Albumi koji nam stižu u 2024.
Albumi koji nam stižu u 2024.

Albumi koji nam stižu u 2024.

Dok Mike Dean radi na poslednjim pripremama novog albuma Mr. Westa, zavirili smo na listu predstojećih muzičkih projekata koji nas očekuju u narednoj godini. Iako verujemo da će nas i zvanična Valtures verzija dočekati tek početkom 2024. vođeni pređašnjim iskustvom naučili smo jedno – znamo da ništa ne znamo kada je Kanye West u pitanju. Međutim, o pojedinim albumima koji će se pojaviti na sceni u narednim mesecima imamo poneku zvaničniju (insajdersku) infomraciju.

SZA

Miljenica R&B muzike samo godinu dana nakon muzičkog projekta S.O.S koji joj je doneo odavno zasluženu popularnost, najavila je novi album. Iako se spekulisalo da bi ovo trebalo da bude samo deluxe verzija, album Lana ipak će biti zaseban projekat, a reklo bi se da su poslednje pripreme u toku. SZA je na svom Instagram nalogu objavila niz fotografija koje koje bespogovorno nagoveštavaju novu eru muzike.

21 SAVAGE

Zajednički projekat Her Loss u saradnju sa kanadskim reperom Drakeom učvrstio je status koji 21savage uživa dugi niz godina postavljajući ga na radar najuticajnijih savremenih rep izvođača. Njegova dominatna uloga na kolaborativnom albumu Her Loss samo je bila uvertira za samostalni projekat koji, kako se spekuliše u krugovima svetske muzičke elite, izlazi već 2024. Naime, na nekoliko bilborda u Atlanti pojavile su se naznake da 21savage priprema prvi solo projekat još od 2018. i albuma I Am > I Was. Na bilbordima se nalazi nešto nalik američkoj zastavi sa samo 21 zvezdicom.

KALI UCHIS

Ono što zasigurno znamo jeste da Kali Uchis izbacuje dugonajavljivani LP početkom 2024. preciznije 12. januara. Kali je uveliko objavila i listu pesama sa predstojećeg albuma Orquídeas, a otkrila je i pojedine saradnje poput one sa Peso Pluma, Karol G, Rauw Alejandrom. Podsećamo, Kali je poslednji album pod nazivom Red Moon in Venus izbacila pre svega nekoliko meseci, a njene pesme našle su se i na našoj plejlisti.

CHIEF KEEF

Jedan od začetnika savremenog zvuka repa (pa i trepa) mesecima unazan najavljuje novi muzički projekat na kojem je radio dugi niz godina. Iako se fanovi pitaju da li se njihov omiljeni reper penzionisao i zauvek napustio muzičku scenu, Chief Keef je nedavno potvrdio da je album Almighty So stvaran i da je potrebno još samo malo strpljenja. Odlagan nekoliko puta, rekli bismo da bi lansiranje ovog projekta ipak moguće tokom 2024. Ili se barem nadamo da jeste.

KAYTRANADA

Novo lice svetske muzičke scene i jedan od najtalentovanijih izvođača današnjice obavestio je fanove da je njegov novi album gotov. Kaytranada je takođe imao pune ruke posla, a nakon popularnog projekta KAYTRAMINÉ  došao je trenutak za još malo nove muzike.

Učitati još
Zatvori