„Demure” jesen? Charli XCX novom pesmom ipak najavljuje „brat” jesen
„Demure” jesen? Charli XCX novom pesmom ipak najavljuje „brat” jesen

„Demure” jesen? Charli XCX novom pesmom
ipak najavljuje „brat” jesen

Početkom 2024. godine pojavila se informacija da Britney Spears radi na novom albumu, a da joj u tome pomaže Charli XCX. Iako je ovaj album ostao na nivou spekulacija, devojka koja je tada još uvek bila mnogima nepoznata ostvarila je u letnjem periodu globalni uspeh. Naime, Charli XCX objavila je 7. juna svoj šesti studijski album brat – a ostatak je deo istorije. Takozvana brat era počela je da se ubrzano širi u svim delovima sveta, a posledično je nastala i kovanica brat summer. Ipak, smena godišnjih doba ne najavljuje kraj jedne ere, već njen nastavak. Štaviše, i pevačica Charli XCX potvrdila je da je brat jesen veoma blizu.

Charli XCX x brat jesen

Mnogi će reći da je brat album koji je obeležio ovo leto. Njegova popularnost rezultat je činjenice da je, pre svega, utemeljen na go-to clubbing pesmama. Njih možemo da slušamo u različitim prilikama, a posebno se obradujemo u onim momentima kada sasvim neočekivano prepoznamo uvodne taktove omiljene pesme sa brat albuma. Uticaj ovog fenomena dodatno su podstakle društvene mreže među kojima se izdvojio TikTok. Ples uz pesmu Apple bio je naš go-to dance move – a čini se da će tako ostati još neko vreme. Razlog za to? Charli XCX najavila je novu i unapređenu verziju brat albuma. Štaviše, ona će biti zasnovana na remix konceptu.

Brat and it’s completely different but also still brat 

Nakon remix-a pesme Guess koji je uradila u kolaboraciji sa Billie Eilish, sada je na red došao remix pesme Talk talk. Kroz njega je ujedinila snage sa svojim prijateljem – u pitanju je Troye Sivan. Momak sa kojim se slučajno upoznala na kućnoj žurci postao je njen bliski saradnik, te je upravo on bio njen izbor za gostujućeg izvođača na brat remix albumu. Štaviše, i Troye Sivan se našao u žiži javnosti ovog leta kada je postao Rabanne ambasador.

Ipak, mnogima je pažnju privukao i početak pesme. Odnosno, činjenica da se u njoj [ delimično ] pojavljuje i Dua Lipa koja izgovara određene reči na francuskom i španskom jeziku. Njen glas se u pesmi pojavljuje još jednom, a mnogi priželjkuju i remix na kom će Dua Lipa imati značajniju ulogu.

Iako su fanovi sa oduševljenjem dočekali ovaj remix, oni neće morati još dugo da čekaju na ceo album. Nova verzija biće u potpunosti dostupna već 11. oktobra, a za sada je poznato da će se na njemu pronaći još neka dobro poznata imena. Između ostalog, na spisku se nalazi i Lorde. Ona je sa Charli XCX uradila remix pesme Girl, So Confusing koji je izašao još 21. juna.

Pored datuma njegovog izlaska, za sad je poznato da će se na albumu naći 16 pesama. Dakle, iako su pojedini najavljivali vladavinu novog demure fall trenda – čini se da Charli XCX ovim album ipak najavljuje brat fall.

Foto: Instagram (@troyesivan, @charli_xcx) / YouTube (@officialcharlixcx)

Učitati još
Zatvori