Summer book club: Roman „Papirna palata“
Summer book club: Roman „Papirna palata“

Summer book club: Roman
„Papirna palata“

Holivudska glumica, Reese Witherspoon, vodi najpopularniji književni klub današnjice. Uz prepoznatljiv sunčani logo, godinama unazad promoviše najznačajnije savremene spisateljice i žanrovski raznolike bestsellere. S tim u vezi, Reese’s Book Club postaje mesto na kojem često nalazimo inspiraciju za čitanje. Ove nedelje, poslušali smo preporuku za roman Papirna palata. U nastavku saznajte šta obuhvata dirljiva i  slojevita porodična drama.

Roman Papirna palata – o čemu se radi?

Radnja ove drame odvija se u letnjikovcu Papirna palata, nadomak Kejp Koda, u kojem El decenijama provodi porodične odmore. Poslednja poseta nije poput prethodnih, a El mora da donese ključnu odluku koja će zatim odrediti njenu budućnost. Sa jedne strane, glavna junakinja neprestano misli o Džonasu, čoveku s kojim je prethodne noći počinila preljubu. Sa druge strane, ona shvata da ne može tek tako da odbaci život koji je godinama gradila uz supruga Pita. El ima jedan dan za sudbonosnu odluku – dok sećanje na davnašnju nesreću otvara čitav spektar emocija i potisnutih misli.

Zbog čega treba pročitati ovaj roman?

U romanu je konstantno prisutna atmosfera iščekivanja. Radnja se odvija u rustičnom porodičnom letnjikovcu koji je okružen jezerom i drvećem. Idilična slika ostaje potisnuta onog momenta kad El Bišop otkrije preljubu. Prethodne noći spavala je s čovekom u kojeg je oduvek zaljubljena. Međutim, istovremeno mora da donese odluku – Džonas ili Piter, strast ili sigurnost.

Od trenutka prevare, počinju da se prepliću sadašnjost i prošlost. Samim tim, autorka, Miranda Kauli Heler, spretnim potezima stvara porodično stablo u čijem korenu stoji mračna i uznemirujuća tajna. Šta se zapravo desilo trideset pet godina ranije? Svaka stranica krije poneki deo slagalice, a poslednja poglavlja donose neočekivano otkriće.

Ukoliko želite kvalitetan savremeni roman  o porodičnim tajnama, gubicima i odlukama koje menjaju život, pravi izbor je Papirna palata. Reč je o slojevitoj i emotivnoj priči koja se odvija u toku jednog dana, a zahvaljujući dodatnim retrospektivnim delovima radnja pokriva pet dugih decenija.

Foto: Instagram @ximenamoral@laguna / Pexels Taryn Elliott / Maria Gulyaeva

Učitati još
Zatvori