Godina u znaku novih albuma: Da li nas u 2024. očekuje muzički povratak Britney Spears?
Godina u znaku novih albuma: Da li nas u 2024. očekuje muzički povratak Britney Spears?

Godina u znaku novih albuma: Da li nas u 2024. očekuje muzički povratak Britney Spears?

Početkom prošle nedelje pretpostavili smo da Ariana Grande, zbog sumnjivih Instagram objava, priprema novi album. Ova informacija se, samo nekoliko dana kasnije, ispostavila kao istinita. A pevačica je to potvrdila kratkom porukom: See you next year. Upravo zato, priželjkujemo da je nova (još uvek) spekulacija, za koju američki mediji tvrde da potiče od dobro obaveštenih izvora, isto tako tačna. Iako i dalje nezvanično, pevačica Britney Spears radi na novom albumu koji će izaći 2024. godine. A u tome joj pomaže još jedna zanimljiva muzička zvezda – pevačica Charli XCX

Profimedia
Profimedia

Princeza popa u okrutnom svetu

Svoj poslednji studijski album Glory popularna pevačica izbacila je 2016. godine. Ipak, u avgustu 2021. godine, Britney se vratila u muzički svet. Tada su ona i legendarni Elton John otpevali pesmu Hold me Closer koja predstavlja mash up dva njegova hita iz 1971. i 1992. godine Tiny Dancer i The One

Prošlog oktobra, ona je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i kroz memoare The Women In Me otkrije istinu o pričama koje su je pratile kroz čitavu karijeru. Između ostalog, u knjizi je naglasila da muzika u poslednjih nekoliko godina nije njeno primarno interesovanje. Međutim, saradnja sa Eltonom bila je za nju fantastično iskustvo, a u julu prošle godine izbacila je još jednu pesmu – Mind Your Business – na kojoj joj je društvo pravio will.i.am. A sada, nekoliko meseci kasnije, sve je izvesnije da ćemo dobiti više hitova u isto vreme.

Profimedia

Boom, Clap: Kako se u ovu priču uklapa Charli XCX?

Ova godina obeležiće četvrtinu veka od izlaska prvog albuma Britney Spears. Od tada je prošlo dosta vremena, ali je princeza popa ostala dosledna svom prepoznatljivom stilu. Veliki broj njenih pesma spada pod kategoriju evergreen i čini neizostavan deo plejlista različitih generacija. Ipak, usled različitih problema na koje je nailazila i osude od strane javnosti, njeni saradnici kažu da ona oseća pritisak kada je u pitanju muzički povratak.

U cilju da se ponovo nađe na samom vrhu top lista, angažovala je nekoga ko je dobro upoznat sa savremenim trendovima. Charli XCX ujedno je i pevačica i tekstopisac, te poseduje odlične veštine kada je u pitanju pronalaženje dobrih pesama. Dokaz za to su brojni hitovi muzičara sa kojima je prethodno sarađivala. A Camila Cabello, Shawn Mendes, Selena Gomez i Gwen Stefani samo su neki od njih. Stoga se nadamo da nas Britney neće još dugo držati u neizvesnosti i da će novi hitovi vrlo brzo ugledati svetlost dana.

Foto: Profimedia / Instagram @charli_xcx

Učitati još
Zatvori