Beogradski DJ Iva Arifaj preporučuje tri dowtempo chill ambient mix-a
Beogradski DJ Iva Arifaj preporučuje tri dowtempo chill ambient mix-a

Beogradski DJ Iva Arifaj preporučuje tri
dowtempo chill ambient mix-a

Muzika je sastavni deo njenog zivota jos od detinjstva kada je zavrsila osnovnu školu klavira i solo pevanja. Tokom zavrsnih godina studija uplovljava u vode DJ-inga gradeći polako svoj stil na domaćoj elektronskoj muzičkoj sceni. Za sve ovo vreme imala je prilike da pušta na različitim mestima, od barova i festivala do poznatih beogradskih i novosadskih klubova. Od januara 2022. postaje rezident na radiju D59B na kom se svakog prvog ponedeljka u mesecu emituje njena autorska emisija pod nazivom La Vida Salvaje. Njena muzika sa radija, ali i generalno pretežno je orjentisana ka chill downtempo i ambijentalnom zvuku.

@iva_arifaj
@iva_arifaj

Iva Arifaj je ljubitelj muzike i raznoraznih stilova iste, a ono što je veoma posebno kod nje jeste da nije naklonjena jednom pravcu specifično ali se može reći da je house zvuk njena baza. Ukoliko ste imali prilike da je slušate uživo, unate da Iva ume da kreira posebnu atmosferu na nastupima koja ljude tokom čitave večeri održava u chill i razigranoj energiji. Uz sposobnost da savršeno odgovori na potrebe publike i mesta, Iva Arifaj definitvno uspeva da odgovori i na potrebe tehničkog dela. Tako će vas verovatno oduševiti njen izbor traka, a jedno će i oni najzahtevniji i muzički potkovani moći da uživaju bez ikakve zamerke.

Iako je ovom prilikom odabrala da nam predstavi svoja tri omiljena chillout mix-a, po našem mišljenju Iva Arigaj je definitivno DJ koji ima jedinstven pristup u kom kreira atmosferu potpuno suprotnu od „opuštene“. Da li u njoj leže dve potpune suprotnosti koje prilagođava u odnosu na trenutak? Odgovor je verovatno potvrdan. Ono što je definitivno jeste to da je Iva nepogrešiv izbor izvođača. Mi bismo još dodali, posebno ako vidite da nastupa u jutarnjim časovima. Do sledećih jutarnjih časova sa Ivom za DJ pultom, uživamo u njenim chill mix-evima koje je odabrala za sve nas.

@iva_arifaj
Iva Arifaj // chooses:

The Smoker’s Lounge – Show 02 – Orbital Radio

„Ne znam broj puta koliko sam samo odslušala ovaj set i podelila ga dragim i bliskim ljudima da ga čuju“, prvi je komentar Ive Arifaj. Emisija koja se emituje na Orbital Radiju, čiji je autor Rabbit Taxi, obiluje dobrim i kvalitetnim chill-out numerama. Ono sto takođe veoma poštujem jeste to da možete naći i tracklist-u objavljenu ispod, te ako vam se bas neka numera/traka posebno svidi lako možete saznati čija je.

FHUO # 71 // Walter Saint

Ovaj mix dobro ide uz neku radnu atmosferu. Ako imate prilike probajte i vreme će brzo proleteti. U ovom setu sam našla inspiraciju i za svoju emisiju koju vodim na radiju d59b, a sem ovog postoji i pregršt drugih FHUO mixeva koje vredi poslušati. Svaka preporuka od mene.

Easy Dreaming w/ Medium J

Ambient, spaced-out breaks i downtempo su najzastupljeniji u ovom sjajnom setu. Dosta atmosferičan i „ozbiljan“ mix, donosi malo drugačiji vajb u odnosu na prethodna dva. U poslednje vreme nalazim veliko uživanje u ovakvom zvuku. Emisija na kojoj je puštan, se emituje na uveliko poznatoj platformi Balamii koja promoviše različitu elektronsku muziku, čekirajte.

Za sam kraj ne ostaje nam drugo nego da vas pozovemo da poslušate i ostale goste naše rubrike Beogardski DJ preporučuje muziku i otkrijete možda nove izvođače koje ćete slediti. Što se tiče naše ovonedeljne gošće, verujemo da njen izbor za naš portal može da potvrdi kvalitet i muzički ukus koji poseduje. Ukoliko vam se dopalo, savetujemo da svakako postanete redovni slušalac radija D59B, svakog prvog ponedeljka u mesecu. Tu je i link radi lakšeg snalaženja!

Foto: Instagram // Jovana Semiz

Učitati još
Zatvori