Billboard je presudio: Ovih 10 pesama su hitovi leta ‘24 godine
Billboard je presudio: Ovih 10 pesama su hitovi leta ‘24 godine

Billboard je presudio: Ovih 10 pesama su
hitovi leta ‘24 godine

Kraj (brat summer) leta je tu, a Billboard je objavio top 10 globalnih singlova koje smo najviše slušali u poslednja tri meseca.

Neki mainstream hitovi su se očekivano tu našli, a neke pesme koje smo mislili da će se naći na ovoj listi su – izostale. Na listi se našla i pesma popularnog rap beef-a, a jedan izvođač ponavlja se čak dva puta

Prva dva mesta su potpuno opravdana, kako smo ove dve pesme slušali na svakom koraku mesecima unazad. Ide jedna Billboard retrospektiva: ovo su hitovi leta ‘24 godine!

Da li je ovo definitivno godina Sabrine Carpenter?

Američka pevačica vlasnica je hita leta ‘24 godine. Pesma “Espresso” zasluženo je broj jedan na Billboard global summer hits listi. Sabrinin drugi singl sa skoro izbačenog albuma “Short n’ Sweet” našao se na dobrom četvrtom mestu, a u spotu “Please, please, please” društvo joj pravi i sadašnji dečko, glumac Barry Keoghan. Na trenutnoj Billboard Hot 100 listi singlova u prvih pet Sabrina ima čak tri – na ova gorepomenuta dva dodajemo i najnoviji “Taste”.

Billie Eilish našla se na drugom mestu sa pesmom “Birds of a feather”. Ova numera je sigurno pobedila i na Instagramu, kao vodeći muzički background letnjih storija. Njen remix sa Charlie XCX nije se našao na listi, možda zato što je izašao kasno u odnosu na ostale pesme.

Reperi Kendrick Lamar i Drake mesecima su vodili muzički rat, a pesma “Not like us” našla se na petom mestu liste. Nastala je kao odgovor kanadskom reperu, ali je jako brzo zaživela na društvenim mrežama.

Svi se pitaju gde je Charlie XCX

Hitovi leta ‘24 bez Charlie XCX? Svi se pitaju kako je to moguće. Međutim, popularnost kod određene ciljne grupe na internetu ne garantuje globalnu slušanost i ovo je pravi dokaz takve teorije. Činilo nam se da je britanska pevačica pokorila muzičke liste, te da brat summer mania živi na top listama podjednako kao na društvenim mrežama. Nažalost, ispostavlja se da ove dve stvari ne idu uvek jedna sa drugom u paketu. Bar ne kad je Charli XCX u pitanju.

Videćemo kako je prošla na godišnjoj listi, kao i da li će i tu trijumfovati Sabrina. Još samo četiri meseca i znaćemo sve odgovore, a onda, naravno, stižu i Grammy nagrade.

Učitati još
Zatvori