Barbra Streisand se vratila – muzička ikona objavila dva nova albuma i memoar
Barbra Streisand se vratila – muzička ikona objavila dva nova albuma i memoar

Barbra Streisand se vratila – muzička ikona objavila dva nova albuma i memoar

Barbra (Barbara) Streisand – virtuouz, glumica, producentkinja, pisac, ikona elegancije. Epitete možemo samo da nastavimo da ređamo, međutim fokus stavljamo na njena dva nova albuma i memoar. Naime, Barbra Streisand je objavila memoar pod nazivom My name is Barbra, u kome govori o građenju uspešne karijere. Njemu su prethodila njena nova dva albuma Evergreens: Celebrating Six Decades on Colombia Records i Yentl: Deluxe Edition. U njima se nalaze neke od njenih omiljenih numera, kao i jedna sasvim nova pesma. A mi ne možemo biti srećniji što ćemo imati priliku da ponovo uživamo u istančanim glasovima ove muzičke legende.

Nova dva albuma su nešto drugačija od prethodnih. Barbra je objasnila kako i Evergreens i Yentl u njenom srcu zauzimaju posebno mesto, kao i to da predstavljaju najlepše momente njene bogate karijere. Ideja da albumi zajedno izađu počiva upravo na toj zajedničkoj niti.

Evergreens

Album Evergreens sadrži čak 22 klasika iz šezdesetogodišnjeg perioda saradnje sa Colombia Records izdavačkom kućom, a koje je lično Streisand-ova odabrala. Ono što ovaj album čini posebnim i nadasve drugačijim od ostalih, jeste taj što trake na albumu nisu njene najuspešnije ili najpopularnije pesme, već su lično njeni favoriti. Album će takođe biti dostupan i u vinyl izdanju, u roze boji i ekskluzivno će se prodavati u Target-u.

Yentl

Što se tiče Yentl albuma, on predstavlja soundtrack istoimenog filma koji je Barbra napisala, producirala, režirala i u kojem je, povrh svega toga i glumila. Album čini originalan soundtrack iz filma, ali će takođe u kutiji biti i dodatni disk sa snimljenim demoima iz dnevne sobe u kojoj su Streisand-ova i kompozitor Michel Legrand zajedno stvarali sve te pesme. Legrand je 1983. godine dobio akademsko prizanje za najbolju adaptaciju za svoj rad na filmu Yentl. Inače i sam film je te godine zaista bio sjajna tačka Golden Globes-a, kada je pobedio u kategoriji Best Picture, a pored toga je i Barbra dobila Best Director priznanje. Zanimljivo je to da ovo prvo takvo priznanje koje je pripalo ženi.

Tokom slušanja albuma, imaćemo  priliku da čujemo ono što je za Barbru bilo od izuzretne emotivne važnosti za njenu karijeru. Jednostavnost emocija koju Sterisand-ova pruža u notama ovog albuma ostaviće vas nadahnutima. Uz to, ono zbog čega smo mi možda i najvise uzbuđeni jeste to što sada imamo priliku da čujemo nikad ranije objavljen demo snimak njene popularne pesme – Papa can you hear me.

My name is Barbra

Barbra je debitovala na Broadway-u 1962. godine u mjuziklu I Can Get It for You Wholesale. Odmah je osvojila, kako publiku, tako i muzičke kritičare svojim moćnim glasom i izvanrednom interpretacijom. Uloga u mjuziklu Funny Girl donela joj je Oskara za najbolju glavnu glumicu u istoimenom filmu. Nastup za pesmu People postao je njen zaštitni znak. Osvojila je mnogobrojne Grammy nagrade, kao i dva Oskara. A njen muzički opus obuhvata širok raspon žanrova, uključujući pop, jazz, i Broadway balade. Pesme poput The Way We Were, Woman in Love, i Evergreen ostaju neizbrisivi delovi u istoriji muzike.

Ukoliko imate želju da saznate kako je Barbra dobila želju da bude slavna, kako je gradila uspešnu karijeru, i uz to poneku priču iz njenog privatnog života, sada imate priliku. My name is Barbra se već našao na našoj reading listi.

Učitati još
Zatvori