Beogradski DJ Teodora Van Context preporučuje tri unikatna mix-a sa vijetnamske elektro scene
Beogradski DJ Teodora Van Context preporučuje tri unikatna mix-a sa vijetnamske elektro scene

Beogradski DJ Teodora Van Context preporučuje tri unikatna mix-a sa vijetnamske elektro scene

Jedna potpuno nova energija osetila se u prestonici nakon što je beograđanka, Teodora Van Context odlučila da doleti iz Vijetnama u i nastupi prošlog vikenda u Bazi kulturnih zbivanja. Sa sobom donela je upečatljiv osmeh, ali i muziku. Iako je nastupala bez svoja dva prijatelja, saborca i preostala člana kolektiva Atipik, Teodora je nakon dužeg vremena pružila Beograđanima jedan od boljih setova.

Ukoliko do sada niste imali priliku da se upoznate sa Atipik kolektivom, vreme je da vas upoznamo. Atipik je platforma koja spaja savremenu umetnost i muziku, nudeći lokalnim, novim talentima priliku da prikažu svoj rad u jedinstvenom okviru događaja. Na taj način umetnici imaju priliku da se oslobode od galerije. Organizacija takođe promoviše mlade i perspektivne DJ-eve kako sa naših prostora, tako i sa područja Azije, ali i organizuje muzičke događaje i nastupe u Vijetnamu.

Nakon što smo je pozvali da bude naš gost u rubrici Beogradski DJ preporučuje muziku, uzvratila je sa velikim – Da! Nakon toga smo obezbedili sebi priliku i da je uživo upoznamo. Zaključak? Osoba koja živi za ritam i u ritmu. 

Teodora nam je ispričala dosta toga o svom detinjstvu, momentima u kojima je uz roditelje odrastala uz muziku, sa velikom radošću opisujući odnos sa ocem koji je muzički producent. Imali smo priliku da razgovaramo o njenom iznenadnom ali odlučujućem putu sa članovima kolektiva u Vijetnam 2019. godine, gde do danas živi. Prienela nam je utiske o vijetnamskoj muzičkoj sceni, noćnom provodu, ali periodu života za vreme pandemije Covid-19 koji je provela u Aziji.

Kao što zaljubljena osoba posmatra simpatiju na prvom dejtu, mi smo posmatrali Teodoru. Ono što još možemo da vam kažemo jeste, da – kako vrti, tako i priča. Slikovito, entuzijastično i sa dosta energije i sjajnih prelaza.

Nakon što smo se ispričali, Teodora je trebalo da nam pošalje svoja tri miksa. Ono što smo o njoj saznali, a što nigde nećete pronaći jeste to da Teodora ne voli da bude predstavljena imenom i prezimenom. Tako da će jedina biti opisana samo sa svojim umetničkim imenom. Muziku nam je poslala kasno u ponoć jer je sve vreme „lutala“ po Beogradu. Sluša veoma širok spektar muzike, ali jedino što BAŠ ne voli jeste progressive. Njen prvi izbor na setovima su disko, hause, acid house, elektro i tehno. Sebe opisuje kao DJ-a koji se prilagođava publici i mestu, a njena spiritualnost, koju smo i sami osetili, utkana je u svaki njen nastup.

Teodora, vrati nam se uskoro ponovo. Do tada, slušaćemo tvoja tri miksa sa vijetnamske elekto scene.

Teodora Van Context // chooses:

Opening set for Alex Kassian (Savage, Hanoi) 13.05.23

Ovaj set sam zapravo slušala live i veoma sam ponosna na to koliko je ova mlada dama, inače član naseg kolektiva Atipik, porasla i definisala svoj zvuk. Intro jednog od mojih omiljenih dj-eva i producenata u kome se provlači deep house, acid, breakbeat i house, po meni savršen način kako dj ne mora žanrovski da se definiše već da se prilagođava publici i ambijentu.

Anh Vy – Mogra Radio 013

Jedan od najboljih mladih selektora na Vijetnamskoj sceni i najnoviji član Atipika, rezident kluba The Observatory – Anh Vy. Neko ko meni konstantno pomera granice kao DJ-u i music lover-u. Kombinacija dark diska i tropskih ritmova – sporo i melodično. Ide i uz jutarnju kafu a i uz hladan prosecco.

About Love Pt. 45 – Zwi

Član kolektiva Metro iz Hanoja i rezident kluba Savage, Zwi koga kad slušate u klubu vrti od classic house-a do techna, u ovom miksu nas vraća na sve one hitove koje svi volimo i pevušimo. Ovaj miks sam preslušala milion puta i svaki put mi izmami osmeh.
Stari R&B, house i sve između – omiljeni miks svih devojčica (a i dečaka koji ne smeju da priznaju). Pojačajte glasno, topla preporuka za pred izlazak.

Nakon što ste upravo videli Teodorin lukav pokušaj da vam predstavi svoje talentovane saradnike iz Vijetnama, možete da zaključite verovatno i još nešto o njoj. Samopromocija joj nije bitna koliko joj je zapravo stalo do kolektiva Atipik. Čak se sećamo da ga je i sama opisala rečima „moja beba“. Ukoliko do sada niste imali prilike da slušate elktronsku muziku iz Vijetnama, a verujemo da će to za mnoge biti presedan, nadamo se da je Teodorin izbor i za vas ove nedelje bio pun pogodak.

Foto: Privatna arhiva; Alyona Kuznetsova / Equation Festival

Učitati još
Zatvori