Šta čitaju poznati: Demi Moore
Šta čitaju poznati: Demi Moore

Šta čitaju poznati: Demi Moore

Nakon što je prošlogodišnji povratak Pamele Anderson izazvao veliko interesovanje, ove godine u fokus ulazi još jedna ličnost koja se proslavila tokom devedesetih godina XX veka. U pitanju je Demi Moore, holivudska glumica čija je popularnost otpočela s filmom Ghost. Potom su usledili brojni angažmani, a najviše se govorilo o njenoj ulozi u kriminalističkoj drami Striptease (Striptiz) – zbog koje je dugi niz godina zauzimala sam vrh liste najplaćenijih glumica (podsećanja radi, ona je tom prilikom zaradila čak 12,5 miliona dolara). Potom se posvetila porodici, i sve smo je ređe mogli videti na velikom platnu. Veliki povratak usledio je odmah nakon objavljivanja memoara Inside Out, te su ponovo svi pogledi bili usmereni ka njoj. Naposletku, ovogodišnji Kanski festival dodelio je Demi Moore dodatnih pet minuta slave – dok se o body hororu u kojem tumači glavnu ulogu neprestano priča. Kako s nestrpljenjem iščekujemo 19. septembar, kada će se film The Substance naći na repertoartoarima domaćih bioskopa – odlučili smo da pokrenemo novu virtuelnu književnu turu. U nastavku saznajte šta čita Demi Moore.

We Are Experiencing a Slight Delay – Gary Janetti

Tokom kratkog odmora koji je usledio nakon Filmskog festivala u Kanu, Demi Moore je pročitala knjigu We Are Experiencing a Slight Delay. Ovo je zbirka priča u kojoj autor Gary Janetti piše o gradovima koje je obišao. Počevši od Mikonosa, preko Venecije, sve do Londona – zabeležene su brojne dogodovštine, nezaboravni momenti – poput večere s čuvenom glumicom Maggie Smith. Poglavlja su ispunjena uglavnom humorom, ali ne izostaju ni pronicljiva razmišljanja o životu. Ukoliko ste ljubitelji nonfiction literature, ovo štivo je nezaobilazna preporuka za čitanje. Osim Demi Moore, korisnici relevantnog književnog sajta Goodreads ostavili su brojne pozitivne utiske.

Annatomy: A Love Story – Dana Schwartz

Hazel Sinnett je devojka iz škotskog visokog društva čiji je životni put iscrtan od samog rođenja. Međutim, ona ga želi promeniti kako bi postala hirurškinja. Iznad svega, njena želja je da pronađe lek protiv groznice koja odnosi na desetine hiljada života. Drugi protagonista je Jack Currer, mladić koji radi kao kradljivac tela. Njegov jedini cilj je da preživi u gradu koji svakodnevno donosi samo patnju i smrt. Zaplet nastaje u momentu kad se njih dvoje upoznaju ispred Kraljevskog anatomskog društva u Edinburgu sa kojeg je Hazel izbačena samo zbog toga jer je žena. Ovo poznanstvo ih vodi u neočekivanu i riskantnu avanturu. Ukoliko ste ljubitelji istorijske fikcije, poslušajte drugu preporuku koja stiže od Demi Moore.

Lice i naličje: Memoari – Demi Mur

Za sam kraj, preporučujemo da pročitate memoare Lice i naličje. Dok nije dostigla zvezdani status, Demina životna putanja bila je posuta trnjem. Njeno detinjstvo obeležila je plućna bolest, potom stalne selidbe i sukobi s majkom. Krajem sedamdesetih godina XX veka, postaje asistentkinja popularne evropske glumice Nastasje Kinski. Nekoliko godina kasnije ostvariće prvu zapaženu ulogu, te joj karijera kreće uzlaznom putanjom. Međutim, Demi je neprestano bila meta nemilosrdnih kritičara.

Takve situacije je nisu pokolebale ni u jednom momentu, već su učvrstile želju da postane cenjena ličnost u Holivudu. Samim tim, 1996. godine dobija ulogu u filmu Striptease (Striptiz), honorar od preko dvanaest miliona dolara i, naposletku ostvaruje svoj holivudski san. Ukoliko volite realne, snažne i inspirativne životne priče – ovo je knjiga koju nikako ne smete zaobići.

Učitati još
Zatvori