Double „M“ ili May is for Music – ove koncerte ne propuštamo do kraja meseca
Double „M“ ili May is for Music – ove koncerte ne propuštamo do kraja meseca

Double „M“ ili May is for Music – ove koncerte ne propuštamo do kraja meseca

Majska muzička dešavanja nas polako uvode u uzbudljivu letnju festivalsku sezonu koja je pred nama. Nakon što smo ispratili ovogodišnju Evroviziju, fokusiramo se na lokalnu muzičko-koncertnu scenu i izdvajamo one umetnike čiji nastupi će obeležiti dane pred nama. Od kvalitetnog pop zvuka do virtuoza različitih generacija – ovo su koncerti koje ne propuštamo do kraja meseca.

Marcin – XXV Guitar Art Festival – mts Dvorana


Mlada muzička senzacija Marcin 16. maja u mts Dvorani u 20h u okviru Guitar Art Festivala  prvi put posetiće Srbiju. Imali smo priliku da razgovaramo sa virtuozom koji donosi autentičnu i uzbudljivu intrpretaciju na akustičnoj gitari, te koji je jedinstvenim pristupom baziranom na klasici i flamenku osvojio svet. Marcin je u razgovoru za Journal otkrio da publiku očekuje nezaboravan provod, a svako ko je pogledao makar jedan njegov spot zna da je upravo tako. Mlada muzička zvezda će u Beogradu nastupiti u pratnji tri muzičara. Njihova sinergija i pažljivo odabran repertoar, nesumnjivo, daće energičan nastup posle kog će se još dugo o njemu pričati.

Marcin Patrzalek
Marcin Patrzalek GAF promo

Tijana Bogićević – Novi BitefArtCafe


Nakon jednog rasprodatog, zakazan je novi datum koncerta Tijane Bogićević u BitefArtCafe-u 16. maja u 22h. U pratnji svog benda, Tijana će otpevati neke od svojih najvećih hitova sa albuma ČudoBlizu. Ukoliko ste ljubitelj pravog pop zvuka kome ne manjka energije, nastupi Tijane Bogićević su nešto što ne bi trebalo propustiti. Prodaja ulaznica dostupna je ovde.

Stefan Milenković & Muzikon – Botanička bašta „Jevremovac“


Botanička bašta Jeveremovac poslednjih godina postala je mesto koncerata i festivala koje publika rado posećuje. Jedinstven ambijent u samom centru Beograda, pored oaze zelenila, postao je i oaza dobrih vibracija i muzike. Kada pominjemo jedinstven muzički doživljaj pod otvorenim nebom, na listu must-visit koncerata dodajemo Proleće u izvođenju Stefana Milenkovića & Muzikona. Koncert  je zakazan 24. maja s početkom u 20h, a prodaja ulaznica je dostupna na sajtu tickets.rs. Ukoliko vam spoj tradicionalne i savremene intrepretacije klasične muzike zvuči primamljivo, koncert Proleće kojim Muzikon otvara koncertnu sezonu Godišnja doba je nešto što ne bi trebalo da propustite.

Iva Lorens – KC Grad


Iva Lorens održaće beogradski koncert 26. maja u bašti Kulturnog Centra Grad s početkom u 21h. Iva će nastupiti u pratnji svog benda, a ovo će biti sjajna prilika da uživo čujemo neke od pesama: Hej (nisi više isti) , Zima, Tenzija, Udarci, Svitanje, kao i pesmu Dom sa kojom se takmičila na Pesmi za Evroviziju 2024, takmičarskom izboru za srpskog predstavnika. Pevačica je napisala da će koncert odisati intimističkom atmosferom, te da priprema brojna iznenađenja. Za sada je poznato da će se kao gosti pojaviti Filip Baloš i Nadia, a prodaja ulaznica dostupna je ovde.

Konstrakta & Zemlja gruva – Kulturni centar Pančeva


Konstrakta, jedna od najpopularnijih umetnica regiona, 31. maja nastupiće u Kulturnom centru Pančeva od 20h sa bendom Zemlja Gruva. Umetnica koja je svojim triptihom, među kojim je i pesma In Corpore Sano, osvojila Evropu, ove godine vernu publiku je obradovala numerom Novo, bolje kojom se takmičila za ovogodišnjeg predstavnika Srbije za Pesmu Evrovizije. U prepoznatljivoj estetici i angažovanom temom, Konstrakta je opravdala očekivanja svoje publike, a sjajnu atmosferu koju stvara sa bendom Zemlja gruva moći će da osete svi oni koji se poslednjeg dana maja odluče da posete njen koncert u Pančevu. Koncert je inače deo muzičkog programa prvog izdanja No Panels konferencije koja se održava na nekoliko lokacija u Pančevu.

Marko Louis & St. Louis Band – Novi BitefArtCafe


Kada pomenemo Bitefartcafe sasvim je izvesno da govorimo o mestu dobrih koncerata, kako inostranih tako i domaćih zvezda. Marko Louis sa svojim bendom nastupiće poslednjeg dana maja upravo na ovom kultnom mestu beogradske klupske scene. Od 22h publiku očekuje sjajan repertoar koji pored autorskih sadrži i brojne obrade svetskih hitova u aranžmanima koji, u prepoznatljivom Louisovom maniru, garantuju sjajan provod.

Učitati još
Zatvori