane, idealno je vreme da kućne biblioteke osvežimo novitetima. Izdavačke kuće uveliko su dostavile knjige u pripremi – pa tokom septembra nesmetano možemo uploviti u imaginarne i neistražene avanture. Od trilera, preko romantičnih komedija, sve do aktuelnih BookTok hitova, lista je ispunjena kvalitetnim naslovima. U nastavku saznajte koji bestseller romani stižu u narednom periodu.

Sutra, i sutra, i sutra – Gabrijela Zevin

Mala je verovatnoća da niste čuli za naslov, Sutra, i sutra, i sutra, o kojem poslednjih godina apsolutno svi pričaju i pišu. Bestseller roman nedavno je preveden u sklopu Vulkan izdavaštva – a izlazak iz štampe možemo očekivati u prvim septembarskim danima.

Radnja prati Sama i Sejdi, dvoje mladih koji se upoznaju u bolničkom krugu. Sam je doživeo nesreću, dok Sejdi obavlja volonterski rad. Njih spaja ljubav prema video-igricama. Međutim, usled jedne, naizgled bezazlene, svađe postaju potpuni stranci. Osam godina kasnije, na prepunoj železničkoj stanici, desiće se ponovni susret – te Sam i Sajdi odlučuju da stvore sopstveni virtuelni svet. Tako nastaje video-igrica zahvaljujući kojoj postaju slavni. Da li će dve srodne duše napokon opstati ili će njihovu stabilnost poremetiti slava i moć?

Skriveni crteži – Džejson Rekulak

Napete misterije su uvek rado viđene na našoj čitalačkoj listi. S tim u vezi, beležimo jedan naslov  koji nudi zlokobnu zabavu i sablasnu atmosferu. U pitanju je roman Skriveni crteži.

Malori Kvin je upravo izašla sa rehabilitacije i zapošljava se kao dadilja kod porodice Maksvel, kako bi čuvala njihovog petogodišnjeg sina Tedija. Nova dadilja odmah uspostavlja prisan odnos s dečakom, koji uvek sa sobom nosi blok za crtanje i olovke. Njegovi crteži su uglavnom uobičajeni, sadrže sunce, drveće i prostrano nebo. Ali jednog dana Tedi prikazuje na crtežu nešto zlokobno – čoveka u šumi i beživotno telo žene. Iz dana u dan, Tedijevi crteži postaju sve više uznemirujući. Da li se u tim scenama kriju tragovi nerešenog ubistva?

Slatka pasta od pasulja – Durijan Sukegava

Bestseller romani koji stižu iz pera japanskih autora oduvek dobijaju veliki publicitet. Japanska književna scena poznata je po neodoljivom magijskom relizmu, autentičnim likovima i nezaboravnim pričama. Uz sve to, uklapa se i predstojeći roman – Slatka pasta od pasulja.

U središtu radnje nalazi se Sentaro, usamljeni sredovečni čovek čiji je san bio da napiše knjigu. Kako se taj san pretvorio u daleku uspomenu, Sentaro postaje poslastičar. Mimo svoje volje, kako bi otplatio dug, svakodnevno priprema ukusne japanske slatkiše u predgrađu Tokija. Istovremeno, on broji dane i razmišlja o slobodi. A onda se odjednom dešava nešto nezamislivo. Ispod trešnjinog drveta pojavljuje se starica s željom da radi kao njegova pomoćnica za minimalnu zaradu. Nakon što proba slatku pastu od pasulja, Sentaro pruža priliku misterioznoj Tokue. Uz slatke arome, tajne recepte i priče nastaje neraskidivo prijateljstvo. Ovo je knjiga koja budi najiskrenija osećanja i podseća šta je najvrednije u životu.

Učitati još
Zatvori