Čitalački maraton: Justin Baldoni
Čitalački maraton: Justin Baldoni

Čitalački maraton: Justin Baldoni

Justin Baldoni u žiži je javnosti zbog filma It Ends With Us, koji se nedavno pojavio u bioskopima. Film, nastao po istoimenoj knjizi spisateljice Cooleen Hoover okupio je velika glumačka imena – a u glavnoj ženskoj ulozi tako smo gledali Blake Lively. Justin Baldoni nije samo glumac. Naime, on je i pisac i certified book lover – te je logičan izbor za novog člana kluba čitalačkog maratona. Saznali smo koje knjige piše (ali i čita) – enjoy!

Čitalački maraton starring Justin Baldoni


Crossing the Desert, Payam Zamani

Justin je samoproklamovani knjiški moljac i u skladu sa tim voli različite žanrove literature. Od popularne psihologije, sve do fikcije, Justin ima impresivnu kolekciju knjiga – polica ispred koje na Instagramu neretko pozira je dokaz tome. Knjiga Crossing the Desert: The Power of Embracing Life’s Difficult Journeys Payama Zamanija zanimljivo je štivo popularne psihologije, ali je ujedno i memoar. Zamani je sa 16 godina emigrirao u Ameriku. Sa 28, zajedno sa svojim bratom, osnovao je kompaniju vrednu milijardi dolara. U knjizi Crossing the Desert, Payam govori, pre svega, o tome šta znači biti preduzetnik u današnjem vremenu i kako nastaju novi modeli kapitalizma. Nakon što se 2008. desila ekonomska kriza, Payam je počeo da preispituje svoje vrednosti i ono u šta veruje.

Zamani je 2015, sa lekcijama koje je stekao u životu, osnovao novu kompaniju koja je spojila njegova spiritualna uverenja sa biznis idejama. Ta kompanija, One Planet Group, danas je dokaz da je moguće da u isto vreme stvorite snažan biznis i da brinete o planeti. Ukoliko vas zanima intimni uvid u to kako uverenja i vera koju imamo može da utiče na tok našeg života, pročitajte ovu knjigu.

Boys Will Be Human, Justin Baldoni

Justin Baldoni nije samo deo rubrike Čitalački maraton, on je i autor. Nakon knjige Man Enough: Undefining My Masculinity, Baldoni je 2022. godine objavio svoju drugu knjigu. Naziv knjige je Boys Will Be Human: A Get-Real Gut-Check Guide to Becoming the Strongest, Kindest, Bravest Person You Can Be. Druga knjiga Baldonija postala je bestseler New York Times-a i predstavlja štivo o samopouzdanju i izgradnji istog, posebno namenjenu muškarcima, odnosno dečacima u adolescentskom dobu. Kako se izboriti sa novim okruženjem, novim osećanjima, samospoznaji u godinama kada smo posebno osetljivi, Justin govori u ovoj knjizi.

Ona je istovremeno i dobar vodič za roditelje o tome na koji način da pričaju o pojmu muževnosti sa svojim sinovima. Iskreno i kreativno, Justin piše o odbacivanju svih pravila koje muškarci misle da treba da poštuju da bi se razvili u zrele i odgovorne muškarce. Poručuje im da postavljaju pitanja, osećaju svoje emocije i budu iskreni.

It Ends With Us, Colleen Hoover

It Ends With Us jedna je od najpopularnijih #BookTok knjiga. Nedavno se njena ekranizacija pojavila u bioskopu – sa Justinom u glavnoj muškoj ulozi. U glavnoj ženskoj ulozi našla se glumica Blake Lively. Ovo je ljubavna priča, te kombinacija potresnih, ali i dirljivih tema o ljubavnom odnosu. Blake tumači Lily Bloom, devojku koja odrasta u malom mestu okružena porodičnim nasiljem. Jedinu utehu u teškim životnim momentima pruža joj Atlas Corrigan. Nakon prologa, radnja se premešta sedam godina kasnije.

Lily ostavlja turobnu prošlost iza sebe, uspela je da završi fakultet i vodi uspešan biznis u Bostonu. Ujedno, kraj sebe ima atraktivnog i ambicioznog partnera, neurohirurga Rylea Kincaida. Čini se da je glavna junakinja ispunjena na svakom polju. Međutim, onog momenta kad ponovo ugleda svoju nekadašnju veliku ljubav, Lily pronalazi stare dnevničke zapise i tako otvara potisnuto životno poglavlje. Na koju će stranu prevagnuti emocije? Istražuje ova knjiga, za čiju ekranizaciju se, čitajući je, pripremao Baldoni.

Foto: Instagram (@justinbaldoni)

Učitati još
Zatvori