Beogradski DJ Cosmic G preporučuje tri mix-a koja spajaju House i Trance
Beogradski DJ Cosmic G preporučuje tri mix-a koja spajaju House i Trance

Beogradski DJ Cosmic G preporučuje tri
mix-a koja spajaju House i Trance

Beograd, glavni grad Srbije. Poznat po svom živahnom noćnom životu i uspešnoj elektronskoj muzičkoj sceni, u poslednjih nekoliko godina iznedrio je nove mlade muzičke talente. Njih se neiscrpno trudimo da predstavimo u našoj nedeljnoj rubrici Beogradski DJ preporučuje tri mix-a. Među mnogim mladim i talentovanim DJ-evima i producentima muzike u Srbiji, istakao se i Igor Radošević, poznatiji kao Cosmic G. Igor je trenutno DJ i producent koji se pozicionirao na sceni kao, sada već, iskusan i upečatljiv kreativac. Žanrovski, stilski ali i iskustveno, definitivno spada u one DJ-eve koji se zaista trude da približe publici muziku koju sami lično vole, ne prilagođavajući se trendovima. To je, priznaćete, u DJ-ingu veoma retko. Zbog toga su verovatno uživaoci u njegovoj muzici usko profilisani, ali i verni.

cosmic g
@cosmicggg
cosmic g
@cosmicggg

Krakteristike

Jedna od ključnih karakteristika Cosmic G-ovog stila DJ-isanja je njegova sposobnost da svoju publiku odvede u svemirske prostore kroz muziku koju pušta. Njegovi nastupi su, reći će oni koji su bili, prava kosmička odiseja. Vodeći slušaoce kroz nepregledan prostor i vreme, budeći slike dalekih galaksija i međuzvezdanih avantura. Njegov jedinstven izbor traka, besprekorn mix i neobična sposobnost da čita energiju publike čine njegove nastupe transcedentnim iskustvom. Mnogo bolji kada je reč o većim nastupima i festivalima. Igor Radošević definitivno ima šansu da napravi i svetsku karijeru. Kao producent važi za jedne od onih koji ne ostavljaju publiku ravnodušnima. Neretko zaključak je vrlo jednostavan. Ili se pronalazite u njegovoj muzici, ili vam ona ne odgovara. Čini se da je to potajno i bila zamisao mladog DJ-a.

cosmic g
@cosmicggg

Žanrovska određenost: Trance, house i zvuk 90-ih

Igor Radošević – Cosmic G je DJ i producent koji će svoju muziku opisati kao kombinaciju trance, house i zvuka 90-ih. Njegovi live setovi okarakterisani su kao nepredvidivi, zabavni i energični sa dosta neočekivanih obrta. Produkcija je vođena raznovrsnim zvucima, a celokupna muzika koju stvara može se okarakterisati kao savršeno prilagođen trance zvuk. Ukoliko neko uspeva da učini elemente trance mzike i dalje atraktivnim, to je onda on. Svoju muziku izdavao je na Havs, Snippets, Vakum, Goddezz, Neptune Discs, E&Ks, Commatrak, BinariSound i Sistem 108. Sa 3 12” izdanjima.

Njegov poslednji EP nastao je u saradnji sa još jednim beogradskim DJ-em Lazarom Stojanovićem, Laars-om. Na EP-u se nalazi četiri numere, a ovo izdanje je objavljeno u februaru ove godine. U tome mu je pomogao i odnos koji gaji sa malom ali kvalitetnom kućom Subwax, vinyl distribucijom i izdavačkom kućom iz UK-a HaŵsEP definitivno nije prošao nezapoaženo kod domaće, ali i insotrane publike, a po našem mišljenju predstavlja i dokaz muzičke zrelosti oba DJ-a. Poput ovog EP-a i ostala njegova izdanja vredi pomenuti, ND014 Cosmic G – 1996, by Neptune Discs, Laars & Cosmic G – Fierce Niece, ali i Princess of Disks (Cosmic G’s Lovers in Trance remix).

cosmic g
@cosmicggg
cosmic g
@cosmicggg

Trance nije mrtav

Kao neko ko se trudi da istakne žanr prema kom mnogi gaje određenu vrstu avezije, Cosmic G uspeo je da se pozicionira kao jedan od glavnih izvođača na skoro svim ovogodišnjim muzičkim festivalima. I sami nastupi, ali i odgovori publike na iste govore u prilog tome da trance nije mrtav, ali i da još uvek postoje oni koji ga, uz dobro ukombinovan house, mogu slušati. Da nije upravo elemenata trance zvuka, verovatno da se Igor ne bi u toj meri isticao. Ovogodišnji nastup na EXIT-u, i to na Dance Areni pokazatelj je koliko je velika potreba za žanrovskim diverzitetom u našoj zemlji, pogotovo kada je reč o elektronskoj muzici.

Uticaj ovog mladog DJ-a prostire se i daleko izvan granica Beograda. Nastupao je na binama nekih od najpoznatijih svetskih elektronskih muzičkih festivala i klubova. Njegovi nastupi definitivno nisu samo kvalitetno odabrana muzika nego i zanimljivo kosmičko iskustvo koje ukoliko mu dozvolite može da rezonira i na dubljem nivou.

U prilog tome definitvno ide i selekcija od tri mix-a koja je odabrao za naš portal. Uz pažljivo slušanje i razumevanje verujemo da će mix-evi potvrditi sve izrečeno. Zbog toga su i prva dva mix-a njegova, dok treći reprezentuje muziku koju i sam voli da sluša i pušta.

Cosmic G // chooses:

Guest Mix #118 || Cosmic G for Deeprhythms

 

Ovaj mix predstavlja moju selekciju nove muzike koju slušam i volim.

Cosmic G – SNIPPCAST #19

 

Ovo je jedan osvrt na svu muziku koja me inspiriše a datira iz 90-tih godina, tačnije, samog početka elektronske muzike.

Live from the Adriatic 2023: Fantastic Man

 

Fantastic Man kao jedna od najeminentnijih ličnosti na novoj sceni danas, donosi 2 sata eklektičnog izbora muzike od 90-tih pa preko novijih izdanja, žanrovski se vodi zaista muzikom koja ima dusu i smisao sto je prosatkano fenomenalnim miksovanjem koje je idealno za početak jeseni i ispraćaj leta kako dolikuje.

Nakon ove selekcije od tri mix-a ostaje nam još samo da vam preporučimo da zapratite mladog DJ-a na društvenim mrežama i pratite njegovo kretanje i nastupe. Ono što definitivno ne treba propustiti jeste njegov nastup na nekom od narednih, domaćih, muzičkih fetsivala. Kako je sezona gotova, nadamo se uskoro nekom dobrom gigu u Beogradskim klubovima.

Foto: Instagram // @cosmicggg

Učitati još
Zatvori