Tradicionalna plejlista je tu – Barack Obama ovog leta sluša Charli XCX
Tradicionalna plejlista je tu – Barack Obama ovog leta sluša Charli XCX

Tradicionalna plejlista je tu – Barack
Obama ovog leta sluša Charli XCX

Barack Obama, bivši američki predsednik, oduvek je pronalazio načine da se inflitrira među običan narod i ostane relatable. Koristi društvene mreže, uvek je informisan o najnovijim trendovima, a ta informisanost se nazire i njegovom ovogodišnjem muzičkom izboru.

Bilo da ste politički aktivni ili ne, jedno je sigurno – Barack Obama (ili njegov tim) zna da napravi dobar summer mix. Kako godinama unazad pratimo tradicionalnu plejlistu bivšeg američkog predsednika, i ovog leta smo ispratili koje je novitete dodao na svoju listu. Takođe, uočili smo i nekoliko stalnih favorita.

Barack Obama i njegova tradicionalna letnja plejlista

Ukoliko redosled pesama govori o intenzitetu slušanosti istih, može se reći da je bivši predsednik takođe ušao u brat summer eru. To navodimo isključivo sudeći po tome da se Charli XCX kotirala veoma visoko na plejlisti. Ove godine ne vidimo Kendricka Lamara, a ni Drakea, međutim, od tvrđeg zvuka svoje mesto sačuvao je (naravno) 2pac.

Sada već možemo izdvojiti i omiljene muzičare, poput Stinga, The Rolling Stones-a, Boba Dylana i Beyonce i Boba Marleya. Na listi su svoje mesto pronašli Billie Eilish, Norah Jones i Bad Bunny. Lista je, moglo bi se reći, ove godine pretežno u Gen Z maniru. Međutim, to nije začuđujuće, sudeći po tome da je Barack Obama jedan od najrelatable političara savremenog doba. Tako i njegov muzički ukus ne varira mnogo od našeg. Ovogodišnja plejlista je zapravo u skladu sa muzičkim trendovima, a izvođači koji su se našli na njoj već jesu deo našeg svakodnevnog repertoara.

Summer reading list 

Pored muzičke liste, Barack Obama je pripremio je listu knjiga i omiljenih autora. Na prvom mestu našao se Percival Everett sa knjigom James, dok je drugo mesto zauzela Lisa Ko i njen roman Memory Piece. Lista ne sadrži isključivo stručno štivo, iako ima nekoliko primeraka dobrih knjiga za ljude koji se bave politikom.

Kako se može primetiti lista je veoma sveobuhvatna. Komunicira sa ukusima različitih statusnih grupa i starosnih granica, pa tako možete naići na istorijsku i psihološku literaturu, a i knjige određene žanrom domestic fiction poput Beautiful Days Zacha Williamsa.

Foto: Instagram: @barackobama

Učitati još
Zatvori