Journal #menspotting: Stvari koje deluju skupo – ali nisu
Journal #menspotting: Stvari koje deluju skupo – ali nisu

Journal #menspotting: Stvari koje
deluju skupo – ali nisu

Najbolje ispod 6000 dinara: Stvari koje deluju skupo – ali nisu

Da je Tik Tok rasadnik trendova znalo se i pre nego što je silent luxury postala najspominjanija modna krilatica u 2023. godini.

Međutim, paralelno sa tim šapatom aspirativno svedene raskoši – u domenu muške mode (sa posebnim osvrtom na odevanje slavnih) zavladala je fama oko rich dad energy.

Nastala kao pandan fashion frazi rich mom energy, za koju je inicijalna kapisla bio prostudirano pročišćeni izgled Gwyneth Paltrow na suđenju u Juti – ona nam je tokom proteklih meseci rekla sve što treba da znamo o stilu koji uvek pali. Menswear je prosto blažen komadima koji nikad ne izlaze iz mode, i to očigledno ne cenimo dovoljno.

Dok je rich mom estetika umirujuće elegantna, muška verzija sugeriše da je reč o harizmatičnim tipovima koji vole dobru odeću i znaju šta sa njom treba da rade.

Svetac zaštitnik rich dad energy je svakako tragično preminuli JFK Jr. jer pra-paparazzo fotke njega dok Njujorkom šeta sa Caroline pod rukom nikad neće prestati da žive na moodboardu života via Pinterest. Njegov izgled na svakoj od njih je ležeran do tačke da se pitate da li su oboje krenuli na isto mesto. Ali ne onako drastično kao što su to demonstrirali Hailey i Justin u onim letošnjim viralnim ispred Krispy Kreme, već nekako dražesno džentlmenski u duhu prepustio sam joj kupatilo i veliko ogledalo u stanu dok smo se spremali. Iako sam prilično siguran da je u tom Soho loftu prostora bilo na pretek.

RDE kao kuća je i Ryan Reynolds – glumac koji sa Blake Lively ima četvoro dece i kome je imidž konzistentno ležeran ali uglađen.

I jedan i drugi, ako se baš udubite u fit, uglavnom biraju neutralne odevne predmete i stvari za koje je teško reći da li koštaju deset, sto ili hiljadu evra. A zašto ne biste i vi? Sve stvari na ovonedeljnom #menspotting spisku koštaju manje od 6000 dinara, ali odaju utisak neprocenjive nonšalancije.

profimedia

Zara kaput

Teško da ćete ikad pogrešiti sa kaputom u boji kamilje dlake. Ovaj sa spuštenim ramenima i mekom dekonstruisanom formom, koja favorizuje krojenje bez postave za lepši pad tkanine, trenutno je u Zarinoj Special Price sekciji. Još jedna očita stilska prednost je što ćete ga lako pronaći na čiviluku u restoranu jer će se izdvajati iz mora sličnih crnih.

zara
zara

H&M džemper

Neobjektivan sam, znam, ali niko bolje ne razume šljampavu trikotažu od Šveđana. Ključ je naravno odabrati buržujsku nijansu skoro bele i potom je nositi na nedeljnom ručku kao da se ne plašite fleka od crvenog sosa za špagete.

h&m
h&m

Mango pantalone

Chino pantalone čine da sve što obučete deluje nekako snobovskije. Bukvalno najlakši stilski manevar ove zime je da svaki put kada posegnete za farmerkama obučete njih i videćete da čak i sivi hoodie i prebijene patike deluju nekako više kul.

mango
mango

Massimo Dutti monogram

Jedan od verovatno nikad prevaziđenih old money manira je da imate stvari sa svojim monogramom – bilo da je to oksford košulja, putna torba ili kravata. Massimo već nekoliko sezona unazad nudi mogućnost personalizacije na pojedinim artiklima, od nesesera pa do novčanika. Ali, u ovo naše digitalno doba, čini se da je mesto gde će monogram najviše doći do izražaja biti maska za telefon od zrnaste kože sa džepom za kartice.
massimo dutti
massimo dutti

L’Oreal MenExpert Barber Club

Ideja da niche i masovna nega egzistiraju na gotovo suprotstavljenim stranama beauty industrije je odavno prevaziđena – demantovale su je mnogobrojne kolaboracije i još brojnije dupes sugestije sa društvenih mreža. U tom duhu, a sa ciljem da kapitalizuje talas hipsterske nostalgije za kulturom starih berbernica, L’Oreal je lansirao Barber Club – liniju namenjenu održavanju brade koja zalazi i u ostatak kozmetike, sa zajedničkim imeniteljem u vidu istančane note kedrovine koja, drugarice i drugovi, osvedočeno miriše kao lova.

Autor teksta: Ivan Radojčić

Foto: Profimedia / Ivan Radojčić / Zara / H&M / Mango / Massimo Dutti

Učitati još
Zatvori