Evo zašto ne treba da propustite koncert Tom Jones-a u Budimpešti ovog vikenda
Evo zašto ne treba da propustite koncert Tom Jones-a u Budimpešti ovog vikenda

Evo zašto ne treba da propustite koncert Tom
Jones-a u Budimpešti ovog vikenda

Malo je reći da smo se prijatno iznenadili kada je Tom Jones objavio da kreće na svetsku turneju. Sa druge strane, nimalo se nismo iznenadili da i ovog puta Srbija nije bila na listi zemalja u kojima će se turneja održati. Ali dobra stvar je to da naša “komšinica” jeste. Ako ste ljubitelji kvalitetne muzike, sigurno vam neće smetati da se odvezete nekoliko stotina kilometara od Beograda. Gde? U mađarsku prestonicu, kako biste uživali u čarima baritona ove muzičke ikone.

Nakon objavljivanja albuma Surrounded By Time, pre dve godine, nismo se nadali da će nas obradovati Jones obradovati još jednom lepom vešću – Svetskom turnejom. Ali zato i volimo Sir Tom Jones-a. Dokaz da vreme ne može pregaziti ono što je dobro, govori da je Independent magazin opisao album kao trijumf nade. A on sam je, koliko vidimo, želeo da trijumf njegove karijere bude baš ova turneja. Počevši u aprilu sa dva nastupa u Hollywood Bowlu, turneja se nastavila širom Amerike, kako bi finiširala u Evropi.

It’s not unusual..

Bilo da ste fan Jonesa ili ne, sigurno ste čuli za hitova poput She’s a Lady, Delilah i Sex Bomb. Ovi klasici postali su neodvojivi deo pop i rock muzičke kulture. Pojavljivali su se na radiju, raznim reklamama, kao i filmskim ostvarenjima. Ali to je samo vrh ledenog brega. Jones-a krasi njegov opseg i svestranost kada je u pitanju muzika. Tokom karijere neustrašivo je istraživao različite muzičke žanrove – od popa i roka, do kantri i gospela. Sve vreme pomerajući granice i ponovo otkrivajući sebe na tom putu. O njegovoj sposobnosti da se poveže sa publikom na emocionalnom nivou, govore njegovi nastupi. Ispunjeni energijom i žarom, njegove live izvedbe su pravi spektakl. Međutim, ono što je karakteristčno jesu njegove vokalne sposobnosti koje publiku iznova podsećaju zašto je majstor svog zanata. Tom Jones zna da očara publiku od prve do poslednje note. A snaga njegovog glasa ne jenjava uprkos njegovim godinama. Zato vam savetujemo da budete u Budimpešti ovog vikenda.

Pojava koja osvaja i prkosi vremenu

Njegova magnetna ličnost se ogleda u tome da je sarađivao sa raznim ikonama pop i rock muzike. Bio je blizak prijatelj sa Elvisom, snimio baladu sa Van Morissom i delio scenu sa Tarnerovom. Nastavio je da prkosi vremenu, tako što je snimao sa mlađim umetnicima, poput Jenifer Hudson, the Cardigans i Ed Sheeran-om. Pesma You’ve lost that love and feeling je ponovo zaživela kada ju je snimio sa artistkinjom novih generacija Jessie J. Da ostavlja utisak gde god da se pojavi, govori i da je pesma Its a Man’s Man’s world u duetu sa Jenifer Hudson, u emisiji The Voice Uk, postala hit na društvenim mrežama. Sve ove saradnje su učvrstile njegov uticaj na muzičku industriju. I pokazale kako pravi talenat ne poznaje granice.

Karijera koja traje

Njegovu karijeru, koja traje više od šest decenija, ne obeležavaju samo muzički hitovi. Ostvario se i kao glumac u filmu King of the Teds. A nedavno je objavio i svoju autobiografiju pod nazivom Over the Top and Back. U njoj se osvrće na svoju karijeru i izazove sa kojima se suočavao tokom iste. Ono što je interesantno jeste da ga je kraljica Elizabeta druga odlikovala viteškom titulom za svoj doprinos muzici. Primio je BRIT za najboljeg muškaca i za doprinos muzici, Srebrni ključ za životno delo i Music Industry Trust Award. Osim svojih muzičkih dostignuća, on je filantrop koji daje podršku raznim dobrotvornim ciljevima. Koristio je svoju platformu da podigne svest za sve koji se bore protiv siromaštva, podržavaju obrazovanje i zdravstvene inicijative.

Da dela nekog umetnika govore za njega, vidimo u slučaju Sir Tom Jones-a. Njegov uticaj na muzičku industriju traje i ogleda se u tome da se karta više uvek traži za svaki koncert. Ime Tom Jones definitivno će ostatati uklesano u hodnicima vremena koji pamte muzičke velikane. Pre nego ime uđe u istoriju, imate priliku da prisustvujete stvaranju iste, slušajući neke od njegovih klasika. Rezervišite 1. jul za Budimpeštu, 3. jul za Dibendorf, 8. jul za Roterdam, i 10. jul za Marbelju.

Foto: Instagram @realsirtomjones

Učitati još
Zatvori