Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim duom Dolores – znamo kada i gde
Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim duom Dolores – znamo kada i gde

Synth pop u najboljem izdanju sa beogradskim duom Dolores – znamo kada i gde

Beogradski autorski ženski pop duo inspirisan novim talasom Dolores nas vodi na nostalgično putovanje kroz vreme sa svojim jedinstvenim spojem retro synth zvuka i modernih pop melodija. Inspirisane zvukom 80-ih i 90-ih, ali i muzikom savremenih alternativnih sastava ExYu zemalja, Dolores stvara muziku koja je istovremeno nostalgična i savremena. U svojim pesmama bave se temama svakodnevice, pretežno stvarnim problemima i osećajima današnjice. Nakon istoimene pesme, potom i debi albuma Šta te radi beogradska scena je postala bogatija za njihove nastupe. A jedan od sledećih koji ne propuštamo se očekuje na predstojećem Ljubav festivalu čija najava specijalno za Journal dolazi u vodi muzičkog kviza između jednog od osnivača Ljubav festivala, Viktora Savića i članice benda Ane Srećković.

Beogradski duo koji se ne propušta

Kako smo najavili, ovaj beogradski duo čine Ana Srećković i Marija Vukčević. Filološkinje po struci autorsku muziku stvaraju za svoju dušu. Njihova muzika prožima snažne emocije, snove i surovu stvarnost kroz moćne vokale i hipnotišuće zvukove. One stvaraju atmosferu koja je intimna, a ujedno i grandiozna.

Ono što ih izdvaja jesu tekstovi kojima ističu važne društvene i individualne teme sa kojima se svi susrećemo. Dubinom i jasnoćom reči svojih pesama Dolores postiže veliki efekat poistovećivanja slušalaca sa muzikom, stvarajući novu dimenziju povezanosti izvođača i publike. Kako i one same kažu: Ta povratna informacija publike je zapravo smisao ovoga što radimo.

Dolores, foto: Veljko Lalović
Dolores, foto: Veljko Lalović

Pop duo Dolore nastao je iz prezasićenja od njihovih dnevnih poslova i potrebom za kreativnim izražavanjem. Započele su svoj muzički put sa dve gitare u dnevnoj sobi za vreme karantina. Sada iza sebe imaju i veoma uspešan album Šta te radi. Njihovu muziku odlikuju sofisticirani aranžmani, impresivno vokalno izvođenje i bogati zvučni pejzaži.

DOLORES i LJUBAV festival

Kultna Ljubav žurka, ovog avgusta postaje Ljubav festival koji nam na beogradsku scenu donosi bogat muzički program. Od dua Dolores, preko Bojane Vunturišević, Irona, Ide Prester & Lollobrigide, pa sve do Little Lu, Lutona & Šćepe i mnogih drugih.

I zato vas pozivamo da doživite jedinstvenu muziku pop dua Dolores uživo 24. avgusta u Luci Beograd. Kao i za svaki njihov događaj, ulaznice se neće kupovati. Umesto toga potrebno je da popunite kratku prijavu na ljubav.shop sajtu i pošaljiete tri humanitarna SMS-a sa sadržajem 200 na broj 2844. Ovim putem direktno se pomaže onima kojima je to potrebno i donira se za Crkvene narodne kuhinje.

Foto: Veljko Lalović @uvek_prisutan, Video: @beat.bgd

Učitati još
Zatvori