Vulkanov sajam knjiga: Koje naslove izabrati tokom manifestacije?
Vulkanov sajam knjiga: Koje naslove izabrati tokom manifestacije?

Vulkanov sajam knjiga: Koje naslove
izabrati tokom manifestacije?

Vulkan izdavaštvo i ove godine, peti put zaredom, za sve ljubitelje knjiga koji nestrpljivo čekaju sajamske manifestacije, organizuje sajam pre sajma. Vulkanov sajam knjiga počinje 10. i traje do 20. oktobra na sajtu  vulkani.rs i knjižarama Vulkan širom Srbije. Popusti će važiti na sve knjiške novitete, BookTok hitove i svetske bestsellere – dok će desetodnevna manifestacija biti praćena brojnim događajima. Shodno tome, novi roman proslavljenog domaćeg književnika Miodraga Majića, Pod tuđim suncem, biće u online prodaji od danas, 10. oktobra. Nekoliko dana kasnije, tačnije 14. oktobra, održaće se predstavljanje knjige u BitefArtCafe-u od 19 sati.

U nastavku popisujemo najzanimljivije naslove koje donosi Vulkanov sajam knjiga i koje možete pronaći na popustu.

/Vulkanov sajam knjiga – Journal preporuke/

Mlada Kubanka, čaj i sutra – Lora Tejlor Nejmi

Književni klub koji vodi holivudska glumica Reese Witherspoon proslavio je brojne savremene autorke, a među njima se nalazi i Lora Tejlor Nejmi sa romanom Mlada Kubanka, čaj i sutra.

U središtu ove zanosne priče nalazi se devojka iz Majamija. Lila Rejes nije mogla da zamisli odmor u kišnom engleskom gradiću. No, kad je roditelji pošalju kod rodbine počinje prava letnja avantura. Glavna junakinja upoznaje Oriona, mladića koji postaje njen turistički vodič. Od vinčesterske muzičke scene do predivnih engleskih pejzaža, ubrzo će Lilu očarati ne samo Orion već i sama Engleska. Da li će zbog toga promeniti svoje prvobitne planove? Saznajte u tinejdžerskom feel good romanu Mlada Kubanka, čaj i sutra.

Ogledalo duše – Olivija Atvoter

Poslednjih godina, veliku popularnost među čitalačkom publikom stekli su ljubavni romani čija se radnja odvija u prošlim vremenima. Samim tim, na listu dodajemo istorijsku romansu s elementima magije Ogledalo duše.

Otkako je na nju bačena vilenjačka kletva, Teodora Etings nema osećaj za strah, stid i sreću – usled čega neprestano upada u raznolike nevolje. Shodno tome, Teodora odlučuje da se tokom ovogodišnje londonske društvene sezone drži po strani i da bude što neupadljivija kako ponovo ne bi ugrozila eventualnu udaju svoje mlađe rođake. Međutim, kad dvorski čarobnjak Lord Sorsje sazna za njeno neobično stanje, glavna junakinja još dublje biva uvučena u svet čarobnjaka i vilenjaka. Uslediće i ljubavni zaplet, koji možete otkriti samo ako pročitate roman Ogledalo duše.

Slatka pasta od pasulja – Durijan Sukegava

Bestseller romani koji stižu iz pera japanskih autora oduvek dobijaju veliki publicitet. Japanska književna scena poznata je po neodoljivom magijskom realizmu, autentičnim likovima i nezaboravnim pričama. Uz sve navedeno idealno se uklapa i roman Slatka pasta od pasulja.

U središtu radnje nalazi se Sentaro, usamljeni sredovečni čovek čiji je san bio da napiše knjigu. Taj san je ostao neostvarena želja, a Sentaro postaje poslastičar. Mimo svoje volje, kako bi otplatio dug, svakodnevno priprema ukusne japanske slatkiše u predgrađu Tokija. Istovremeno, on broji dane i razmišlja o slobodi. A onda se odjednom dešava nešto nezamislivo. Ispod trešnjinog drveta pojavljuje se starica s željom da radi kao njegova pomoćnica za minimalnu zaradu. Nakon što proba slatku pastu od pasulja, Sentaro pruža priliku misterioznoj Tokue. Uz slatke arome, tajne recepte i priče nastaje neraskidivo prijateljstvo. Ovo je knjiga koja budi najiskrenija osećanja i podseća šta je najvrednije u životu.

Veštica i car – Olesja Saljnikova Gilmor

Mitologija nas uvek asocira na nešto mistično, neuhvatljivo, čarobno i zavodljivo. S tim u vezi, prva preporuka zasigurno će oduševiti ljubitelje slovenske mitologije. U pitanju je roman Veštica i car autorke Olesje Saljnikove Gilmor.

U središtu radnje nalazi se Baba Jaga, besmrtna veštica koja povučeno živi u kolibi na kraju šume. Tek povremeno, neki smrtnik dođe do nje zbog isceljenja, dok mnogi veruju da je ona zla i svirepa. Pravi zaplet nastaje u trenutku kad careva žena, Anastasija, zatraži Jaginu pomoć. Ispostaviće se da je sudbina čitave Rusije povezana sa Anastasijom, a Ivan Grozni pokušava do dostigne apsolutnu moć. Da li će Baba Jaga uspeti da savlada cara i tako zaštiti voljenu zemlju od sigurne propasti? Odgovor leži u fantastičnom romanu Veštica i car.

Skriveni crteži – Džejson Rekulak

Napete misterije su uvek rado viđene na našoj čitalačkoj listi. S tim u vezi, beležimo jedan naslov  koji nudi zlokobnu zabavu i sablasnu atmosferu. U pitanju je roman Skriveni crteži.

Malori Kvin je upravo izašla sa rehabilitacije i zapošljava se kao dadilja kod porodice Maksvel, kako bi čuvala njihovog petogodišnjeg sina Tedija. Nova dadilja odmah uspostavlja prisan odnos s dečakom koji uvek sa sobom nosi blok za crtanje i olovke. Njegovi crteži su uglavnom uobičajeni, sadrže sunce, drveće i prostrano nebo. Ali jednog dana, Tedi prikazuje na crtežu nešto zlokobno – čoveka u šumi i beživotno telo žene. Iz dana u dan, Tedijevi crteži postaju sve više uznemirujući. Da li se u tim scenama kriju tragovi nerešenog ubistva?

Učitati još
Zatvori