Ove muzičarke će biti nominovane za predstojeće Grammy nagrade sudeći po internet prognozama
Ove muzičarke će biti nominovane za predstojeće Grammy nagrade sudeći po internet prognozama

Ove muzičarke će biti nominovane za predstojeće Grammy nagrade sudeći po internet prognozama

Kako se bliži kraj godine, a svet muzike priprema za još jednu sezonu dodela Grammy nagrada 2025. godine, a internet zajednica bruji od spekulacija i predviđanja. Ove prestižne nagrade, koje slave najvažnija dostignuća u muzičkoj industriji, često izazivaju intenzivne debate među ljubiteljima muzike i kritičarima. Ali i samim umetnicima. Predikcije o tome ko će biti nominovan u najvažnijim kategorijama — Album Of The Year, Record Of The Year, Song Of The Year Best New Artist — postale su neka vrsta sporta za fanove. Iako rezultati često znaju da iznenade, neka imena već mesecima dominiraju prognozama. Time postavljajući temelje za ono što bi mogla biti jedna od najzanimljivijih trka za Grammy u poslednjih nekoliko godina.

Beyoncé, Taylor Swift i Billie Eilish i favoritkinja iznenađenja


Ono što posebno privlači pažnju ove godine jeste činjenica da su vodeći kandidati za nagradu album godine već dobro poznati Grammy publici. Kao i da jedan debitantski album preti da uzdrma tokove industrije. Beyoncé, Taylor Swift i Billie Eilish, tri umetnice koje su već osvajale ili se takmičile za ovu prestižnu nagradu, našle su se među predvodnicama i ove godine. Međutim, na scenu se neočekivano probija Chappell Roan sa svojim albumom The Rise and Fall of a Midwest Princess. Time ostavljajući utisak da bi 2025. godina mogla biti istorijska za nju i za Grammy nagrade.

Chappell Roan, koja je svoj debi album objavila još 2023. godine, postala je predmet razgovora nakon što je njeno delo steklo ogroman broj fanova. Kritika je bila gotovo jednoglasna u hvalama. Roan se sada smatra ozbiljnom kandidatkinjom za sve četiri glavne kategorije. Što bi, ukoliko uspe, značilo istorijski uspeh. Iako su samo dve umetnice u istoriji Grammy nagrada uspele da osvoje takozvanu veliku četvorku (Billie Eilish 2020. i Christopher Cross davne 1981. godine), Roan je svakako umetnica koja može uticati na ishod dodela nagrada.

Naravno, ne možemo zanemariti ni stalne favorite.

Dodela Grammy nagrada 2025. i stalni favoriti


Taylor Swift je već ostvarila istorijski uspeh sa četiri nagrade za album godine. Njeno najnovije izdanje The Tortured Poets Department moglo bi joj doneti petu pobedu, što bi bio neviđen podvig. Ipak, postavlja se pitanje: da li je Swift već osvojila dovoljno u očima glasača? Takođe, Beyoncé, i dalje bez nagrade za album godine uprkos pet nominacija u toj kategoriji. A sada, sa svojim albumom Cowboy Carter ima šansu da konačno dobije priznanje koje mnogi veruju da joj odavno pripada.

Sa druge treće strane, Billie Eilish, koja se već pozicionirala kao miljenica Grammy nagrada, i ove godine ulazi u trku sa albumom Hit Me Hard and Soft. Njeni hitovi dominiraju listama i čini se da joj konkurencija nimalo ne olakšava put do novog priznanja.

Predikcije za ovogodišnje Grammy nagrade dodatno komplikuje činjenica da su u opticaju i drugi značajni umetnici kao što su Sabrina Carpenter, Charli XCX i Post Malone, koji sa svojim projektima pružaju jaku konkurenciju. I dok je muzika često subjektivna i teško je predvideti ko će na kraju odnesti pobedu, jedno je sigurno. Oovogodišnji Grammy-ji donose neizvesnu i uzbudljivu borbu za prestižna priznanja. Bez obzira na to kako glasanje bude teklo, već sada je jasno da će internet zajednica pažljivo pratiti svaki korak nominacija.

Šta god da se desi, u jednom se svi slažu. Grammy nagrade 2025. godine obećavaju da će biti jedne od najdinamičnijih i najzanimljivijih u poslednjoj deceniji.

Učitati još
Zatvori