Ko se krije iza novog DJ kolektiva Dvica.22
Ko se krije iza novog DJ kolektiva Dvica.22

Ko se krije iza novog DJ kolektiva Dvica.22

U poslednjih godinu i po dana Beograd može da se pohvali novim imenima na domaćoj DJ sceni.  Ognjen Ivanović (7OGI) i Sava Kezić (etc.) mladi su momci koji stoje iza kolektiva i organizacije Dvica 22. Zaljubljenici u elektronsku muziku i entuzijasti sa željom da kreiraju novi koncept žurki u našoj prestonici. Ukoliko ste ljubitelj noćnog života i klubskih gigova sigurno ste uspeli da ispratite bar jednu od mnogobrojnih žurki koje su uspešno organizovali. Bilo da ste uspeli da uživate u njihovim nastupima ili ste samo ispratili dešavanja online, sigurni smo da će vas zanimati da saznate i nešto više o njima. Razgovarali smo o njihovim prvim koracima, ali i onima koje planiraju da naprave u budućnosti. Saznajte šta misle o DJ sceni u našoj zemlji i kako planiraju da je upotpune.

Journal: Kako je izgledao vas razvojni put do sada?

Dvica 22: Mi smo prvo bili samouki inhouse DJ- jevi do momenta upisivanja Playground DJ School kod veterana domaće DJ scene, DJ Petka. Nakon toga naše iskustvo nastavlja da se razvija sa Dvicom 22. Najveći uspeh Save (etc.) jeste nastup na LoveFest-u ove godine. Naš prijatelj i resident DJ Milos (Gerun ex Bicycle Thief) takođe je bio pobednik takmičenja Dvorištance showcase , a trenutno je music ambasador kluba Dvorištance. Za nas je sve to veliki uspeh, napredujemo svakim danom.

Journal: Predstavite nam Dvicu 22, koja se simbolika krije iza imena kolektiva?

Dvica 22: Simbolika Dvice 22 se može posmatrati na dva načina. Prvi je površinski, a to je da je Dvica osnovana 22.02.2022 godine. To predstavlja datum sa redosledom cifara koji se neće ponovo pojaviti dugo vremena u budućnosti. Takođe, značajno je da je sam broj palindrom, isto se čita i sa leve na desnu i sa desne na levu stranu.

Druga simbolika je ipak mnogo dublja. To je da je za sve u životu potrebno dvoje (par, saputnik, kolega…). Partner za ljubav, ples, poljubac, dogovor, zagrljaj. Dvica je brend i event ogranizacija koja ima za cilj da okupi, zbliži, poveže, inspiriše, pokrene i informiše talas mladih ljudi. To planiramo da uradimo kroz muzičke događaje i radionice inspirisane istorijskim, umetničkim i psihološkim motivima na žurkama.

Inicijalna ideja Dvice bila je da sa prijateljima podelimo osećanja koja imamo i prema članovima svoje porodice kada sa njima uživamo u zajedničkim interesovanjima. U našem slučaju to je muzika. Zato je Dvica naša druga porodica, a to potvrđuje i naš slogan: Dvica je porodica!

Journal: Koga sve okuplja projekat Dvica 22?

Dvica 22: Iza projekta stoje dva školska druga Ognjen Ivanović (7OGI) i Sava Kezić (etc.). Inicijalna ideja je bila kreiranje party brenda i kulture koje po našem mišljenju fali u Beogradu. Mesto gde bismo mogli da, kao DJ-jevi puštamo svoj zvuk bez ikakvih ograničenja.

Veliki uticaj za razvoj projekta imali su naši prijatelji. Miloš (Gerun ex Bicycle Thief) resident i DJ, a tu su i Katarina Potparević i Luka Dacić zaduženi za vizuelni identitet brenda koji gradimo.

Journal: Koji je krajnji cilj kom težite i šta biste voleli da ljudi prepoznaju u vama?

Dvica 22: Kroz naš rad težimo da stvorimo poverenje kod naše publike i zajedno sa njima porastemo. Velika želja nam je da se stvore uslovi da kreiramo manji festival u budućnosti. To bi nam omogućilo da sve na čemu radimo predstavimo na višem nivou. Takođe, želja je i da stvorimo brend koji će biti regionalno prepoznatljiv.

Journal: Kako biste definisali muziku koju birate i puštate?

Dvica 22: Muziku koju biramo uvek definišu dominantne emocije u konkretnom životnom periodu!

Journal: Šta mislite da nedostaje DJ sceni u Srbiji?

Dvica 22: Pa posle nas, više ništa.

Journal: Po čemu se razlikujete od drugih DJ kolektiva u Beogradu?

Dvica 22: Dvica je na određen način i obrazovna institucija. Svaku žurku definiše neka tema.

Za prvu žurku tema nam je bila oksitocin. Za onu u Boho baru tema su bili snovi, pa smo ukrasili bar dream chatcherima. Pristan je sa druge strane bio banquet okupljanje u Staroj Grčkoj. Karbon žurka je bila enigma i zajedno smo odgovarali na pitanja i posle uradili anketu i uzorak!

Journal: Relativno ste novi na domaćoj DJ sceni, iščekujemo proslavu drugog rođendana. Do tada, zanima nas kako su izgledali vaši prvi gigovi?

Dvica 22: Nasi gigovi su rasli zajedno sa Dvicom, pa tako i naše DJ sposobnosti. Iskustva su takva da sa svakom novom žurkom, tj. gigom, iznova iznenadimo kako publiku tako i sami sebe.

Journal: Koji nastup do sada biste izdvojili i zbog čega?

Dvica 22: Izdvojili bismo prvu Dvica zurku na Kalemegdanskoj Terasi. Ona je oduvek u našim srcima ostala kao najupečatljivija jer publika nije želela da ide kući. U jednom trenutku, pored kiše i snega, krenuo je da pada i grad. O tome se i dalje priča.

Journal: Gde vidite Dvicu 22 do kraja ove godine, a gde u nekoj daljoj budućnosti?

Dvica 22: Plan je da nema plana. Za sada, vidimo se na Gardošu!

Foto: Aleksandra Pešić

Učitati još
Zatvori