Billboard je objavio listu najpopularnijih pesama iz 2023. godine
Billboard je objavio listu najpopularnijih pesama iz 2023. godine

Billboard je objavio listu
najpopularnijih pesama iz 2023. godine

Godina za nama će ostati upamćena kao jedna jako uzbudljiva, plodonosna i uspešna godina za svetsku muzičku scenu, a to potvrđuje i nedavno objavljena Billbordova lista 20 najpopularnijih pesama 2023. godine. Ako uzmemo u obzir sve numere koje smo čuli od januara ove godine, možemo slobodno reći da je dosadašnja minula godine bila godina hitova. Takođe, ovogodišnji spotlight je definitivno na ženskim izvođačima, a mi im ovim povodom dajemo gromoglasni shout out. Tome u prilog ide činjenica da je Miley Cyrus sa pesmom Flowers zauzela prvo mesto na pomenutoj listi. Hajde da vidimo koje su se još pesme našle na listi 20 najpopularnijih pesama 2023. godine koje je objavio Billboard.

Strong women energy

Istakli smo da je godina za nama bila u znaku žena, i nismo se prevarili. Mileyni Flowers su nam podigli samopouzdanje i iznedrili jaku i autonomnu stranu. Plesali smo uz Dua Lipinu Dance The Night dok nam je Shakrina BZRP Music Season vratila dark feminine energy. Bili smo oduševljeni saznanjem da se muzička ikona Barbra Streisand vraća sa dva albuma u kojima je izdvojila svoje omiljene numere, kao i sa jednom potpuno novom pesmom. Ipak, muški izvođači su ove godine i te kako bljirirali a neki su nas iznenadili i oduševili. Da da, mislimo na legendarni povratak Rolling Stonesa.

Stones and Beatles

Nakon duge pauze koja je trajala punih 18 godina, legendarni bend The Rolling Stones napravio je ultimativni comeback sa albomom Hackney Diamonds. Album predstavlja svojevrstan omaž preminulom članu benda Charlieju WattsuUvertira za ovaj album je došla na krilila singla Angry u čijem spotu glumi  Sydney Sweeney, i naravno da su ispunili sva očekivanja, pa čak i  nadmašili. Higlight godine je takođe bio povratak The Beatlesa, koji su se sastavili posle 20 godina kako bi snimili svoju poslednju pesmu. Now and Then je pesma  zasnovana na demo snimku Johna Lennona napravljenom 70-ih godina prošlog vek

Sve navedeno nas navodi da se zapitamo da li 2024. godina može nadmašiti pređašnju, s obzirom na to kakav je standard postavila. Ostaje da vidimo. Do tada, hajde da vidimo listu 20 najpopularnijih pesama.

Billboard: Najpopularnije pesme 2023. godine

  1. Flowers, Miley Cyrus
  2. Calm Down, Selena Gomez & Rema
  3. Kill Bill, SZA
  4. Anti-Hero, Taylor Swift
  5. Die For You, The Weeknd & Ariana Grande
  6. As It Was, Harry Styles
  7. Unholy, Sam Smith & Kim Petras
  8. I’m Good (Blue), David Guetta & BebeRexha
  9. Creepin’, Metro Boomin, The Weeknd & 21 Savage
  10. Last Night, Morgan Wallen
  11. La Bebe, Yng Lvcas x Peso Pluma
  12. Ella Baila Sola, Eslabon Armado X Peso Pluma
  13. Until I Found You, Stephen Sanchez
  14. I Ain’t Worried, OneRepublic
  15. Save Your Tears, The Weeknd & Ariana Grande
Učitati još
Zatvori