Beogradski DJ Danilo Kas preporučuje tri masterclass mix-a iz prestonica house muzike
Beogradski DJ Danilo Kas preporučuje tri masterclass mix-a iz prestonica house muzike

Beogradski DJ Danilo Kas preporučuje tri masterclass mix-a iz prestonica house muzike

Vrhunac svoje muzičke zrelosti Danilo Kas dostigao je nakon 2020. godine kada je napustio DJ kolektiv Vietmens. Od tog momenta, pa sve do danas, ovaj beogradski DJ počinje svoju solo karijeru kretajući se u društvu tada već priznatih izvođača u underground mestima u prestonici. No, iz gomile izdvojila ga je jedna stvar. Čežnja za znanjem i raznolikosti. Tako je po našem mišljenju Danilo jedan od retkih mladih DJ-eva koji zaista nude širok spektar kvalitetnog house zvuka koji kombinuje sa različitim muzičkim žanrovima.

Veliki je ljubitelj sviračkih sekvenci, Soul-a i Jazz-a, a i sam je jednom prilikom istakao da baš u njima nalazi inspiraciju i senzibilitet koji neguje u svojim setovima i na nastupima. Zbog svoje konstantne opsednutosti istraživanjem „nove muzike“ i novih uticaja različitih žanrova, posebno world muzike, Danilo Kas je postao jedan od onih DJ-eva koji na setu umeju da kreiraju specifičnu atmosferu. Upravo je možda ta žanrovska raznovrsnost koja ga odlikuje, ali i predznanje sa kojim staje za DJ pult, razlog zbog kog više volimo da ga slušamo solo nego u B2B nastupima.

Projekti:

Danilo Kas je takođe jedan od kreatora domaćeg projekta House for Rent koji postoji još od 2020. godine. Cilj projekta je da promoviše lokalne i regionalne izvođače kroz video sadržaje. Ukoliko ste ljubitelj house zvuka, predlažemo da se upoznate sa ovom zajednicom. Odlična muzika, mlada ekipa artista i kvalitetan sadržaj.

Kada je reč o nastupima, Danilo je do sada puštao u različitim klubovima i festivalima, kako u Srbiji tako i regionu. Redovan gost je u klubovima 20/44, Drugstore, Minus Eden, KC Grad, DOT i Tunel. Ove godine je petu godinu za redom nastupio na Exit Festivalu, a po prvi put ove godine na otvaranju večeri na NSNS bini. Nakon ovogodišnjeg Exit-a imali smo prilike da ga slušamo i na prvom po redu Uzlet festivalu u Čačku. Pre dve godine nastupao je i na Lovefestu u Vrnjačkoj Banji. Ukoliko ste raspoloženi za kvalitetan house i dosta manevrisanja tokom nastupa koji budi ništa drugo do pozitivnih vibracija, nastupi Danila bi trebalo da budu na vašem muzičkom radaru.

House muzika je strast koja održava plamen.

Rekao je Danilo Kas prilikom našeg razgovora i dodao da je to žanr kom se uvek vraća. Tako je, kao svaki dobar poznavalac odabrao da krene tamo gde je sve počelo. Zato ovog puta slušamo njegova tri omiljena miksa iz prestonica House muzike: Detroit, Chicago i New York.

DJ Danilo Kas // chooses:

Dekmantel Podcast 222 – Patrice Scott

Masterclass mix Detroitske legende. Patrice Scott je producent i DJ koji svojim stilom miluje a u isto vreme i pomera tektonske ploče. Smooth prelazi koji teku kao med i mleko, uz konstantan kick drum. Uvek se vraćam ovom miksu kada želim da setujem mood za klupske nastupe, naročito intro setove.

THEO PARRISH – DETROIT, 28.11.21 / With THEO PARRISH

Ovaj maratonski mix je sve: Jazz, Soul, Disco, House i Hip-Hop. Šestočasovna lektira na NTS radiju. Jednostavno je bio neizostavan izbor kada sam razmišljao o ovoj temi. Theo Parrish je jedan od najvećih sa razlogom, njegov stil je neuhvatljiv. Rođen je u Čikagu, a kasnije stasavao u Detroitu, gde ga je dugogodišnje stvaranje uvrstilo u legende ove scene.

BIS Radio Show #989 with Zernell (Grimy)

 

Zernell je predstavnik Chicago „Grimy“ sirovog zvuka. Funky vajb koji je karakteristični za njegove setove, uz Electro i Acid  sa pravim šmekom vinila. Pravi blend Hausa i Diska. Sve ovo je upakovano u jednu od „Beats In Space“ epizoda na  FM radiju iz New York-a. Ovaj mix će vas sigurno pokrenuti.


Nakon što smo i sami poslušali tri miksa koja je Danilo izdvojio za sve nas, možemo da zaključimo da je energija ponovo počela da struji našim telom. Hvala Danilu na muzici koju ćemo definitivno preslušavati do iznemoglosti.

Ukoliko pak pre ove rubrike niste čuli za Danila, savetujemo vam da pre njegovih predloga upoznate i njegov rad. Ima li boljeg načina za to od jednog svežeg miksa koji je puštan i sniman u beogradskom noćnom klubu KULT? Ruku na srce, a znate da smo ovde svi iskreni, Danilo je još jednom demonstirao spajanje Soul-a i Jazz-a, a ujedno i pokazao koliko je fokus artista za DJ pultom od značaja kada je reč o muzičkom kvalitetu prilikom izvođenja.

U slučaju da među vama postoje ljubitelji muzičkih emisija, predlažemo vam da zapratite i poslušate emisiju koju uređuje Danilo, Space Diversity. Emisija je takođe emitovana i na popularnom Amok radiju iz Skoplja, a Danilo je svakog meseca ugostio i mnogobrojne DJ-eve koji su zajedno sa njim kreirali muzički sadržaj. Nakon što smo vas uverili u njegov kvalitetan muzički senzibilitet, ova emisija trebala binda bude još jedan način da otkrijete nove trake.

Tu je i naša preporuka iz njegove Space Diversity emisije, a čim poslušate makar jednu epizodu biće vam jasno da njen naziv opravdava i sadržaj.

Foto: Instagram // @danilokas

Učitati još
Zatvori