Novom pesmom Kanye West (konačno) najavio i novi album
Novom pesmom Kanye West (konačno) najavio i novi album

Novom pesmom Kanye West (konačno)
najavio i novi album

Kanye West, poznat po svojim neočekivanim potezima i velikim muzičkim projektima, ponovo je iznenadio fanove najavom novog albuma. Njegov nepredvidivi kreativni proces i dugogodišnja karijera često su obeleženi intrigantnim muzičkim trenucima. Najnoviji među njima dogodio se u Kini, gde je tokom koncerta u Haikouu premijerno predstavio pesmu Beauty and the Beast i otkrio naziv svog nadolazećeg albuma – Bully. Kanye je poznat po tome što svoja dela često preuređuje i menja tokom vremena. To stvara iščekivanje, ali i određenu dozu opreza kod fanova koji se pitaju da li će projekat biti realizovan onako kako je prvobitno najavljen.

Kanye West i dugoočekivani album Bully

Na sceni Wuyuan River stadiona, Kanye je održao nastup koji je privukao veliku pažnju. I to ne samo zbog novih pesama, već i zbog same činjenice da se događaj odigrao u Kini. Na ovom nastupu premijerno je izveo Beauty and the Beast. To je pesma koju je dugogodišnji saradnik Mike Dean opisao kao preostali materijal sa albuma Donda iz 2021. godine. Ova informacija navela je mnoge da se zapitaju šta još Kanye čuva iz svojih prethodnih projekata. Kao i kako će se oni uklopiti u novi album. Tokom nastupa, Kanye je publici potvrdio da je u procesu rada na novom albumu. Imam novi album koji izlazi, rekao je okupljenima. Album se zove Bully, a ova pesma je Beauty and the Beast.

Sama pesma sadrži Kanyeov vokal preko nežne instrumentalne podloge, dok tekst pesme govori o unutrašnjim borbama i pokušajima da ostane povezan sa svojom publikom. Iako je najava novog albuma izazvala uzbuđenje među fanovima, mnogi su svesni da je sa Kanyeom uvek neizvesno kada i kako će se najavljeni projekti ostvariti.

Kanye ima dugu istoriju projekata koji su najavljeni – a neostvareni

Ove godine je, zajedno sa Ty Dolla Signom, objavio dva albuma pod nazivom Vultures, ali su oba izdanja bila praćena značajnim kašnjenjima. Prvi album je bio odložen za nekoliko meseci pre nego što je konačno objavljen u februaru, dok je drugi trebalo da izađe u martu, ali je stigao tek u avgustu.

Kanye ima dugu istoriju projekata koji su najavljeni, a potom ostavljeni po strani. Još od albuma Good Ass Job, koji je trebalo da bude objavljen nakon njegovih prvih tri studijska albuma, West je često pravio planove koji se nikada nisu realizovali. Albume kao što su TurboGrafx 16, Yandhi i Love Everyone fanovi su nestrpljivo iščekivali. Međutim, oni nikada nisu ugledali svetlost dana kao zvanična izdanja.

Kao dodatno iznenađenje, Kanye je tokom ovog koncerta u Kini izveo i drugu verziju pesme 530. Ona je originalno bila deo njegovog nedavnog izdanja Vultures 2. Ova nova verzija pesme sa dodatom drugom strofom naišla je na pozitivne reakcije publike i kritičara. Time dodatno pojačavajući iščekivanje novog materijala.

Iako je West poznat po svojoj kreativnoj nepredvidivosti, činjenica da je već započeo promociju novog albuma Bully i da su pesme kao što su Beauty and the Beast već dobile mesto u njegovim nastupima, ukazuje na to da ovaj projekat može biti bliži realizaciji nego što su fanovi možda očekivali. U svakom slučaju, ostaje da se vidi da li će Bully biti još jedan od onih Kanyeovih projekata koji će doživeti promene u poslednjem trenutku ili će konačno biti album koji će potvrditi njegovu viziju.

Foto: YouTube; Instagram: @ye

Učitati još
Zatvori