Susret obične žene i veštačke inteligencije: Evo šta nas očekuje na koncertu Konstrakte i Zemlje gruva
Susret obične žene i veštačke inteligencije: Evo šta nas očekuje na koncertu Konstrakte i Zemlje gruva

Susret obične žene i veštačke inteligencije: Evo šta nas očekuje na koncertu Konstrakte i Zemlje gruva

Prvi veliki samostalni beogradski koncert Konstrakte i Zemlje gruva biće održan večeras, od 20.30 časova, u Plavoj dvorani Sava Centra. Sa temom Obična žena u neobična vremena, u više od dva sata programa, ovaj muzičko-umetnički događaj izlazi van okvira klasičnog koncerta i obećava nesvakidašnje iskustvo za publiku.

Večeras imamo svoj prvi veliki koncert u Plavoj dvorani Sava Centra – koncert za dvorjane. Spremamo susret obične žene i veštačke inteligencije. Dress code – crno ili belo, i možda malo crvenog – hajde, čisto da vam izađem u susret. Ko može, neka ispoštuje. Neću zameriti ako donesete poklone… čujem da se spominju ajvar i prase… može i ‘leba, ali nisam sigurna da li će to moći u Sava Centru – novi su im tepisi, znate. Razmišljam da postavim dve lažne Konstrakte ispred ulaza za dvorjane, da prikupljaju poklone, poručila je Konstrakta fanovima.

FOTO: Kosta Đuraković
FOTO: Kosta Đuraković

Tokom više od dva sata programa, podeljenog u nekoliko muzičkih celina, publika može očekivati izvedbe hitova In Corpore Sano, Novo, bolje, Mekano, Nobl, Evo, obećavam, Neam Šamana, Đango, Da bi nam i Nisam znala da sam ovo htela koji su postali deo domaćeg kulturnog pejzaža. Međutim, ona će premijerno izvesti i nove pesme među kojima se nalazi i nedavno objavljeni singl Zabava.

Konstrakta: Singl Zabava koji govori o važnim temama

Kao autorka poznata po tome što kroz muziku progovara o važnim temama, Konstrakta je kroz pesmu Zabava iznela stav o zabavi kao pojavi koja prisvaja sve aktivnosti, pasivizira i iscrpljuje. U svetu zauzimanja stavova, identiteta, svrstavanja i verovanja, pesma naglašava kako se suštinski i u stvarnosti ništa ne dešava.

Nemam vremena za to, nemam vremena ni za šta, moram da se zabavljam, bio je Konstraktin jasan odgovor na pitanje o značenju pesme. Autori muzike su Ana Đurić Konstrakta i njen saradnik iz benda Zemlja GruvaMilovan Bošković. Aranžman pored njih dvoje potpisuju i njeni dugogodišnji saradnici Jovan Antić i Ivan Bon. Tekst pesme napisala je sama Konstrakta, a singl je nastao u muzičarkinom matičnom studiju Gruvlend. Numera je objavljena pod distribucijom Virgin Music Label & Artist Services koji je deo velike Universal Music porodice. Izdanje Zabava je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima

foto: Luka Pekić

Dakle, kada je u pitanju koncert u Sava Centru, Konstrakta ističe da posebnost ovog događaja leži u uvođenju veštačke inteligencije kao ključnog gosta na koncertu. Po prvi put u Srbiji, domaći izvođači koristiće AI kao integralni deo muzičkog performansa. Konstrakta i Zemlja gruva će premijerno izvesti nove pesme inspirisane veštačkom inteligencijom. Publika će ekskluzivno imati priliku da čuje ove inovativne numere.

Iako je veštačka inteligencija najavljena kao glavni gost, Konstrakti i Zemlja gruva pridružiće se i brojni drugi gosti, čija imena još uvek drže u tajnosti.

Foto: Kosta Đuraković, Luka Pekić, Instagram (@konstrakta)

Učitati još
Zatvori