Donosimo muzičke hitove koji su obeležili prvu polovinu godine
Donosimo muzičke hitove koji su obeležili prvu polovinu godine

Donosimo muzičke hitove koji su
obeležili prvu polovinu godine

Ako uzmemo u obzir sve numere koje smo čuli od januara ove godine, možemo slobodno reći da je dosadašnja polovina godine bila i biće godina hitova. Takođe, ovogodišnji spotlight je definitivno na ženskim izvođačima, a mi im ovim povodom dajemo gromoglasni shout out. Plesali smo uz Dua Lipinu „Dance The Night“, Miley-ni „Flowers“ su nam definitivno podigli samopouzdanje, dok nedavna numera „Single Soon“  Selene Gomez donosi snažnu hotgirl energiju. Sa druge strane, Billie Eilish je ponovo donela određenu dozu melanholije sa pesmom „What I Was Made For“, dok nam je Weeknd pokazao svoju novu stranu zajedno sa Maddonom. Ne možemo a da ne pomenemo pesme nekih novih izvođača koji su definitivno ove godine utkali svoje ime u svet muzike. Bez daljeg odlaganje, hajde da pogledamo šta nam je ovogodišnji muzički pejzaž doneo do sada. Journal je izdvojio svojih 10 favorita.

Flowers – Miley Cyrus

Flowers je zasigurno bio hit na prvo slušanje. Miley Cyrus je, slobodno možemo reći, kod svih žena iznedrila girlboss energiju. Zavadala je svim streaming platformama i opet zavredila svetsku popularnost, a žene su krenule same sebi da kupuju cveće. It’s a win-win.

Dance The Night – Dua Lipa

Vodeći singl filma Barbie nas je instant ubacio u mood za ples.  S obzirom na to da je ceo film bio inspirisan disco erom, sa sparkling i glittery momentima, pesma kao što je Dance The Night je must have. Dua Lipa je definitivno razumela zadatak!

Weeknd – Popular

I dok ne sklanjamo fokus sa pesama koje podižu energiju, na treće mesto ove Journal playliste  se sigurnim koracima penje PopularAbela i Luize. Ili popularno – Weekenda i Madonne. Pesma je nesumnjivo dorasla svom imenu.

Peggy Gou – (It Goes Like) Nanana

Peggy Gou je u proteklih nekoliko godina postalo zvučno ime kada je reč o elektronskoj muzici. Njene pesme poput Starry Night i It Makes You Forget, možemo najčešće čuti u grotlu muzičkih festivala. Međutim, njen ovogodišnji hit Nanana je otišao korak dalje, zavladavši kako atmosferama muzičkih platformi i društvenih  mreža, tako i atmosferama noćnih izlazaka i klubova.

Miracle – Calvin Harris & Ellie Goulding

Sam naslov je pravi opis ove pesme i toga kako je za tako kratko vreme ova traka postala pravi hit. Calvin Harris i Ellie Goulding su oduvek bili dinamični duo koji nam je i ovog puta doneo pravi pop-trance throwback.

Single Soon – Selena Gomez

Selena kaže da je ovo nije pesma o raskidu, već razigrana himna koja govori o udobnosti u sopstvenoj koži. Mi smo u saglasnosti, uz to dodajemo da nam ova pesma proizvodi hotgirl summer energiju. Šta vi mislite?

I Wish You Roses – Kali Uchis

Kali Uchis nam donosi ne baš tipičnu pesmu za raskid. Ona se kroz ovu numeru oslobađa prošlosti sa zahvalonošću. Pesma nas navodi da prihvatimo ideju učenja iz iskustva, izbegavajući gorčinu i negativna osećanja prema drugoj osobi. A njen glas nas navodi da poverujemo u to.

 

Hits Different – Taylor Swift

Dok su naši odabiri i dalje vezani za breakup songs, donosimo jednu koja govori o tome šta dolazi nakon raskida i kako ga preboleti. Umesto očekivanih setnih melodija, po kojima je Swiftova takođe poznata, dobijamo razigranu pesmu koja govori o značaju iskrenih prijatelja koji su vam potrebni nakon što se neka veza okonča.

Daylight – David Kushner

Kada smo gore naveli da su ove godine određeni izvođači utkali svoje ime u muzički pejzaž, mislili smo na Davida Kushnera. Američkog kantautora je pesma Daylight definitivno otisnula u visine i to sa dobrim razlogom. Ova orkestarska balada nošena zadivljujućim vokalom Kushnera, je baš ono što nam treba u danima kada smo melanholični. A ako ste fanovi Hoziera i Madrugade, sigurni smo da ćete se zaljubiti i u ovu numeru.

 

Eyes Closed – Ed Sheeran

Za sam kraj smo ostavili voljenog Eda Sheerana. Eyes Closed govori o gubitku voljene osobe i o tome kako se nositi sa tugom koja ostaje u nama. Pesma, kao i spot je bio inspirisan gubitkom Sheeranovog bliskog prijatelja.

Foto:  Youtube, Instagram

Učitati još
Zatvori