Koncerti u Beogradu koje ne propuštamo do kraja 2024. godine
Koncerti u Beogradu koje ne propuštamo do kraja 2024. godine

Koncerti u Beogradu koje ne
propuštamo do kraja 2024. godine

Za muziku se kaže da ima moć kada je u pitanju ujedinjenje ljudi. Iako svako ima preferencije po pitanju muzičkih žanrova, kolektivno mišljenje je da postoje određeni izvođači koji zahvaljujući talentu i unikatnoj atmosferi mogu da privuku na svoje koncerte različite generacije. Štaviše, upravo će kroz 2024. godinu veliki broj njih održati koncerte u Beogradu, a prestonica će na taj način postati epicentar dešavanja. Ipak, kako bismo vam olakšali izbor, objedinili smo ih na jednom mestu. Stoga, ovo su koncerti koji će se održati u Beogradu u 2024. godini – a koje ne želite da propustite.

NICK CAVE
Nick Cave @ Beacon

Nick Cave

Nick Cave izuzetnim glasom i nezaboravnim nastupima publiku vodi na putovanje kroz različite emocije. Ovaj put, on će na Belgrade River Festu 18. juna izvesti koncert u pratnji klavira, te uz podršku Colina Greenwooda, basiste grupe Radiohead. Takođe, bitno je naglasiti da će on premijerno u Evropi izvesti svoj koncert Solo Show.

Samim tim, publika Belgrade River Festa imaće priliku da doživi muzičko iskustvo u kome će njegove pesme dobiti sasvim novu dimenziju. Koncert će se održati na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Vrhunska produkcija, koja je sinonim za Belgrade River Fest, podržaće umetnikovu viziju o intimnoj atmosferi koja treba da prati njegov nastup. Prisutni će imati privilegiju da uživo čuju hitove poput Into My ArmsRed Right Hand i mnoge druge pesme iz njegove bogate diskografije. Takođe, publika će osetiti duhovnu snagu i emotivnu dubinu koju donosi svaki ton njegove muzike.

Antonis Remos

Pevač Antonis Remos vraća se pred beogradsku publiku – i to 17. juna. Umetnik čiji se koncerti u Srbiji uvek čekaju sa nestrpljenjem nastupiće prve večeri manifestacije Belgrade River Fest.

Jedinstveni glas Antonisa Remosa osvojio je srca mnogih. Samim tim, on je postao najpopularniji grčki pevač svoje generacije. Njegove pesme su među najslušanijima, a koncerti pravi užitak za publiku. Sa prirodnim talentom za komunikaciju, spontanošću i nastupima koji se pamte, Antonis Remos postao je internacionalna senzacija, dobijajući ljubav i podršku obožavalaca širom sveta. Ulaznice za koncert Antonisa Remosa se mogu kupiti putem online platforme Efinity.rs, kao i na svim Efinity prodajnim mestima.

Senidah

Balkanska verzija moderne pop zvezde Senidah zakazala je prvi solistički koncert u domaćoj prestonici u organizaciji Skymusic-a. Poznata po upečatljivom stavu, glasu koji budi emocije, beskompromisnim tekstovima i specifičnom modnom izrazu, ova umetnica pokorila je region singlom Slađana koji je izdala 2019. godine. Kombinacija R&B-a, trapa i savremenog zvuka brzo ju je lansirala u sam vrh muzičkih lestvica. 

Inovativni pristup muzici uz energične nastupe čini Senidah pop ikonom koja prevazilazi regionalne okvire. Ona iza sebe ima dva albuma i više od 20 singlova. Pored toga, ima višemilionske preglede na streaming platformama, te kolaboracije sa najuticajnijim regionalnim muzičkim zvezdama. Status vodećeg izvođača jugoistočne Evrope i neprikosnovenog inovatora koji prevazilazi okvire žanra Senidah je potvrdila i pre dva meseca singlom Greh koji je uradila sa Cazzafurom.

Ulaznice za Senidin koncert dostupne su putem putem sajta efinity.rs i aplikacije eFinity. Takođe, one se mogu kupiti na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.

Parni valjak

Nakon što su prošle godine obradovali Beograđane svirkom u beogradskom Bitef art kafe-u, a pre toga i pojavljivanjem na Arsenal Festu u Kragujevcu, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima, Parni Valjak, u okviru nove postave nastupiće 9. novembra u mts Dvorani.

Parni Valjak je prošle godine predstavio novo poglavlje u kom im se pridužio Igor Drvenkar. Mladi pevač slovi za nekoga ko je doneo posebnu energiju bezvremenskim hitovima, kao i novim pesmama Parnog Valjka. Uoči nastupa u beogradskoj mts Dvorani, članovi benda poručuju da se raduju ponovnom susretu sa Beograđanima, ali i akustici i intimnoj atmosferi koju nudi jedinstveni prostor mts Dvorane. Karte za koncert mogu da se kupe na web sajtu mtsdvorana.rs i blagajni mts Dvorane.

Konstrakta & Zemlja gruva

Sava Centar od 3. septembra otvara vrata čuvene Plave dvorane. Jedan od prvih događaja koji će se u njoj održati biće koncert muzičke umetnice Ane Đurić Konstrakte. Ona će u pratnji benda Zemlja gruva nastupiti 19. septembra, a mi smo imali priliku da sa umetnicom porazgovaramo o predstojećem koncertu i svemu onome što priprema za publiku.

Na konferenciji za medije, Konstrakta je istakla da je za Sava Centar vezuju brojne uspomene koje se tiču kako njene karijere, tako i ličnih trenutaka. Takođe, ona je istakla da joj je velika čast što će upravo njen koncert biti prvi u Plavoj dvorani, za koju je emotivno vezana. Tom prilikom, ona je kroz šalu rekla da je još nakon Evrovizije želela da održi koncert u Beogradu, a da je u tome zakasnila samo dve godine. Ulaznice za koncert Konstrakte i Zemlje gruva su u prodaji na prodajnim mestima @tickets.rs i online.

nipplepeople

Popularni hrvatski elektro-pop duo nipplepeople, poznat po zaraznim melodijama i misterioznim nastupima, održaće koncert 8. novembra u Domu omladine Beograda. Ovaj nastup predstavlja njihov povratak u Beograd, gde su već priređivali koncerte i osvajali srca publike.

Beogradski koncert je deo regionalne turneje tokom koje će publika uživati u najvećim hitovima benda, kao i novim singlovima. Anonimni muško-ženski dvojac koji nastupa pod maskama, stekao je popularnost hitovima kao što su Sutra, Frka, Broj, Ne volim te, Balkan Express i Tajna. Poznati po specifičnom muzičkom stilu i snažnom vizuelnom identitetu, njihova muzika kombinuje synth-pop i electro-disco, evocirajući nostalgiju za zvukom osamdesetih, dok istovremeno donosi moderan i svež zvuk koji osvaja nove generacije.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 1800 dinara. Nakon toga će regularna cena ulaznica iznositi 2000 dinara i 2500 dinara za poslednji kontingent. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma omladine Beograda, Štark Arene, TC Rajićeva i online na web sajtu efinity.rs.

Vanna

Jedna od najpopularnijih regionalnih pop pevačica Vanna nastupiće u mts Dvorani. Koncert, koji će se održati 18. decembra, simbolično nosi naziv Ako je vrijedelo išta…vidimo se. Ova godina je za Vannu godina velike turneje u Hrvatskoj i regionu, a u septembru izlazi njen kantautorski album. Stoga koncert u mts Dvorani predstavlja kulminaciju njene pevačke karijere.

Specifični vokal i harizma, karakteristični za solistkinju koja nastupa sa uigranim bendom, zablistaće na Velikoj sceni najakustičnije beogradske Dvorane. Nedavno je Vanna imala i kraći susret sa Beograđanima kada je na Beogradskom proleću u mts Dvorani ponela drugo mesto glasovima publike, izvodeći kompoziciju Iz inata. Na koncertu će izvoditi pesme iz širokog solo opusa, te one koje su nastale dok je bila članica benda ET. Karte za koncert su u prodaji na blagajni mts Dvorane i na web sajtu mtsdvorana.rs.

Jelena Rozga

Sava Centar će 20. i 21. decembra biti domaćin dva spektakularna koncerta jedne od najomiljenijih pop zvezda regiona, Jelene Rozge. Poznata po talentu, emotivnim baladama i energičnim nastupima, Jelena će ovim nastupima ponovo pokazati zašto je miljenica publike već decenijama. Ona već 28 godina osvaja srca ljubitelja muzike širom Balkana. Njena karijera, koju je započela u grupi Magazin, obeležena je pesmama koje su postale nezaobilazni deo svake muzičke liste. Nakon uspešne karijere u grupi Magazin, Jelena je nastavila muzički put kao solo izvođač i nizala uspehe numerama koje su postale hitovi u čitavom regionu.

Za predstojeće koncerte u Sava Centru Jelena obećava spektakl koji će biti upotpunjen najsavremenijom audio-vizuelnom produkcijom za koju je zadužen Skymusic. Ulaznice se mogu kupiti putem besplatne aplikacije eFinity i na sajtu efinity.rs. Takođe, i na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Ed Sheeran

Ed Sheeran će doneti svoju rekordnu + – = ÷ x Mathematics turneju u Aziju i Evropu 2024. godine, a među gradovima u kojima će proslavjeni pevač održati koncert je i Beograd i to 17. avgusta na Ušću. Sheeranova turneja će biti njegova prva nakon 2019. godine, dok evropski datumi predstavljaju nastavak na njegov boravak na kontinentu prošle godine. Samo prošle godine, Sheeran je izdao albume koji su zauzeli prvo mesto širom sveta. Izdati u maju i septembru, dobili su pohvale kritičara.

Prodaja ulaznica dostupna je na sajtovima edsheeran.com  / honeycomb-live.com / efinity.rs  / gigstix.com. Cene ulaznica se kreću od 8900 dinara, a mi vam prelažemo, ukoliko ste ljubitelj njegove muzike, da na vreme nabavite svoju ulaznicu i ne propustite jedinstvenu priliku da u srpskoj prestonici poslušate svetsku pop zvezdu.

Nikos Vertis

Nikos Vertis ponovo će osvojiti Beograd svojim šarmom i izuzetnim vokalom 4. septembra na stadionu Tašmajdan. Popularni Grk vraća se na isto mesto gde je prošle godine održao spektakularni koncert koji je oduševio više od 10 hiljada posetilaca. Stoga ne iznenađuje što će domaća publika u nešto više od godinu dana imati priliku da po drugi put uživa u poznatim melodijama poput An Eisai Ena Asteri, Thelo na me nioseis i mnogim drugim.

Iako je sam pevač bio iznenađen prijemom kod publike (naročito ženskog dela) koja je sa njim pevala uglas svaki stih, njegova popularnost nije enigma, budući da su mnoge domaće zvezde prepevale neke od njegovih najvećih hitova. Dodatno, Vertis na svom zvaničnom YouTube kanalu broji blizu milijardu pregleda. A njegov status svetske muzičke zvezde potvrđuje se iz dana u dan.

Ulaznice za drugi beogradski koncert najveće grčke muzičke zvezde dostupne su putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od hiljadu Moj kiosk objekata širom zemlje.

Rade Šerbedžija

Glumačka legenda i umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom Zapadni kolodvor pred beogradskom publikom 26. oktobra u mts Dvorani. Koncert naziva Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih biće održan posle dve godine na istom mestu. Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine. Tada mu je gost na koncertu bio Damir Urban.

Šerbedžija je miljenik publike koja uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim, te krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća. Svi oni koji žele da posete nezaboravan muzičko-poetski spektakl ulaznice mogu nabaviti na blagajni mts Dvorane, kao i putem web sajta mts Dvorane.

Buika

Španska pevačica Buika, čiji hipnotički glas prelazi granice, 12. novembra imaće koncert u mts DvoraniBuikina muzička veština obuhvata eklektičan spoj stilova, od jazza i flamenka do popa, soula i afričkih ritmova. Uprkos početnom otporu zbog društvenih normi, Buika je istrajala, stekavši priznanje u noćnoj sceni Madrida krajem devedesetih.

Buikine saradnje obuhvataju više jezika i kultura. Od deljenja pozornice s velikanima do doprinosa filmskim soundtrackovima, njena raznolikost ne poznaje granice. Pripadnica brojnih nagrada i priznanja, uključujući nominacije za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni album, Buikin uticaj na globalnu muzičku scenu neosporno je značajan.

U svetu gde muzika služi kao most između kultura, Concha Buika je simbol raznolikosti i jedinstva. Takođe, njena muzika svedoči o moći umetničkog izraza. Ako želite da uživate u moćnom glasu i da se prepustite emocijama nabavite karte na vreme u sistemu Tickets i na blagajni mts Dvorane.

Yasmin Levy

Yasmin Levy je više puta nastupila u Srbiji u regionu. Prepoznata kao glas svih kultura Mediterana, osvojila je svet pesmama na španskom i latino jeziku. Njen uspeh na našim prostorima je veliki, te su prethodni koncerti bivali rasprodati. U Beogradu je nastupila u sklopu muzičke manifestacije Belgrade River Fest u junu 2023. godine. Senzacionalni muzički događaj je Yasmin Levy neraskidivo povezao sa srpskom publikom.

Zbog toga se vraća u Beograd. Ovoga puta, u Sava Centar. Svoje hitove izvešće premijerno u pratnji Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije. Španski ritam, atmosfera flamenko i tango večeri će uz snagu orkestra zagarantovati nezaboravno muzičko iskustvo. U svojim pesmama, glasom i stihovima, slavi život i ljubav, ali i bol i tugu, sa istaknutom osećajnošću koja nalazi put ka srcima svih prisutnih na njenim koncertima. Za muzički spektakl ulaznice su već u prodaji. Mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona. Takođe, dostupne su i putem sajta tickets.rs.

Hari Mata Hari

Tradicionalno, regionalna pop zvezda Hari Mata Hari pevaće 16. oktobra u mts Dvorani. Sve one koji su 2023. godine bili deo publike tri oktobarska koncerta, ali i decembra 2022. godine dva decembarska nastupa, sigurno će obradovati vest da se jedan od najboljih regionalnih pevača vraća u mts Dvoranu.

Isčekujući da se ponovi emocija sa čak pet nastupa u poslednje dve godine u mts Dvorani, Hari Mata Hari poručuje da je susret sa ovdašnjom publikom neponovljivo iskustvo. Stoga se on i ove godine vraća u Beograd pun energije za novi nastup pred sjajnom beogradskom publikom.

Kao i uvek, Hari sa svojim bendom priprema muzičko putešestvije kojim će pesmom proći kroz sve periode višedecenijske karijere. Za horsko pevanje spremni su hitovi kao što su Kao domine, Prsten i zlatni lanac, Kad dođe oktobar, Strah me da te volim i drugi. Karte se mogu kupiti na web sajtu mtsdvorana.rs i na blagajni mts Dvorane.

Božo Vrećo

Božo Vrećo, najautentičniji muzičar regiona i šire, će nove pesme, ali čuvene sevdalinke, izvesti pred beogradskom publikom 2. decembra u Sava Centru. Verna publika, koja je sve brojnija, uživa u Božinim koncertima koji su uvek preplavljeni emocijima i nezaboravnom atmosferom. Na ovim koncertima se peva, pleše, plače, smeje, a sve je to deo sevdaha i sve je to Božo.

Vrećo peva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melanholiji i samoći. Svaki stih je poput ispovesti i priznanja ljubavi, a otud i magija na njegovim koncertima. Sarađuje sa umetnicima svetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve brojnija publika obožava, od Lejle pa sve do Sabe. Karte za decembarski koncert u Sava Centru mogu da se kupe putem tickets.rs sistema.

Učitati još
Zatvori