Beogradski DJ Mihajlo preporučuje tri mix-a koja opisuju njegov muzički ukus
Beogradski DJ Mihajlo preporučuje tri mix-a koja opisuju njegov muzički ukus

Beogradski DJ Mihajlo preporučuje tri mix-a
koja opisuju njegov muzički ukus

Mihajlo Jovanović iz Beograda, mnogima je poznat kao mlada talentovana ličnost koja je svoj put pronašla u različitim umetnostima i na različitim umetničkim scenama. Poznat je onima iz sveta elektronske muzike, ali i onima iz sveta glume. Nakon uspešno završenog Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Mihajlo se posvetio muzičkom izražavanju. Tako se pod imenom DJ Mihajlo od 2020. godine bavi DJ-ingom.

Još kao student, Mihajlo je zakoračio na scenu najcenjenijih pozorišta u Beogradu. Njegov glumački talenat imao je prilike da se istakne na pozornicama Ateljea 212, pozorišta Boško Buha, Narodnog pozorišta i pozorišta Puž. Mihajlo je nakon mnogobrojnih pozorišnih uspeha uspeo da izgradi ime i u svetu filma i televizije. Tokom svoje mladalačke karijere ostvario je nekoliko zapaženih uloga u domaćim ostvarenjima kao što su Jugoslovenka i Crveni mesec. Beogradskoj pozorišnoj publici poznat je kao glumac koji može da iznese najrazličitije uloge. Dobro se snalazi kako na pozornici i pod svetlima reflektora, tako i za DJ pultom pod neonskim svetlima najrazličitijih klubova.

Šta povezuje glumu i DJ-ing?

Njegov prelazak u svet elektronske muzike donosi potpuno novu dimenziju sveukupnoj umetničkoj karijeri kojoj je posvećen. Pod imenom DJ Mihajlo, nastupao je u renomiranim beogradskim klubovima poput 20/44, KC Grad i Drugstore, ali i na festivalima kao što su Lovefest i Velvet festival. Osim u rodnom Beogradu, svoj muzički trag ostavlja i širom sveta, nastupajući u različitim klubovima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Francuskoj i Danskoj. U rodnom gradu poznat je po širokom osmehu i uvek pozitivnoj energiji. Takav je i za DJ pultom. Muzika koju selektuje uvek je tu da raspoloženje podigne na viši nivo.

Ono što povezuje njegovu glumačku i DJ karijeru je prepoznavanje i stvaranje atmosfere pred publikom. Mihajlo uspešno kombinuje različite žanrove plesne muzike, od afričkih i brazilskih ritmova i izvođača, do diska, hausa i tehna. Veoma opušteno pristupa publici, otvoren za sve vrste manevrisanja i eksperimentisanja. Kada je reč o muzici, važi za one DJ-eve kojima je odgovor publike veoma bitan. Neretko deluje kao da, ukoliko dobije dobar odgovor prisutnih, dobija i veću inspiraciju dalje tokom izvedbe. Kao maštovit, zabavan i pre svega talentovan DJ, Mihajlo deluje kao da ima velike šanse da, bar u svetu muzike, izgradi ime za sebe.

Muzika kao sredstvo povezivanja sa ljudima

 

Mihajlo ističe da je najveći benefit tokom svog muzičkog putovanja ostvarao kroz povezivanje sa ljudima. Kroz muziku je stekao mnogo prijatelja širom sveta, a ponosan je na to što je uspeo da poveže ljude od Beograda do Amsterdama, Kopenhagena, Berlina i Pariza. Tu su i zemlje poput Italije i Australije. Njegovo neprestano istraživanje muzičkih žanrova i upoznavanje s opskurnim izvođačima pruža mu elan i podseća ga na to da je muzika beskrajni okean koji čeka da bude istražen. Mihajlo Jovanović nastavlja svoje putovanje kroz umetničke vode sa nadom da će krug prijateljstava i iskustava nastaviti da se širi.

Ukoliko želite da ga upoznate bolje, kao DJ, ali i kao potencijalnog novog prijatelja, smatramo da ste na pravom mestu. U nastavku se nalaze tri mix-a koja je Mihajlo pažljivo selektovao za naš portal. Mi smo definitivno uživali preslušavajući svaki, te možemo da damo i svoj konačan sud. Ovo su definitivno mix-evi koje ćemo preslušavati do potpune iznemoglosti. Uz preslušavanje savetujemo da obratite pažnju i na komentare koje je Mihajlo ostavio za svaki mix. Do sledećeg njegovog nastupa u Beogradu, smatramo da smo obezbedili smo kvalietan muzički program.

mihajlojovanovic
@mihajlojovanovic_
mihajlojovanovic_
@mihajlojovanovic_
DJ Mihajlo // chooses:

ANTAL DJ set @Altered Soul Experiment Berlin

Ovaj miks je bio ključan za moje shvatanje kako bi muzika trebalo da se pušta na žurkama. Sniman je za vreme Altered Soul Experiment serije žurki u Berlinu, u klubu OHM. Antal je ovde pokazao da su žanrovi suštinski nebitni, već da je najbitnije prepoznati pravi trenutak za određenu pesmu. Puštao je sve, od diska, hausa i tehna.  Onda potpuno opravdano pređe na neki afrički dragulj ili sambu i rege. Dok slušam ovaj mix pomislim kako mi je krivo što nisam bio na žurci, jer zaista može da se oseti kakva je bila atmosfera (čak se u par navrata čuje vrisak ljudi!).

Matija Duić at Svakober Botaničar, channeling Adriatic Social Club – afternoon vibes

 

Sledeći miks je miks DJ-a Matije Duića i člana kolektiva Adriatic Social Club. Mix je eklektičan i nešto sporijeg ritma, zato je idealan za jutarnje slušanje ili preko dana. Kada se sluša ovaj miks mogu se prepoznati mnoge pesme koje su u međuvremenu puštala velika DJ imena, ali sa obzirom na to da je mix snimljen pre 6 godina to mu još više daje na značaju. Ekipa iz Adriatic Social Club-a je dosta uticala na moj muzički razvoj i zato svima preporučujem da poslušaju njihovu seriju mix-eva na Soundcloud-u.

Takođe, topla preporuka je i radijska emisija Esplendor, koju vodi i uređuje Goran Ozretić, DJ OZ (jezgro Adriatic Social Club-a). Emisija ide uživo svake srede od 19h na splitskom KLFM radiju i pored muzike uvek možete čuti i nešto zanimljivo o kontekstu u kome su razni žanrovi plesne muzike nastajali i razvijali se.

ESA PRESENTS NIKOLA VEMIC // 17-03-21

Poslednji miks koji bih izdvojio je miks koji je Nikola Vemić snimio za britanski Worldwide FM, tačnije za emisiju južnoafričkog DJ-a, Ese Williams-a. Ovaj mix sam, pored raznolikosti muzičkih žanrova koju Nikola poseduje, izabrao i zato što je naše prijateljstvo krenulo kada smo ugostili Esu u Liftu 2019. godine. Od tada je počelo moje muzičko putovanje i zato ovaj mix ima i sentimentalnu vredonst za mene. Upravo od te večeri postao sam redovan gost Lifta, gde sam načinio prve DJ korake pod budnim okom i uhom Nikole Vemića.


Na samom kraju nadamo se da ste uživali u Mihajlovoj selekciji. Pozivamo vas da zapratite društvene mreže našeg ovonedeljnog gosta i budete u toku sa njegovim radom, ali i budućim glumačkim i muzičkim nastupima. Ono što je specijalno za naš portal otkrio jeste da nas ove nedelje 2.12. očekuje njegov gig u baru Ruke, nakon toga, 22.12 Zaokret gde nastupa sam i 23.12. KC Grad gde nastupa zajedno sa Phillie P, Nikolom Vemićem i Little Lu-om. A 1.1. možete uživati ponovo u nastupu četvorice DJ-eva u Lift-u. Takođe, naša rubrika Beogradski DJ preporučuje muziku izlazi svake srede, te vas ovom prilikom pozivamo da seledeće nedelje ponovo budete uz nas, ali i našeg sledećeg muzičkog gosta.

Foto: Mihajlo Jovanović – Privatna arhiva; Matija Borelj, Sergej Krstić // Instagram @mihajlojovanovic_

Učitati još
Zatvori