Gisele Bündchen – supermodel, filantropkinja, spisateljica. Nova knjiga recepata pod nazivom Nourish: Simple Recipes for Body and Soul je sledeća stavka na karijernom planu Gisele. Naime, manekenka je već decenijama aktivna kada su u pitanju off runway aktivnosti. Pre devet godina, tačnije u aprilu 2015, Gisele je objavila kraj svoje manekenske karijere koja je trajala od 1998. godine. Kultni status supermodela nosi se pravom – ona je do danas najplaćenija manekenka na svetu.
Nakon odlaska sa piste, Gisele je karijeru usmerila u drugom pravcu i u potpunosti se posvetila propagiranju zdravog načina života. Da nije samo genetika zaslužna za mladalački, fit izgled ovog supermodela dokazuje knjiga Nourish: Simple Recipes for Body and Soul – zavirili smo u njene stranice.
U zdravom telu – zdrav duh
Knjigu recepata Gisele Bündchen dugo smo (jedva)čekali. Naime, manekenka već dugo sa svojim pratiocima na Instagramu voli da podeli brze i lake recepte koji su deo njene svakodnevice. Na dnevnom meniju Gisele nalaze se brojni superfood recepti. Tu su salate, supe, ali i slatkiši od zdravih sastojaka kao i smoothie napici. Kad smo već kod smoothieja, sigurno ste čuli za Giselderberry. Kombinacija organskog sirupa od zove, kokosovog mleka, bobičastog voća, açaí prah, bademov puter, banane i urme. To su sastojci koji su ovaj smoothie učinili senzacijom u Erewhonu, čuvenom holivudskom lancem supermarketa sa kojim je Gisele u januaru imala kolaboraciju.
What’s on the menu?
U novoj knjizi porodičnih recepata, Nourish: Simple Recipes for Body and Soul, Gisele je fokus usmerila upravo na recepte koji su deo njenog dnevnoj menija. To su već pomenuti smoothie i salate, ali i kuvana jela koja krase povrća bogata nutrijentima. Protein je nezaobilazni deo njenih obroka i brojni recepti u fokusu imaju upravo ovaj makronutrijent.
Mnogi recepti Gisele su gluten-free, te su pogodni za ljude sa alergijama i intolerancijama. Gisele je ljubiteljka alternativa standardnim, bazičnim sastojcima svake kuhinje. Tako umesto običnog, bira da koristi bademovo brašno, umesto suncokretovog, koristi ulje avokada i slično. Većina slatkih recepata bazira se na urmama, čiji slatki ukus asocira na karamelu.