Summer book club: Izdvajamo knjige koje su idealne za početak feel-good sedmice
Summer book club: Izdvajamo knjige koje su idealne za početak feel-good sedmice

Summer book club: Izdvajamo knjige koje su
idealne za početak feel-good sedmice

Nakon novih trilera i uzbudljivih misterija koje smo čitali na plaži, u sklopu summer book cluba preporučujemo feelgood knjige. Ova grupa obuhvata romantične komedije, čiklite i romane o prijateljstvu. Radnja je uglavnom ispunjena komičnim situacijama, dinamičnim poglavljima, brojnim zapletima i srećnim krajem. Samim tim, ovakve žanrovske odrednice eliminišu loše raspoloženje, pokreću hormon sreće, unose pozitivu i pomažu da se opustimo od svakodnevnih životnih obaveza. U nastavku teksta saznajte koje su knjige idealne za početak feelgood sedmice.

Prevara – Karli Voker

Na bukstagramu i Goodreads-u stalno su zastupljene raznolike bestseller liste. Kada je reč o romantičnim komedijama, vodeće mesto zauzima roman Prevara. Ovaj naslov nudi pravi žanrovski miks, te osim ljubavnog zapleta donosi i špijunske elemente.

U središtu radnje nalazi se Sidni Svift, devojka koja je postala neprikosnovena špijunka. Zbog poverljivih i riskantnih zadataka napušta porodicu i potpuno se predaje poslovnom pozivu. Međutim, jedna neočekivana situacija navodi Sidni da se ponovo vrati kući i spreči sestrino venčanje. Naime, njena mlađa sestra, Kala, planira da provede ostatak života s naslednikom zloglasne kriminalne organizacije. Iako se činilo da zadatak teče po planu, glavna junakinja se iznenada zaljubljuje u telohranitelja Nika. Uslediće brojne zgode i nezgode. Naposletku, ostaje da saznamo, da li će Sidni poslušati šta joj govori razum ili srce?

Jednom vereni, vereni zauvek – Virdžinija Hit

Poslednjih godina, veliku popularnost među čitalačkom publikom stekli su ljubavni romani čija je radnja smeštena u prošlim vremenima. Samim tim, u feelgood knjige ubrajamo i neodoljivi bestseller Jednom vereni, vereni zauvek.

Minerva Merivel je mlada, pametna i lepa. Kad otac napusti Minervu i njene dve mlađe sestre, plemenita devojka biva suočena s teškom sudbinom. S druge strane nalazi se Hju Stendiš, po tituli grof, a po sopstvenom izboru zakleti neženja. Iako je uspešno glumio da je veren s plemkinjom, plan propada onog trenutka kad njegova majka najavi dolazak kako bi upoznala Hjuovu verenicu. Tako se ukrštaju putevi neodoljivog grofa i siromašne devojke. Hju i Minerva objavljuju lažnu veridbu. No, šta ako iz cele šarade nastanu prave emocije?

Izuzetno blistava stvorenja – Šelbi van Pelt

Poglavlje otvara glas džinovske hobotnice po imenu Marselus. Već 1299 dana, on silom prilika živi u akvarijumu. Kako životni vek hobotnice iznosi svega 1460 dana, odnosno četiri godine, Marselus počinje polako da odbrojava svoje poslednje trenutke.

Nakon kratkog prologa, radnja postaje usmerena na sedamdesetogodišnju Tovu. Ova žena posle smrti supruga, jedinu utehu nalazi u poslu čistačice, koji se nalazi u lokalnom akvarijumu. Svake večeri, Tova pažljivo čisti prozore, glanca podove i tako, barem na tren, zaboravlja na sve životne nedaće koje su je zadesile. Spletom čudnih okolnosti, mrzovoljna džinovska hobotnica i sredovečna žena postaju bliski. Tako počinje jedno nesvakidašnje prijateljstvo, tokom kojeg Tova otkriva Marselusu sveopštu tugu koja je obuzima dugih trideset godina zbog nestanka sina jedinica. Marselus dolazi na ideju da reši misteriju, te korak po korak, uz pomoć svoje visoke inteligencije, spaja komlikovanu slagalicu. Međutim, da li će uspeti da nađe i njen poslednji deo pre svršetka četvorogodišnjeg životnog veka?

Foto: Instagram @audreyafs; @vulkani.rs

Učitati još
Zatvori