Da li je Miley Cyrus plagirala svoj najveći hit – i kakve veze s tim ima Bruno Mars?
Da li je Miley Cyrus plagirala svoj najveći hit – i kakve veze s tim ima Bruno Mars?

Da li je Miley Cyrus plagirala svoj najveći hit – i kakve veze s tim ima Bruno Mars?

Rumor has it…

Entertainment scena nikada ne spava, te nam iz dana u dan servira vesti kako na polju muzike, tako i na onima koja u fokus stavljaju filmska i televizijska ostvarenja. Serija Shōgun ispisala je istoriju na ovogodišnjim Emmy nagradama, dok su crveni tepih istih obeležile i identične kreacije Rite Ore i Eize Gonzalez. Međutim, ovog puta ne govorimo o nagradama, već o pretpostavki koja proteklih dana predstavlja hottest rumor u Holivudu. Naime, tim poznatog pevača Bruna Marsa navodno tužio je Miley Cyrus, i njenu trenutno najviralniju pesmu Flowers, na neki način proglasio plagijatom pesme When I Was Your Man. O čemu se tačno radi i da li u istim postoji ikakve sličnosti, donosimo u nastavku.

Bruno Mars making a comeback

Poznati pevač Bruno Mars trenutno nalazi se u samom epicentru dešavanja kako je nedavno lansirao pesmu s američkom divom Lady Gagom. Pesma Die With a Smile osvojila je srca mnogih, brojući mnoštvo miliona pregleda u prvim satima svog lansiranja. Istu prati i poprilično nostalgičan spot koji je u fokus stavio kreativnost ovog neočekivanog dvojca.

Međutim, očigledno ova količina pažnje nije bila dovoljna za comeback poznatog pevača, te se sada uz njegovovo ime pripisuje i hit singl Miley Cyrus, Flowers.

Are there any similarities?

Naime, u krugovima holivudske elite šuška se da su Bruno Mars i njegov tim pokrenuli tužbu protiv Miley Cyrus. Predmet tužbe je njena hit pesma Flowers, koja uskoro ulazi u Bilionaires Club na društvenoj mreži YouTube. Glasine tvrde da je poznati pevač uvideo ogromne sličnosti u muzici njenog hita i svoje pesme When I Was Your Man, objavljene pre 11 godina. Ova pesma broji više od jedne milijarde pregleda. Iako se u obe pesme u refrenu spominje reč flowers, ne vidimo pretranih sličnosti. Matrica je slična, ali je jasno da definitivno nije identična. Te se pitamo – koja je tačno poveznica navela Bruna Marsa da optuži Miley? A, ako je ova glasina netačna, da li će nam se revanširati duetom?

Foto: YouTube / Instagram / @mileycyrus, @brunomars /

Učitati još
Zatvori