Coffee table knjige visoke mode koje možete naći u lokalnim knjižarama
Coffee table knjige visoke mode koje možete naći u lokalnim knjižarama

Coffee table knjige visoke mode koje možete
naći u lokalnim knjižarama

Istina je da svet mode, zbog svoje promenjive prirode, više pogoduje digitalnom domenu, gde se u svakom trenutku mogu naći fotografije starih i novih kolekcija, arhivski snimci revija i ranije kampanje. Ipak, nije na odmet nekada imati i u fizičkom obliku pregledan siže svega onoga što je oboležilo jednu modnu kuću, dizajnera ili epohu. Coffee table knjige u tom su smislu dobre ilustracije koje na koncizan način nude priliku da sa vremena na vreme prelistamo omiljene trenutke svog najdražeg dizajnera ili brenda.

Nažalost, moramo to reći iskreno, lokalne knjižare ne mogu se pohvaliti povećim izborom ove vrste knjiga. Domaća izdanja tek su oskudna, dok je pokoje na engleskom još i moguće naći. Zato smo izdvojili one koje vrede vaše investicije, a mogu se naći na policama lokalnih knjižara.

Edicija Catwalk

Za koju god knjigu da se odlučite iz kolekcije Catwalk, nema sumnje da ćete napraviti dobru investiciju. Osim prepoznatljivih korica zbog kojih će ova izdanja postati svojevrsan statement komad vašeg enterijera, knjige nude pregledan katalog svih revija vašeg omiljenog brenda. Louis Vuitton, Versace, Prada te Vivienne Westwood samo su neka od izdanja – a svako obiluju fotografijama i nezaboravnim modnim trenucima.

Chanel: Collections And Creations

Autorka ove knjige je Daniele Bott, modna novinarka koja je svoja bogata znanja o francuskoj kući pretočila u redove ovog elegantnog izdanja. Mnoge fotografije arhivskih komada prvi put su objavljene u ovoj knjizi, među kojima i one koje je dizajnirala sama Coco Chanel. Osim toga, mogu se videti i originalni crteži Karla Lagerfelda, uključujući i brojne editorijale koje su obeležile ovaj brend. U tom je smislu ova knjiga must have za sve radoznale da zavire u bogatu istoriju jedne od najstarijih modnih kuća.

John Galliano For Dior

Jednom smo već napisali da je John Galliano bio za Dior ono što je Phoebe Philo za Celine, Karl Lagerfeld za Chanel, a Tom Ford za Gucci. Britanski dizajner jedan od je od najprovokativnijih modnih glasova modne sadašnjice. Možda najbolji dokaz tome jeste činjenca da je Anna Wintour, bez trenutka zadrške, svojom omiljenom kolekcijom svih vremena proglasila onu koju je Galliano dizajnirao 1994. godine. Dve godine nakon te revije, John dolazi u Diorand the rest is history.

Disclaimer: Ne treba pomešati ovu sa drugom izvrsnom knjigom – Dior by John Galliano. Ali eto još jednog svedočanstva njegovoj virtuoznosti u ovoj modnoj kući.

Foto: Dana Home / Instagram (@orion_carloto)

Učitati još
Zatvori