Summer book club: Uzbudljive misterije koje možete pročitati tokom putovanja
Summer book club: Uzbudljive misterije koje možete pročitati tokom putovanja

Summer book club: Uzbudljive misterije koje
možete pročitati tokom putovanja

Za Journalov summer book club biramo raznovrsne žanrove. Počevši od ljubavnih romana, preko trilera, sve do holivudskih biografija – letnje štivo podrazumeva dinamična poglavlja, brojne zaplete i neočekivane rasplete. S tim u vezi, ove nedelje preporučujemo uzbudljive misterije koje ćete pročitati tokom putovanja do željene destinacije.

PEDESET/PEDESET – Stiv Kavana

Neke od najboljih uzbudljivih misterija provereno dolaze iz pera Stiva Kavane. Irski književnik nadaleko je poznat po spektakularnim zapletima i neočekivanim raspletima. Sledstveno tome, neizostavno preporučujemo njegov novi roman PEDESET-PEDESET.

Usnulu Ulicu Frenklin broj 152 najednom potresa neočekivani zločin. Dve sestre istovremeno pozivaju policiju i prijavljuju ubistvo. Jedno je sigurno, Frenk Avelino je usmrćen oštrim predmetom. Međutim, njegove ćerke Sofija i Aleksandra međusobno se optužuju za počinjeni zločin. Tenzija neprestano raste, obe sestre su osumnjičene. Jedna sestra govori laž, druga istinu. Uskoro na površinu izlaze brojne tajne. Kome verovati – Sofiji ili Aleksandri?

Kralj planine – Andeš de la Mote

Andeš de la Mote ubraja se među vodeće pisce kriminalističkog žanra u skandinavskim zemljama. Njegov roman, Kralj planine, predstavlja početak novog serijala u čijem se fokusu nalazi inspektorka Leo Asker.

Oktobar je i Malme prekriva prva jesenja magla. Devetnaestogodišnja Smila Host vodi se kao nestala već tri dana, a niko ne može da pretpostavi šta se dogodilo s bogatom naslednicom. Viša inspektorka Leo Asker počinje spretno da istražuje slučaj. Međutim, ubrzo je, bez ikakvog objašnjenja, premeštaju u odsek koji se bavi zastarelim i nerešenim zločinima. Pored svih otežavajućih okolnosti, Askerova ne odustaje od namere da pronađe otetu devojku. Dok inspektorka proučava tragove, iznenada se pojavljuju i figurice iz železničkih maketa po gradu. Šta se krije iza ove zlokobne igre? Odgovor se nalazi u romanu Kralj planine.

Stranac – Lina Bengtsdoter

Nakon što je roman Anabel dostigao zapažen uspeh među čitalačkom publikom, stigao je novi potencijalni hit iz pera švedske autorke Line Bengtsdoter. S tim u vezi, ukoliko ste ljubitelji skandinavskog noara – neizostavno preporučujemo roman Stranac.

U okrugu Karlstad nestaje devetomesečna devojčica Beatris. Roditelji se nalaze u stanju šoka i ne mogu ni da naslute ko bi mogao da bude odgovoran za otmicu. S druge strane, mediji dovode uzburkanu situaciju do tačke usijanja. Jedina koja može da pomogne u rešenju slučaja jeste iskusna detektivka Šarli Lager. Da li će u tome uspeti? Saznajte u ovom uzbudljivom kriminalističkom romanu.

Učitati još
Zatvori