DJ Ali Güney preporučuje tri mix-a kojima se uvek vraća
DJ Ali Güney preporučuje tri mix-a kojima se uvek vraća

DJ Ali Güney preporučuje tri mix-a
kojima se uvek vraća

Jedan od vlasnika kluba Lift u Cetinjskoj, Ali Güney, nedavno je imao prilike da preuzme centralnu ulogu za DJ pultom, te za Radio Terra pripremi svoj live DJ set. Na domaćem terenu, upravo u Liftu, Ali je kao i uvek, demonstrirao vrhunsko iskustvo DJ-inga. Njegova selekcija za Radio Terra-u bila je odličan povod da ga i mi ugostimo u našoj nedeljnoj rubrici u kojoj DJ-evi preporučuju muziku. Ovom prilikom on je izdvojio tri mix-a kojima se, kako kaže, uvek vraća bez obzira na sve.

Kada je reč o njegovom poreklu, Ali Güney je iz Turske, sa obale Izmira. On je pre više od decenije hrabro zamenio slane vode i nepreglednu obalu svog rodnog mesta za višeslojnu i uzbudljivu noćnu scenu Beograda i grad za koji kažu da nikada ne spava. Tokom života u Beogradu, Ali je postao legenda na lokalnoj sceni noćnog života i DJ-inga, osvojivši posebno pozornicu mnogima omiljenog mesta za izlazak, Lift.

//

Ali Güneyeva avantura u srcu beogradske underground scene bila je ništa manje nego zanimljiva za praćenje. Možete ga redovno videti u nekim od najpoznatijih i najinovativnijih lokacija u gradu, uključujući klubove Drugstore, Dim, Kc Grad i 20/44 ali i mnoge druge poznate i manje poznate. Sa druge strane, tu je i veliki broj inostranih nastupa, saradnje sa radio stanicama i platformama za elektronsku muziku, mnoštvo različitih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu. Od muzičkih emisija, definitivno bi trebalo izdvojiti njegovu autorsku emisiju Bright World na dobro poznatom radiju D59B. Tu su i setovi koje bi pod obavezno trebalo preslušati, a koji je Ali pripremao za svima poznat  Mutant radio. Ukoliko nas pitate, ti su nam jedni od omiljenih.

// NEODVOJIVI DEO NOĆNOG ŽIVOTA BEOGRADA

Njegovo ime sinonim je za nešto što bismo nazvali „suština beogradske underground kulture“. Pod tim mislimo na, jedinstvo svih kulturno-umetničkih polja u ovom gradu u kojima jedna individua može biti aktivna kada je reč o DJ-ingu. Sa druge strane, Ali ne prisustvuje samo različitim muzičkim događajima, on je zajedno sa Liftom njen neodvojivi deo koji doprinosi živopisnom mozaiku noćnog života grada. Bar je od svog otvaranja pa do danas postao kutak za one koji žude za jedinstvenom alternativnom atmosferom grada. Lift je postalo mesto gde se muzika i umetnost spajaju kako bi stvorili neponovljivo iskustvo. Alijeva vizija i posvećenost su učinile Lift dragocenim skloništem za one u potrazi za noćnim životom Beograda i kvalitetnom elektronskom muzikom.

lift bg
@liftbg
liftbg
@liftbg

// STUB PODRŠKE MLADIM UMETNICIMA

Alijev uticaj seže i daleko izvan plesnih podijuma underground klubova Beograda. Kao što smo već istakli, on ima čvrst spisak gostovanja i nastupa većinom na lokalnim festivalima. Tu bismo posebeno izdvojili njegovo učešće na nekim od prvih izdanja Lovefest festivala. Bio je to možda i najzabavniji period za DJ-ing i nastupanje, tada, kada se festival tek uzdizao. Izdvojili bismo i nastup na samim počecima i Apgrade festivala, gde je 2019. godine održao nastup koji mnogi pamte kao najbolji intro pred nastupe svetskih zvezda te večeri.

Njegova posvećenost muzičkoj sceni učvrstila je, uzročno-posledično i njegovu reputaciju. Danas, definitivno važi za stub podrške kako mladim umetnicima, tako i etabliranim licima u DJ-ingu. Pored svoje ključne uloge na underground DJ sceni grada, Ali Güney je i osoba koja je prepoznatljiva po svom specifičnom muzičkom ukusu. Njegova muzika spaja, beats, disco, dub, house i mnoge druge žanrove. Ta višestranost stvara živahne mix-eve i kreira uvek jedinstvene setove koji uz mnogo poigravanja neretko dovode i do potpunog oduševljenja.

alibeyabiniz
@alibeyabiniz
alibeyabiniz
@alibeyabiniz

Ali Güneyeva avantura od Izmira do Beograda svedoči o transformacionoj moći, strasti i posvećenosti. On nije samo prihvatio Beograd kao svoj novi dom, već je postao neodvojivi deo njegovog kreativnog pulsa. Sa decenijom iskustva iza sebe, Ali i dalje inspiriše i oblikuje underground kulturu grada, ostavljajući neizbrisiv trag na dušu Beograda. Zato sada prelazimo na najbitniji deo rubrike. Njegov muzički odabir od tri mix-a kojima se, bez obzira na sve –  uvek vraća.

DJ Ali Güney // chooses:

Andre Pahl & Mr. Monday – Heads Radio 0019

Tri sata neverovatnog putovanja oko leve strane muzičke sfere od Andrea i dragog Mr. Mondaya.

Lullabies For Insomniacs 37 with Izabel @ RLR 20/3/18

Svaka epizoda ove radio emisije je neverovatna, ali ova se izdvaja za mene. Poslušajte obavezno kako biste razumeli.

Vladimir Ivkovic at Dekmantel Selectors

Ovaj mix ne može i neće nikada ostariti.


Kao što smo već spomenuli u ovonedeljnom vikend vodiču, Ali ovog petka 10.11. nastupa u restoranu Cveće zla, ali i ove subote 11.11 u klubu Ruke. Ukoliko vam se njegov muzički izbor dopao, kao i sve što smo uspeli o njemu da izdvojimo kao najvažnije, vidimo se u Gastrošoru na, uvereni smo, odličnom muzičkom nastupu. Posle toga, tu je i njegov nastup u Karmakomi zakazan je za 24.11. Nakon toga očekuje vas, sada već kultni nastup u Liftu rezervisan za 25.11. Definitivno uzbudljiv mesec za sve nas.

Kao i uvek do sada, savetujemo da zapratite našu ovonedeljnu gošću na društvenim mrežama, kako ne biste propustili nove informacije vezane za njegove nastupe i novosti.

Foto: Instagram // @liftbg; @alibeyabiniz; @ruke.beograd

Učitati još
Zatvori